?>

ETÜ’de birimler için stratejik plan hazırlama eğitimi gerçekleştirildi

Erzurum teknik üniversitesi (etü) kalite koordinatörlüğü tarafından birimler için stratejik plan hazırlama eğitimi verildi.

İnsan - 3 ay önce

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Kalite Koordinatörlüğü tarafından birimler için stratejik plan hazırlama eğitimi verildi.

Prof. Dr. Muammer Yaylalı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim programına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Fatih Yetim, Prof. Dr. Ceren Sultan Elmalı ve Prof. Dr. Naim Ürkmez ile çok sayıda akademik ve idari personel katılım sağladı.

Kurumsal akreditasyon sürecinde üniversitenin tüm birimleriyle iş birliği içinde hareket edeceklerini vurgulayan ETÜ Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Fatih Yıldırım, Konuşmasında Planla-Uygula-Kontrol Et-Önlem Al (PUKO) döngüsüne dayalı kalite yönetim sürecini detaylarıyla açıklayarak yükseköğretimde kalite güvencesi, eğitim-öğretim politikaları, program çıktıları ile izleme ve değerlendirme mekanizmaları hakkında katılımcılara kapsamlı bilgiler aktardı.

Yıldırım’ın ardından kürsüye çıkan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fatih Yetim ise ETÜ’nün kalite süreçlerinde önemli mesafe kat ettiğine dikkat çekerek: "Ben bir makine mühendisi olarak kalite süreçlerine mühendislik perspektifiyle yaklaşmak istiyorum. Bildiğiniz gibi bir cismi harekete geçirmek için başlangıçta büyük bir kuvvet gerekir. Ancak hareket başladıktan sonra sistem daha az enerjiyle çalışmaya başlar. Kalite süreçleri de böyledir. Başlangıçta zordur, direnç vardır, alışkanlıkları değiştirmek kolay değildir. Ama bir kez harekete geçince işler daha akıcı hale gelir. İşte biz o noktadayız. Artık harekete geçtik ve tempo kazandık. Bu sürecin başında büyük emekler verildi. Statik sürtünmeyi aşmak kolay olmadı. Birçok hocamız bu konuda büyük gayret gösterdi. Hep birlikte üniversitemizi akredite sürecine taşıdık. Birimlerimizde akreditasyon süreçleri başladı ve bazı bölümlerimiz başarıyla tamamladı. Mühendislik ve Mimarlık Fakültemiz ile Fen Fakültemizin bu yolda attığı adımlar bizler için gurur kaynağı oldu. Artık sadece yürümüyoruz, yavaş yavaş koşmaya başlıyoruz. Bu süreçte akademik ve idari yöneticilerimizin katkısı çok kıymetli. Kalite sadece Kalite Koordinatörlüğü’nün işi değil; tüm paydaşların birlikte sahip çıkması gereken bir süreçtir." ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin’deki gizemli hazineye ziyaretçi akını

2025-06-22 13:45 - Gündem

Muğla'da Yeni Sanayi Sitesi Tamamlanıyor

2025-06-25 10:23 - Gündem

Meram’da görsel şov yeniden başladı

2025-06-20 14:11 - Gündem

Çankırı’da yaban hayatı kamerada

2025-06-23 12:43 - Gündem

Ula'da Servis Minibüsü Kazası

2025-06-19 10:07 - Asayiş

Tunceli’de karne heyecanı

2025-06-20 15:07 - Eğitim

Maltepe’de felsefe halkla buluşuyor

2025-06-22 12:37 - Genel

MUTTAŞ İLE 2025’İN İLK 5 AYINDA 202 BİN YOLCU TAŞINDI

2025-06-20 15:19 - Ulaşım

MUĞLA MİLLETVEKİLİ ERGUN “TRAFİK CEZALARIYLA EKONOMİ YÜRÜTÜLEMEZ”

2025-06-21 12:58 - Genel

Metin Ergun'dan Hükümete Acil Önlem Çağrısı

2025-06-24 15:53 - Gündem

İlgili Haberler

Kapaklı’da iki kişilik aileye 22 bin liralık doğal gaz şoku

18:59 - İnsan

108 öğrenci düzenlenen etkinlikte birlik ve beraberlik bağlarını güçlendirdi

19:00 - İnsan

Turistik Karaelmas Ekpresi ziyaretçilerinden Zonguldak’a tam not

18:30 - İnsan

Süt sığırcılığı yapan ailelere 4 milyon 476 bin TL destek

18:32 - İnsan

Mardin’de husumetli aileler barıştı

18:04 - İnsan

Günün Manşetleri

Galatasaray, Liverpool maçı hazırlıklarına başladı

15:02 - Spor

Danimarka’da "tanımlanamayan dron" alarmı devam ediyor

14:27 - Asayiş

Kadın kılığında evlerin balkonuna dadanan hırsız tutuklandı

14:26 - Asayiş

Fenerbahçe Beko'nun Yıldızı Jilson Bango Dizinden Ameliyat Edildi

14:22 - Spor

Jandarma Baskınıyla 8.081 Adet Uyuşturucu Hap Yakalandı

14:12 - Asayiş