?>

ETÜ web sitesi WCAG 2.0 standartlarına uygun hale getirilerek tam erişilebilir oldu

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ETÜ), 10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI KAPSAMINDA DİJİTAL ERİŞİLEBİLİRLİK ALANINDA ÖNEMLİ BİR DÜZENLEMEYİ HAYATA GEÇİRDİ. ÜNİVERSİTENİN WEB SİTESİ, ULUSLARARASI WCAG 2.0 (WEB CONTENT ACCESSİBİLİTY GUİDELİNES) STANDARTLARINA UYGUN HALE GETİRİLEREK TÜM KULLANICILAR İÇİN TAM ERİŞİLEBİLİR BİR YAPIYA KAVUŞTURULDU.

İnsan - 2 ay önce

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ), 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında dijital erişilebilirlik alanında önemli bir düzenlemeyi hayata geçirdi. Üniversitenin web sitesi, uluslararası WCAG 2.0 (Web Content Accessibility Guidelines) standartlarına uygun hale getirilerek tüm kullanıcılar için tam erişilebilir bir yapıya kavuşturuldu.

Yapılan düzenlemeler kapsamında web sitesinde ekran okuyucu uyumluluğu güçlendirilirken, klavye ile tam gezinme imkânı sağlandı. Görme engelli ve düşük görme düzeyine sahip kullanıcılar için kontrast oranları iyileştirildi, tüm görseller için alternatif metinler eklendi. Ayrıca iletişim formları ve indirilebilir dokümanlar da yardımcı teknolojilerle uyumlu hale getirildi.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, dijital dönüşüm sürecinde erişilebilirliğin temel önceliklerden biri olduğunu belirterek, bilginin herkes için eşit, hızlı ve engelsiz şekilde erişilebilir olmasının üniversitenin kurumsal vizyonunun önemli bir parçasını oluşturduğunu ifade etti. Çakmak, "Kurumsal olarak yalnızca fiziki kampüste değil, dijital ortamlarda da kapsayıcılığı esas alıyoruz. Web sitemizin WCAG 2.0 standartlarına uygun hale getirilmesi, bu yaklaşımımızın somut bir göstergesidir" dedi.

Engelli bireylerin akademik, idari ve sosyal bilgilere kesintisiz erişiminin büyük önem taşıdığını ifade eden Çakmak, yapılan iyileştirmelerin yalnızca teknik bir güncelleme olmadığını, aynı zamanda fırsat eşitliğini güçlendiren bir adım olduğunu kaydetti.

Rektör Çakmak, ETÜ’nün dijital erişilebilirlik standartlarını geliştirmeye devam edeceğini belirterek, "Hedefimiz, tüm kullanıcıların üniversitenin dijital hizmetlerinden hiçbir engelle karşılaşmadan yararlanabilmesidir" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE OTELLER YANGIN YÖNETMELİĞİNE HAZIR

2026-05-12 17:19 - Marmaris

Hayvan Sevgi Bahçesi Kalıcı Çözüm Bekliyor

2026-05-16 12:57 - Marmaris

Batman Petrolspor’un şampiyonluk kutlamalarında Murat Boz Rüzgarı

2026-05-11 00:40 - Magazin

Emekli oldular, bisikletle Türkiye turuna çıktılar

2026-05-12 11:07 - İnsan

Aksaz’da temsili askerlik töreni duygusal anlara sahne oldu

2026-05-15 20:21 - Marmaris

Gece Yolcuları’na sahnede sürpriz: Diplomalarını yıllar sonra aldılar

2026-05-13 09:58 - Magazin

Havza’da kuvvetli sağanak etkili oldu, dere taştı

2026-05-12 18:51 - Gündem

Marmaris'te Sürücülere "Dumansız Araç" Denetimi

2026-05-11 15:48 - Marmaris

Sokaklardaki annelere karanfil dağıttılar

2026-05-10 16:41 - Siyaset

Kestel’den kısa filmlerle dünyaya mesaj verilecek

2026-05-14 12:26 - Magazin

İlgili Haberler

Tekir kediler gölgede molada

20:24 - İnsan

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı haziran ayında 35 bin yolcuya hizmet verdi

18:39 - İnsan

Prof. Nicholas A. Kotov Atatürk Üniversitesinde konferans düzenledi

18:14 - İnsan

Biçerdöver kullanan Eskişehir Valisi Yılmaz: "Valiniz ne güzel çiftçilik yapıyor"

17:37 - İnsan

Ege Bölgesi Erzurum Federasyonu’ndan Erzurum’a güçlü mesaj

17:33 - İnsan

Günün Manşetleri

7. kattan düşen halı kadının başına isabet etti

17:16 - Asayiş

Minibüs, iş yerine çarptıktan sonra boş arsaya uçtu

17:03 - Asayiş

UEFA’dan Kadir Sağlam’a görev

16:59 - Spor

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan