?>

EÜ’den Afrika deri sanayine teknoloji ve eğitim desteği

Ege üniversitesi rektörü prof. Dr. Necdet budak, proje ekibinde yer alan eü deri mühendisliği bölümü öğretim üyesi prof. Dr. M. Mete mutlu, prof. Dr. B. Oral bitlisli, prof. Dr. Hasan özgünay, doç. Dr. Ersin önem, doç. Dr. Ali yorgancıoğlu ve doç. Dr. çiğdem kılıçarislan'ı ağırladı.

Genel - 9 ay önce

Türkiye’de alanında tek olan Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümü, uluslararası deri sanayine Avrupa Birliği (AB) projeleriyle teknolojik destek vermeye devam ediyor. Avrupa Birliği ERASMUS Plus Programı çerçevesinde, Türkiye’den Ege Üniversitesinin ortak olarak yer aldığı; Portekiz, Yunanistan, İspanya, Uganda, Tanzanya ve Etiyopya olmak üzere 7 farklı ülkenin katılımıyla, Tanzanya ve Uganda’da deri endüstrisinde sürdürülebilir kalkınmayı ve etkili eğitimi geliştirmek amacıyla hazırlanan proje, 400 bin Euro bütçe ile kabul edildi.

Koordinatörlüğünü EÜ Deri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. M. Mete Mutlu’nun üstlendiği projede Prof. Dr. B. Oral Bitlisli, Prof. Dr. Hasan Özgünay, Doç. Dr. Ersin Önem, Doç. Dr. Ali Yorgancıoğlu ve Doç. Dr. Çiğdem Kılıçarislan görev alıyor.

Proje ekibini makamında ağırlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, "Üniversitemizin 70 yıllık akademik birikimini sadece ülkemiz sınırları içerisinde değil uluslararası düzeyde de paylaşmaya devam ediyoruz. Üniversitemizin dahil olduğu çok uluslu projeler destek görmeye devam ediyor. Bu kapsamda Deri Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerimizden oluşan ekibimiz, Avrupa Birliği ERASMUS Plus Programı çerçevesinde Tanzanya ve Uganda’nın deri sektörünün gelişmesine yönelik uluslararası projede Üniversitemizi temsil ettiler. Projeleri 400 bin Euro bütçe ile kabul edilen hocalarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi. "Uganda ve Tanzanya’da Mükemmeliyet Merkezleri kurulacak"

Proje hakkında bilgi veren Koordinatör Prof. Dr. Mete Mutlu, "Proje kapsamında; Uganda ve Tanzanya’da deri endüstrisi ve teknolojisini geliştirmek için iki ’Mükemmeliyet Merkezinin’ kurulması amaçlanıyor. Bu ’Mükemmeliyet Merkezleri’ deri endüstrisine profesyonel eğitim ve beceri kazandırma, modern üretim teknolojileri üzerine seminerler, ihracat stratejileri gibi destek hizmetleri sağlayacak. Ayrıca, danışmanlık hizmetleri ve yenilikçi deri ürünlerinin sunumu konusunda destek olacak. Öğrenciler ve sektör çalışanları için müfredat dışı kurslar ve uygulamalı eğitimlere de yer verilecek" dedi.

Prof. Dr. Mutlu, "Proje, deri üretim sektöründe çalışmak isteyen kişilerin beceri kazanmalarına ve mesleki eğitimlerine katkıda bulunacak. Dahası, işletmeleri destekleyecek ve yenilerinin kurulmasını teşvik edecek. İşsizlikle mücadele edecek ve ulusal ekonominin canlanmasını sağlayacak. Ayrıca projenin, Türkiye ve AB ile Afrika ülkeleri arasında deri ve deri ürünleri sanayine yönelik iş birliklerinin artmasına ve ticaret hacminin yükselmesine katkılar sağlayacağını öngörüyoruz" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

36 Bin Metrekarelik Gençlik Parkı İnşaatı Başladı

2025-04-07 09:33 - Gündem

Marmaris’te otopark çilesi otogarda da devam ediyor

2025-04-05 15:29 - Marmaris

BAYRAMDA ULAŞIM RAKAMLARI REKOR KIRDI

2025-04-03 10:59 - Ulaşım

Muğlalı Doktor Antalya'da Hayatını Kaybetti

2025-04-09 10:43 - Asayiş

Kastamonu’da yunus balıklarından görsel şölen

2025-04-05 13:41 - Gündem

Kütahya OBM’ye 122 geçici işçi alımı için kura çekimi yapıldı

2025-04-04 09:57 - Ekonomi

Ak Parti Muğla Milletvekili Mete’den örnek davranış

2025-04-04 16:16 - Marmaris

Ticari yatta göçmen kaçakçıları ve düzensiz göçmenler yakalandı

2025-04-09 21:18 - Asayiş

MARMARİS'TE OTEL YANGININDA 24 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

2025-04-04 11:51 - Marmaris

Artvin’de yaylaya giden koyun sürüsü karayolunu işgal etti

2025-04-04 09:20 - Gündem

İlgili Haberler

Rekor yatırımların belediyesi Melikgazi, 2026 yılında daha da şahlanacak

12:02 - Genel

Küçükçekmece’de Alatepe Tankeri için kurtarma çalışmaları başladı

11:59 - Genel

Uludağ’da yılbaşı heyecanı...Rezervasyonlar doldu, pistler hazır

12:00 - Genel

Büyükşehirden 2025’te ‘Etüt ve Projeler’ damgası: 451,5 milyon TL’lik dev yatırım

11:57 - Genel

Talas Belediyesi’nden geleceğe suyla yazılan vizyon

11:52 - Genel

Günün Manşetleri

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan

Buzlanma zincirleme kazaya neden oldu

13:23 - Asayiş