?>

EÜ’nün standı, TEKNOFEST KKTC’de teknoloji tutkunlarının ilgi odağı oluyor

Bilimin, teknolojinin ve millî gururun buluştuğu festivalde sümeyye erdoğan bayraktar da ege üniversitesi standını ziyaret etti.

Teknoloji - 17 saat önce

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) kapılarını ziyaretçilerine açan dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te Ege Üniversitesinin standı yoğun ilgi görüyor.

Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST KKTC teknoloji severlerle buluştu. Festivalin akademik paydaşları arasında yer alan Ege Üniversitesinin standı havacılık ve teknoloji meraklılarının ilgi odağı oldu. Festivalinin ilk günü Tam Bağımsız Türkiye vizyonuyla projelerini sergileyen Ege Üniversitesinin rüzgârı esti.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, "Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, ikinci kez yurt dışında teknoloji tutkunları ile buluştu. Festivalin ilk gününde, tam akredite, öğrenci odaklı, sağlık temalı araştırma üniversitemizin projeleri beğeni aldı. Standımız, bilimsel merakla yola çıkan gençlerimizin nitelikli projeleri ve çözüm odaklı yaklaşımlarıyla 7’den 70’e her yaştan ziyaretçinin yoğun ilgisiyle karşılandı. Bilimin, teknolojinin ve millî gururun buluştuğu festivalde; KKTC YÖDAK Başkanı Sayın Prof. Dr. Aykut Tanısı, TÜBA Başkanı Sayın Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mehmet Saltan, Sayın Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve SOLOTÜRK ekibi standımızı ziyaret etti. Binlerce ziyaretçiyi ağırlayan standımızda, geleceğe yön veren projeler, akademik birikimimiz ve inovatif yaklaşımlar ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı. Bilim ve teknolojiyle geleceği şekillendiren gençlerimizin projelerine gösterdikleri yoğun ilgi için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Ege Üniversitesi mezunlarının da organizasyona katıldığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, "Standımızı ziyaret edenler arasında Ege Üniversitesi mezunlarını görmekten büyük mutluluk duyduk. Mezunlarımızla olan bağlarımızın böyle platformlarda devam etmesi, üniversitemiz adına ayrı bir gurur kaynağı oldu. Öğretim üyelerimiz ve proje sahibi öğrencilerimiz gün boyu yapay zekâdan uzay teknolojilerine, sürdürülebilirlikten robotik sistemlere kadar uzanan geniş bir yelpazede geliştirdikleri yenilikçi projeleri ziyaretçilere anlattılar. Ege Üniversitesi olarak bilgiyle üreten, teknolojiyle dönüştüren ve geleceğe yön veren gençlerimizle TEKNOFEST 2025’te yer almaktan büyük gurur duyuyoruz." dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE ARAÇ İÇİ TÜTÜN DENETİMİ YAPILDI

2025-04-28 15:01 - Marmaris

Bisiklet Turu için Muğla'da kapatılacak yollar belli oldu

2025-04-29 10:07 - Gündem

Muğla Kıyıları İçin Ortak Akıl Buluşması

2025-04-29 14:53 - Gündem

MUGAT-DER Faaliyetlerine Başladı

2025-04-28 09:55 - Gündem

GÜVEN KARABENLİ’NİN ACI GÜNÜ

2025-04-28 14:25 - Genel

Alexia Bahar Karabenli Son Yolculuğuna Uğurlandı

2025-04-29 14:58 - Marmaris

(Özel) Gece ev soyan sakar hırsız, olay yerinde telefonunu düşürdü

2025-04-26 09:45 - Asayiş

2025 MKSFS 16 MAYIS’TA BAŞLIYOR

2025-04-25 16:55 - Marmaris

Marmaris’teki operasyonda polise çarpıp kaçtılar

2025-05-01 09:32 - Asayiş

Muğla Orman'a 368 Yeni Personel Alımı Tamamlandı

2025-04-26 10:26 - Gündem

İlgili Haberler

Enerji sistemlerinde ‘bulut’ uyarısı

13:08 - Teknoloji

Cep Telefonları Organ Haline Geldi

12:26 - Teknoloji

DPÜ’nün ’MARMARAKAF 25 Standı’na yoğun ilgi

11:25 - Teknoloji

Üniversiteli genç beyinlerin ’Uzay Mekiği’ tasarımları ödüllendirildi

11:02 - Teknoloji

Başkan Pütün, Beyağaçlı öğrencileri KKTC TEKNOFEST’te yalnız bırakmadı

10:18 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Arızalanan motorbotta mahsur kalan 3 kişiyi deniz polisi kurtardı

16:32 - Asayiş

Çocuklarda Yanlış Giyim Hastalık Davetiyesi Çıkarabilir

16:27 - Sağlık

Kütahya’da 4,2 büyüklüğünde deprem

16:19 - Genel

Şahin'den Sultan Abdülhamid Han'a Yönelik Sözlere Sert Tepki

16:16 - Genel

3.8 Ton Ele Geçirildi Midye Ele Geçirildi

16:01 - Asayiş