?>

’’Ev tekstili sektöründe 3 milyar doların üzerinde ihracat yapılıyor’’

Türkiye ev tekstili sanayicileri ve iş insanları derneği (tetsiad) başkan yardımcısı ufuk oçak

Ekonomi - 5 saat önce

İstanbul’da düzenlenen HOMETEX Fuarı, ev tekstili alanında faaliyet gösteren firmaları ve sektör profesyonellerini bir araya getirdi. Fuarda, ev tekstili sektörünün ihracata ve istihdama olan katkısının önemi vurgulandı. Ev tekstili sektörünün en büyük buluşma noktalarından biri olan Uluslararası Ev Tekstil Fuarı (HOMETEX), yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiyi İstanbul’da ağırladı. Yenilikçi ürünlerin ve trendlerin sergilendiği fuarda, sektör profesyonelleri önemli iş birliklerine imza attı. Bu yıl 32’ncisi düzenlenen öncesi Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) Başkan Yardımcısı Ufuk Oçak açıklamalarda bulundu. Oçak, HOMETEX Fuarı’nın her yıl geliştirilerek sektöre katkı sunduğunu ve sektörün önemli bir istihdam kaynağı olduğunu belirtti.

Türkiye’nin her yerinde tekstil sektörü için üretim yapıldığını belirten Oçak, ‘‘Ev tekstili sektörünün önemli bir istihdam kaynağı. Tekstil sektöründe Türkiye’nin her yerinde üretim yapılabiliyor. Biz de TETSİAD olarak yeni projelerimiz ile sektörü büyütmeye devam edeceğiz’’ dedi.

Ev tekstili sektörünün ekonomiye katkısından da söz eden Oçak, ‘‘Ev tekstili sektöründe 3 milyar doların üzerinde ihracat yapılıyor. İhracatı artırmak için yeni pazarlara ulaşmak için çalışıyoruz. Dünyanın her yerine ulaşmayı hedefliyoruz. Tekstilde kilogram başına 8 dolar getiri oluyor, bu rakam çok önemli. Dışarıya olan bağımlılığımız da her geçen gün azalıyor. Sektör dış ticaret fazlası veriyor. Yeni projelerle sektörün gelişmesine katkı sunmayı amaçlıyoruz’’ diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Meteoroloji'den Muğla İçin Fırtına Uyarısı

2025-05-16 08:07 - Gündem

Trendyol Süper Lig: Bodrum FK: 1 - Trabzonspor: 1 (Maç sonucu)

2025-05-18 21:28 - Spor

Soma’nın Gözyaşları Şelalesi açıldı

2025-05-14 19:11 - Gündem

MUĞLA'DA YAŞLI NÜFUS ALARM VERİYOR

2025-05-16 13:42 - İnsan

Tabureden düştü, ekipleri harekete geçirdi

2025-05-15 19:48 - Asayiş

Galatasaray taraftarları Ardahan’da şampiyonluğu kutluyor

2025-05-18 21:51 - Spor

Edin Dzeko, bu sezonki 21. golünü kaydetti

2025-05-18 21:22 - Spor

Burak Kapacak, bu sezon ilk kez oynadı

2025-05-18 21:44 - Spor

Kırklareli’nde uyuşturucu operasyonu: 8 gözaltı

2025-05-15 20:05 - Asayiş

Gönen’de kaçak tütün operasyonu: 5 şüpheli gözaltında

2025-05-15 20:01 - Asayiş

İlgili Haberler

MÜSİAD Başkanı Akgül: "Hedefimiz, Antalya’yı üretim ve yatırımın üssü yapmak"

17:17 - Ekonomi

Migros’tan Dünya Arı Günü’nde özel konferans

16:46 - Ekonomi

Mersin, ’Slow Food Hareketi’ ile sağlıklı ve lezzetli ürünlere kavuşacak

16:17 - Ekonomi

Uluslararası Menkul Kıymet Komisyonları Örgütü Yıllık Toplantıları Katar’da düzenlendi

16:15 - Ekonomi

Tarımsal girdi enflasyonu ortalamanın altında arttı

16:16 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Aydın-Muğla Karayolunda Gizemli Motosiklet

01:23 - Asayiş

Serdar Adalı'nın Oğlunun 20 Milyonluk Ferrari'si Kül Oldu

16:17 - Asayiş

Bir Haftada 32 Uyuşturucu Olayına Müdahale

16:05 - Asayiş

Yerli ve Milli Balon Yakıt Tankı Üretildi

15:56 - Ekonomi

Diyadin Kaplıcaları Şifa Dağıtmaya Devam Ediyor

15:33 - İnsan