?>

Evde Serum Uygulaması Ciddi Riskler Taşıyor

Evde 'sarı serum' uygulamak ölümcül sonuçlar doğurabiliyor. Uzmanlar, yalnızca hekimlerin denetiminde ve hastane ortamında yapılması gerektiği konusunda uyarıyor

Sağlık - 11 ay önce

Son dönemde giderek artan "sarı serum" talepleri, sağlık uzmanlarını ciddi şekilde endişelendiriyor. Özellikle mevsimsel grip döneminde halsizlik, vücut kırıklığı gibi şikayetlerle başvuran vatandaşlar, "sarı serum" gibi popüler tedavi yöntemlerine yöneliyor. Ancak uzmanlar, evde yapılan bu tür uygulamaların büyük sağlık riskleri taşıdığına dikkat çekiyor.

Prof. Dr. Asım Kalkan, bu tür serumların yalnızca uygun sağlık koşullarında ve uzman kişiler tarafından yapılması gerektiğini vurguladı. Evde uygulanan serumların anafilaksi gibi hızla gelişebilen alerjik reaksiyonlara yol açabileceği, hatta ölümcül sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulundu. Serum tedavisinin yalnızca hastanelerde, profesyonel sağlık personeli gözetiminde uygulanması gerektiğinin altını çizen Kalkan, "Evde yapılan tedavilerde tıbbi denetim eksikliği, hastaların hayatını riske atıyor" dedi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nden Doç. Dr. Serkan Doğan ise, “Sarı serum, özellikle gribal enfeksiyonlar gibi durumlarda bazı hastalar için faydalı olabilir. Ancak gereksiz yere evde uygulanması, ciddi reaksiyonlara yol açabilir. Sağlık profesyonelleri, hastaların tedavi sürecinde yalnızca uzman görüşlerine başvurulmasını öneriyor" ifadelerini kullandı.

Sağlık uzmanları, vatandaşların internetten veya sosyal medya platformlarından duydukları tedavi yöntemlerine güvenmemeleri gerektiğini, tedaviye dair tüm kararların uzman hekimler tarafından verilmesi gerektiğini belirtiyor. Özellikle çocuklar için bu tür riskli uygulamalardan kaçınılması gerektiği vurgulandı.

Sonuç olarak, “sarı serum” uygulaması gibi tedavi yöntemlerinin sadece hastane ortamlarında ve uzman gözetiminde yapılması, hayati tehlikelerin önlenmesi açısından büyük önem taşıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 76 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-04 12:49 - Asayiş

MARMARİS'TE SU FATURALARINA İSYAN BÜYÜYOR

2025-02-07 11:50 - Marmaris

Muğla’nın Ocak ayı ihracatı 80,5 milyon dolar

2025-02-04 11:31 - Ekonomi

MUĞLA TARİHİNİ BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM EFSANELERİ

2025-02-10 11:23 - Turizm

Abdülkerim Bardakcı, bilinçli kart görme sebebiyle PFDK’ya sevk edildi

2025-02-04 23:52 - Spor

GEBZE OSB-DARICA SAHİL METRO HATTINDA YENİ DÖNEM

2025-02-08 11:42 - Ulaşım

DALAMAN BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GENİŞLETİYOR

2025-02-07 15:22 - Ulaşım

LİMANLARIMIZDAN 531,7 TON YÜK ELLEÇLENDİ

2025-02-03 16:02 - Ulaşım

PROF. ERCAN: SANTORİNİ DEPREMLERİ MUĞLA VE AYDIN’I ETKİLEMEZ

2025-02-03 15:39 - Gündem

Samsun’da 292 gram metamfetamin ele geçirildi: 2 gözaltı

2025-02-05 18:31 - Asayiş

İlgili Haberler

Karda mahsur kalan ambulansı iş makinesiyle çekerek hastaya ulaştırdılar

18:02 - Sağlık

Kuşadası Belediyesi’nin beslenme çantası desteğine tam not

17:34 - Sağlık

Gölcük’te "idrar ve gaita kaçırma" sorunlarına ameliyatsız çözüm yöntemleri anlatıldı

17:35 - Sağlık

Edirne’de kanseri yenen genç mimarı, vatandaşlar trafikte korna çalarak kutladı

16:51 - Sağlık

Rektör Aydın: "Madde bağımlılığına karşı en güçlü kale aile"

15:58 - Sağlık

Günün Manşetleri

Büyükşehir Atletlerinden Atatürk Koşusu’nda 11 Madalya

15:09 - Spor

Üretimin Yanında Büyükşehir Var

15:03 - Ekonomi

Fethiye–Ölüdeniz Hattında 4. Etap Tamamlandı

15:03 - Genel

Muğla Havalimanlarında 11 Ayda 9,8 Milyon Yolcu

14:01 - Ekonomi

Muğla İl Jandarması Bir Haftada Binlerce Denetim Yaptı

12:11 - Asayiş