?>

Evlat nöbetindeki ailelerden Devlet Bahçeli’ye destek

Diyarbakır’da eski hdp il binası önünde 6 yıldır evlat nöbetinde olan ailelerden devlet bahçeli’nin yeni çözüm sürecini işaret eden abdullah öcalan'a yapılan çağrıya destek.

Genel - 6 ay önce

Diyarbakır’da eski HDP il binası önünde 6 yıldır evlat nöbetini sürdüren aileler, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çağrısını desteklediklerini dile getirdi.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019’da eski HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi 6 yıldır aralıksız devam ediyor. Aileler, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bölücü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’a örgütü lağvetmesi koşuluyla umut hakkı için başvurması ve TBMM’de DEM Parti Grup Toplantısı’nda konuşması için yaptığı çağrıyı desteklediklerini söyledi. Oğlu Bayram için oturma eylemini sürdüren Ayten Elhaman, yaklaşık 6 yıldır HDP il binası önünde olduklarını söyledi. Annelerin yılmayacağını ve eylemi sürdüreceklerini vurgulayan Elhaman, “7 yıldır oğluma hasretim. Oğlumu HDP’den, terör örgütünden alacağım, o katillere bırakmayacağım. Bahçeli’nin dediği gibi inşallah çözüm süreci olacaktır. Bir çözüm süreci, barış olacaksa bütün çocuklar dağdan insin. Kaçıp gelsinler, o zalimlere hizmet etmesinler. Anne ve babalar olarak bu çağrıyı destekliyoruz. İnşallah barış olur, silahları bırakıp gelirler. 56 aile evladına kavuştu, inşallah çözüm sürecinde daha birçok evlat kaçıp gelir” dedi.

Kardeşi Abdurrahman Dağdeviren için eyleme katılan ağabey Şehmus Dağdeviren ise, “Şu anda Devlet Bahçeli’nin güzel bir çağrısı var. Karşı tarafta barış sürecini istiyorsa bu çocukları gönderip ailelerine teslim etsinler. Çok güzel bir çağrı. Kürt-Türk ayrımı diye bir şey kalmayacak. Devletimiz çağırıyor. Gelin masada silahsız bir şekilde konuşalım. Gelsinler, konuşsunlar ve bu çocukları da teslim etsinler” ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğlaspor, Kendi Evinde Türk Metal 1963’ü Ağırlıyor

2024-11-09 10:35 - Spor

Samsun’da alüminyum boru içinde 768 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-08 16:05 - Asayiş

Nesine 3. Lig: Muğlaspor: 1 - Türk Metal 1963: 0

2024-11-10 16:27 - Spor

Hakkari 92 kilogram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-06 20:13 - Asayiş

Metal fabrikasında çıkan yangın kısmen kontrol altına alındı

2024-11-08 18:40 - Asayiş

Denizli’de metal fabrikasındaki yangın kontrol altına alındı

2024-11-08 20:10 - Asayiş

Kasımpaşa ile Kayserispor 29. randevuda

2024-11-07 11:43 - Spor

Turizmin başkentindeki yüzyıllık su hasreti sona erdi

2024-11-12 13:45 - Sağlık

845 kişinin hayatını kaybetti Düzce depreminin 25. yıldönümü

2024-11-12 09:32 - İnsan

Mardin’in gizemli hazinesi: Dara Antik Kenti

2024-11-06 13:29 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Akbük Semt Pazarı, belediye ekiplerince temizlendi

11:13 - Genel

Bakan Kurum, İstanbul’un dönüşümü için belediyelere ortak mücadele çağrısı yapcak

11:04 - Genel

Büro Memur-Sen’de Yazgan, Genel Başkanlığa adaylığını açıkladı

11:06 - Genel

Aydın’da Kurban Bayramı öncesi hayvan hareketlerine sıkı denetim

10:55 - Genel

Mersin’de üreticilere damlama sulama sistemi anlatılıyor

10:46 - Genel

Günün Manşetleri

Kurtlar Çöp Alanında Yiyecek Aradılar

10:07 - Gündem

UEFA Avrupa Ligi'nde Final Heyecanı Başlıyor

10:07 - Spor

Sarı Gelin Şelalesi Büyülüyor

10:05 - Gündem

Genç Kaşif Doğal Haşere Mücadelesi Geliştirdi

10:05 - İnsan

150 kilo bonzai yapılacak ham madde ele geçirildi

09:56 - Asayiş