?>

Faciayı köydeki köpekler önledi

Duruköy mahallesi'nde gece saatlerinde çıkan yangın, erzurum büyükşehir ve ispir belediyesi ekipleri tarafından söndürüldü

Asayiş - 11 ay önce

Erzurum’a bağlı İspir ilçesine 18 kilometre uzaklıktaki Duruköy Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, Erzurum Büyükşehir ve İspir Belediyesi ekipleri tarafından söndürüldü. Muhtar Cuma Çakır, köylülerin köpeklerin havlaması ile yangını fark ettiklerini söyledi.

Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında Duruköy Mahallesi’nde toplam 15 ahır, samanlık ve evde maddi hasar meydana geldi. Havanın aydınlanmasıyla birlikte köydeki yangının verdiği hasar daha net ortaya çıktı. Gecenin geç saatlerinde çıkan yangına Erzurum Büyükşehir Belediyesi, İspir Belediyesi, AFAD ve diğer ekipler ivedilikle müdahale etti. Ekipler önce söndürme çalışmalarını tamamladı, daha sonra soğutma işlemleri yapıldı.

Duruköy Muhtarı Cuma Çakır, gece 02.30 sıralarında meydana gelen yangından köy halkının köpeklerin bağrışmalarından dolayı haberdar olduğunu dile getirerek, "Zayiatımız çok. Ama erken haberdar olmamız köyümüzü bir faciadan kurtardı. Köy sakinleri köpeklerin havlamasından tedirgin olarak haberdar olmuş ve bize de öylece haber verdiler. Devletimiz her türlü imkanı seferber etti" dedi.

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi yangında herhangi bir yaralanma ve can kaybı olmamasının en büyük teselli olduğunu belirterek, "Yerinde ve zamanında müdahale ile yangın söndürülmüş durumda. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Yangının nedeni henüz belirlenmiş değil. Uzmanlarımız bu konudaki çalışmalarını sürdürüyor. İlk tespitlere göre toplam 15 ahır, samanlık ve evde maddi hasar meydana gelmiş durumda. Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Yangın haberinin alınmasıyla beraber itfaiye ekiplerimiz, İspir Kaymakamlığımız ve İspir Belediyemizin yanı sıra AFAD ekiplerimiz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerimiz bölgeye gelerek çalışmalara katıldılar. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin, bu tür hadiseler yaşatmasın" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da 1 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-22 00:40 - Asayiş

Samsun’da Metamfetamin ve Sentetik Ecza Ele Geçirildi

2025-01-27 12:24 - Asayiş

Mersin’de tırın gizli bölmelerinde 43 kilo 720 gram metamfetamin ele geçirildi

2025-01-23 15:08 - Asayiş

Bodrum FK, Enis Bardhi’yi kadrosuna kattı

2025-01-24 16:38 - Spor

Abdülkerim Bardakcı, 4. golünü kaydetti

2025-01-21 20:30 - Spor

Tekirdağ’da 10 Gram Metamfetamin ve Mühimmat Ele Geçirildi

2025-01-27 12:30 - Asayiş

BODRUM FK, ENİS BARDHİ'Yİ KADROSUNA KATTI

2025-01-24 16:51 - Spor

MARMARİS’TEKİ 41 KUYULARIN GİZEMİ HALA ÇÖZÜLEMEDİ  

2025-01-20 14:38 - Marmaris

İSTANBUL HAVALİMANI 3 YILDIR AVRUPA LİDERİ

2025-01-27 10:46 - Ulaşım

MARMARİS TARİHİNDE İLK KEZ SÖMESTİRDE BOŞ KALDI

2025-01-22 12:59 - Marmaris

İlgili Haberler

Polisten kaçan alkollü sürücü kaza yapınca yakalandı

08:15 - Asayiş

Siirt merkezli ‘uyuşturucu testi’ soruşturmasında 19 kişi tutuklandı

08:07 - Asayiş

Menteşe’de tıra arkadan çarpan otomobil, hurda yığınına döndü: 1 ölü, 1 ağır yaralı

06:57 - Asayiş

Erzincan’da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

06:08 - Asayiş

1 hafta önce tanıştığı arkadaşı tarafından silahla vuruldu: 1 yaralı

04:03 - Asayiş

Günün Manşetleri

Hasta ziyaretinden dönerken annesiyle kurşunların hedefi oldu

16:59 - Asayiş

Ölümlü sarı serum olayında ilk duruşma görüldü

16:50 - Asayiş

FETÖ’ye üye olmaktan aranan şahsı polis yakaladı

16:29 - Asayiş

Bakan Kacır’dan Libya’ya taziye mesajı

15:48 - Genel

Eski komşusunu vuran kadın: "Evlenme isteğimi reddetti, vurdum"

15:37 - Asayiş