?>

FARALYA’DA HEYELAN MÜDAHALESİ

Muğla’nın Fethiye ilçesi Faralya Mahallesi Kabak mevkiinde meydana gelen heyelan ve kaya düşmesi nedeniyle yol ulaşıma kapandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri hızlı müdahaleyle yolu açmak için çalışmalara başladı.

Asayiş - 3 ay önce

Fethiye ilçesi Faralya Mahallesi Kabak mevkiinde 10 Nisan Cuma saat 03.00 sıralarında meydana gelen heyelan ve kaya düşmesi, bölgede ulaşımın kesilmesine yol açtı. Olayın ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi ekipleri kısa sürede bölgeye ulaşarak gerekli müdahaleleri gerçekleştirdi.

Ekipler hızla bölgeye sevk edildi

Ekipler, yolu yeniden trafiğe açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürürken, bölgede benzer risklerin önüne geçilmesi amacıyla kalıcı çözümler için çalışmalara devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, kaya ıslahı ve şev stabilitesine yönelik proje çalışmalarını tamamlayarak, uygulama aşamasına geçilebilmesi için ilgili kurumlardan izin sürecini başlattı.

İzin süreçleri titizlikle yürütülüyor

Söz konusu alanın arkeolojik sit, korunacak hassas bölge ve orman sınırları içerisinde yer alması nedeniyle izin süreçlerini titizlikle yürütülüyor. Sürecin tamamlanmasının ardından kalıcı çözüm hayata geçirilecek. Muğla Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla çalışmalarını ilgili kurumlarla koordinasyon içinde kesintisiz sürdürüyor.

Başkan Aras: "Gerekli tüm adımları atıyoruz"

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, ekiplerin ilk andan itibaren sahada olduğunu belirtti. Başkan Aras, "Gece saatlerinde yaşanan olayın ardından ekiplerimiz hızla bölgeye ulaşarak müdahaleye başladı. Yolun en kısa sürede yeniden ulaşıma açılması için çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Bölgede yaşanan risklere karşı kalıcı çözüm için hazırlıkların tamamlandığını vurgulayan Başkan Aras, "Kaya ıslahı ve şev düzenlemesine yönelik projelerimizi hazır hale getirdik. İzin süreçlerinin tamamlanmasının ardından uygulamaya geçerek bu sorunu kalıcı olarak çözmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA

Haftanın Öne Çıkanları

Hayko Cepkin’in başrolünde yer aldığı "Jekyll & Hyde" müzikali Türkiye turnesine çıkıyor

2026-04-06 15:45 - Magazin

Özel öğrencilerden polislere anlamlı gösteri

2026-04-09 17:35 - İnsan

Tuğçe Aral’dan iddialı dönüş

2026-04-10 14:02 - Magazin

MARMARİSLİ SPORCUDAN ÇİFTE BİRİNCİLİK

2026-04-07 12:33 - Marmaris

Karadeniz horonu yeniden yorumlandı

2026-04-06 11:08 - Magazin

Samsunlu türkücü Tatlıses’e benzerliğiyle ilgi odağı oldu

2026-04-09 14:27 - Magazin

Çağdaş Balıkesir Spor Kulübü Geleneksel Halk oyunları il birincisi oldu

2026-04-07 17:39 - Magazin

OMÜ’de "Ustalara Saygı Anadolu Rock Konseri"

2026-04-03 14:48 - Magazin

AVUSTURYALI EMEKLİLER  MARMARİS’E CAN SUYU OLACAK 

2026-04-06 15:41 - Turizm

32 sanatçı, sokak hayvanları için tek bir şarkıda buluştu

2026-04-04 16:04 - Magazin

İlgili Haberler

Hakkari’de otomobiller kafa kafaya çarpıştı: 7 yaralı

10:36 - Asayiş

Diyarbakır’da trafik kazası: 3 yaralı

10:33 - Asayiş

Mardin’de damda uyuyan 12 yaşındaki kız çocuğu silahla vuruldu

10:18 - Asayiş

Motosiklet ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

10:17 - Asayiş

Tatilden dönen ailenin otomobili alev alev yandı muhtemel faciadan dönüldü

10:12 - Asayiş

Günün Manşetleri

Mason Greenwood, Fenerbahçe’de ilk antrenmanına çıktı

15:01 - Spor

Yaşlı çifte ait evden kamyon dolusu çöp çıkartıldı

14:41 - Asayiş

Kavurucu sıcaktan soluğu süs havuzunda aldılar

13:58 - İnsan

Kontrolden çıkan otomobil 5 metrelik yükseklikten uçtu

13:53 - Asayiş

Devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı

13:50 - Asayiş