?>

Fatih Belediyesi’nden gençlere kültür köprüsü: Gönüllü Turizm Elçileri başvuruları başladı

FATİH BELEDİYESİ TARAFINDAN GENÇLERİN KİŞİSEL GELİŞİMİNİ DESTEKLEMEK VE İSTANBUL’UN TARİHİ MİRASINI DAHA ETKİN TANITMAK AMACIYLA HAYATA GEÇİRİLEN GÖNÜLLÜ TURİZM ELÇİLERİ PROJESİ’NİN 16’NCISI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI.

Genel - 3 ay önce

Fatih Belediyesi tarafından gençlerin kişisel gelişimini desteklemek ve İstanbul’un tarihi mirasını daha etkin tanıtmak amacıyla hayata geçirilen Gönüllü Turizm Elçileri Projesi’nin 16’ncısı için başvurular başladı.

Fatih Belediyesi tarafından gençlerin kişisel gelişimini desteklemek ve İstanbul’un tarihi mirasını daha etkin tanıtmak amacıyla hayata geçirilen Gönüllü Turizm Elçileri Projesi’nin 16’ncısı için başvurular başladı. Fatih Belediyesi Gençlik ve Spor Birimi koordinasyonunda yürütülen proje kapsamında, 16-30 yaş arası gençler tarihî yarımadada gönüllü olarak görev alarak hem şehri tanıtacak hem de önemli bir deneyim kazanacak. Başvuruların 31 Mayıs’a kadar devam edeceği bildirildi.

Tarihi noktalarda aktif görev alacaklar

Projeye kabul edilen gençler; Sultanahmet, Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, Kapalıçarşı, Eminönü ve Divanyolu gibi İstanbul’un en yoğun turistik noktalarında görev yapacak. "Bana Sor - Ask Me" yazılı tişörtlerle sahada yer alacak gönüllüler, yerli ve yabancı ziyaretçilere rehberlik ederek şehrin kültürel mirasını anlatacak.

Gençlere dil ve iletişim becerisi kazandırıyor

Yazılı ve sözlü mülakatların ardından seçilecek katılımcılar; yabancı dil pratiği yapma, iletişim becerilerini geliştirme ve farklı kültürlerle doğrudan etkileşim kurma imkanı elde edecek. Proje aynı zamanda gençlerin turizm sektörüne dair saha deneyimi kazanmasına ve kariyer planlamalarına katkı sunuyor. "Gençlerimizi kültürümüzün gönüllü temsilcileri olarak görüyoruz"

Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, projeye ilişkin yaptığı değerlendirmede, gençlerin tarihi mirasla doğrudan temas kurmasının önemine dikkat çekti.

Turan, "Gönüllü Turizm Elçileri Projemizle gençlerimizi sadece birer rehber değil, aynı zamanda kültürümüzün gönüllü temsilcileri olarak görüyoruz. Tarihî yarımadada görev alan gençlerimiz hem kendilerini geliştiriyor hem de İstanbul’un zengin mirasını dünyaya anlatma imkânı buluyor" ifadelerini kullandı.

Kültür turizmine katkı sağlıyor

Fatih Belediyesi’nin uzun yıllardır sürdürdüğü proje, yalnızca gençlerin gelişimine değil, İstanbul’un uluslararası tanıtımına da katkı sunuyor. Gönüllü Turizm Elçileri, tarihî yarımadayı ziyaret eden turistlerin doğru ve sağlıklı bilgiye ulaşmasına destek olurken, şehrin kültürel mirasının daha etkin şekilde aktarılmasına da katkı sağlıyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Poizi, Ordu’da sahne aldı

2026-04-26 12:41 - Magazin

İçmeler–Marmaris yolunda son durum çalışmalar hızlanıyor

2026-04-25 14:48 - Genel

MARMARİS’TE FECİ KAZA BİR CAN ALDI

2026-04-23 10:57 - Marmaris

Rafet El Roman’dan New York’ta Milli Takım için yeni marş müjdesi

2026-04-26 11:13 - Magazin

Usta sanatçı Cahit Berkay gençlerle aynı sahneyi paylaştı

2026-04-24 11:05 - Magazin

Marmaris’te vinç kazasında iki tutuklama

2026-04-24 16:01 - Gündem

Pitbull saldırısına uğrayan Onur Akay o anları anlattı: "Ben ölümden döndüm"

2026-04-25 13:55 - Magazin

Pazarlar Spor Lisesi krikette Türkiye finallerinde

2026-04-21 13:28 - Spor

Kemaliye’de velilere "Bilinçli Medya Kullanımı" eğitimi

2026-04-23 00:05 - Eğitim

TRABZON’DAN MARMARİS’E GÖNÜL KÖPRÜSÜ

2026-04-25 09:36 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Hava Harp Okulu öğrencisi Veli Bilgin, memleketi Niğde’de son yolculuğuna uğurlandı

19:04 - Genel

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Eskişehir’imiz Paris’le, Londra’yla, Berlin’le yarışır halde"

17:52 - Genel

İmamın sanat sevgisi camiye yansıdı

17:40 - Genel

Başkan Yüceer, Malkara’da saha incelemelerinde bulundu

17:37 - Genel

"Birlikte Güzeliz" Projesi kapsamında çocuklar gönüllü kuaförlerle bir araya geldi

17:06 - Genel

Günün Manşetleri

Kayıp şahıs ormanda yaralı halde bulundu

17:34 - Asayiş

Yük asansörü minibüsün üzerine devrildi

17:26 - Asayiş

Şüpheli şahısların üzerindn uyuşturucu ve silah çıktı

17:09 - Asayiş

Kafası kapıya sıkışan 4 yaşındaki çocuğun imdadına itfaiye yetişti

16:54 - Asayiş

YKS birincilerinden Tuğsem Bahar başarısının sırrını anlattı

16:50 - Eğitim