?>

Fatih Erbakan: "Yeniden Refah, Türkiye siyasetinin en hızlı büyüyen partisi oldu"

Yeniden refah partisi (yrp) genel başkanı fatih erbakan, “cenab-ı allah’a şükürler olsun türkiye genelinde yeniden refah partimiz 63 belediye başkanlığı kazandı. Türkiye geneli yüzde 7 oy oranına ulaştı ve türkiye siyasetinin en hızlı büyüyen partisi oldu. Türkiye’nin 3. Büyük partisi oldu ve inşallah yapılacak milletvekilliği-cumhurbaşkanlığı seçimlerine de çok ciddi bir aktör olarak yeniden refah partimiz girecek” dedi.

Siyaset - 7 ay önce

ı Allah’a şükürler olsun Türkiye genelinde Yeniden Refah Partimiz 63 belediye başkanlığı kazandı. Türkiye geneli yüzde 7 oy oranına ulaştı ve Türkiye siyasetinin en hızlı büyüyen partisi oldu. Türkiye’nin 3. büyük partisi oldu ve inşallah yapılacak Milletvekilliği-Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine de çok ciddi bir aktör olarak Yeniden Refah Partimiz girecek” dedi.

YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, Samsun ziyaretleri kapsamında Vezirköprü ve Ladik ilçelerinin ardından Kavak ilçesine ziyarette bulundu. İlçe parti binası önünde vatandaşlarla selamlaşan Erbakan, Türkiye genelinde olduğu gibi Samsun’da da büyük oy oranı artışları yaşadığına dikkat çekti. Parti binası önündeki kürsüden vatandaşlara seslenen Erbakan, yapılacak genel seçimlere Yeniden Refah Partisi’nin çok ciddi bir aktör olarak gireceğini söyledi.

Samsun’da yüksek oy aldıkları ilçelere teşekkür ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade eden Erbakan, “Samsun’da teşekkür ziyaretlerimizi yapıyoruz. Ayvacık, Ladik ve Kavak’ta belediye başkanlıklarını kazandık. Belediye başkanlığını kazanamasak dahi diğer pek çok ilçede yüzde 30’un üzerinde oylar alındı. Vezirköprü’de de yüzde 38 oy aldık. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda da yüzde 16’lık bir oy oranına ulaşıldı. Tüm bunlar milletimizin Yeniden Refah Partisi’ne, Milli Görüş’e olan teveccühünü açıkça ortaya koymaktadır. Bu sebeple bizler de Samsun ve Kavak halkına teşekkürü borç bildiğimiz için bu ziyaretleri yapıyoruz. Allah sizlerden razı olsun” diye konuştu. “Erbakan Hocamızın mirası, aldığımız oyda etkili oldu”

Milli Görüş yıllarında Erbakan Hoca’nın yaptığı hizmetlerin 31 Mart Yerel Seçimlerinde vefa ve feraset olarak Yeniden Refah Partisi’nde karşılık bulduğuna değinen Fatih Erbakan, “Milletimiz 31 Mart’ta 3 önemli karar verdi. Bir tanesi, ‘mevcut düzenin değişmesini istiyorum’ dedi. ‘Halimden memnun değilim, bunaldım, arık bir değişim gerekiyor’ dedi. Mevcut yönetim anlayışını değiştirmemiz gerekiyor dedi. Rantçı belediyecilik anlayışından kurtulmamız gerekiyor dedi. Bir çıkış yolu aramaya başladı. Burada çıkış yolu olarak da Milli Görüş’ü gördü. İkinci bir kararı da burada verdi. Mevcut durumdan bunaldık, kurtulmak istiyoruz, öyleyse nereye gideceğiz, Milli Görüş’e gitmemiz lazım kararını verdi ki bu en önemli karar. Bu kararı nereden verdi. Rahmetli Erbakan Hocamızın Milli Görüş tarihinde ülkemize, milletimize yaptığı hizmetleri hatırlayarak verdi. Ladikliler halen daha çimento fabrikasını anlatıyor, Erbakan Hoca’ya dua ediyor. Emekli ile karşılaşıyoruz Erbakan Hoca’ya dua ediyor. ‘Bizim maaşımıza yüzde 320 maaş zammı yaptı’ diyor. Türkiye’nin dört bir yanında bu şekilde karşılanıyoruz. Muş’ta şeker fabrikasını, Diyarbakır’da Temsan, Gerede’de Gerkonsan’ı Erbakan Hoca kurdu diyorlar. Bir başka yerde memurla karşılaşıyoruz, ‘Biz memuriyet hayatımızda en büyük maaş zammını Erbakan Hoca döneminde aldık’ diyorlar. Yüzde 200 maaş zammı aldıklarını belirtiyorlar. Dolayısıyla tüm bunlar seçimlerde Yeniden Refah Partimizin aldığı oyda etkisi oldu” şeklinde konuştu. “Yeniden Refah, Türkiye siyasetinin en hızlı büyüyen partisi oldu”

Son seçimlerde Türkiye’nin 3. büyük partisi olduklarını vurgulayan Erbakan, “Milli Görüş’ün manevi mirası, Erbakan Hocamızın yıllar boyu canını dişine takarak yaptığı hizmetler ve yine 1989 ve 1994’te Milli Görüş, Refah Partisi belediyeciliğini milletimiz hatırladı, onun için Milli Görüş’e sarılmam lazım dedi. Üçüncü bir kararı daha verdi milletimiz, ‘Madem Milli Görüş’e sarılacağım, hangi partiyi seçmem lazım’ noktasındaki karar. Biliyorsunuz ortada bir sürü parti var. ‘Milli Görüş’e ulaşmak istiyorum ama ona ulaşmak için hangi partiye oy vermem lazım’ kararını da doğru bir şekilde verdi ve ‘Milli Görüş’e ulaşacaksam Yeniden Refah Partisi’ni seçmem lazım’ dedi ve Samsun’da Kavak’ta ve Türkiye genelinde bu oy patlamaları bundan dolayı yaşandı. Burada milletimizin ferasetini görüyoruz, vefa duygusunu görüyoruz. Erbakan Hocamıza duydukları vefa duygusu. Feraset ne? Hem Milli Görüş’te çarenin, çözümün olduğunu fark etmek hem de bu Milli Görüşün de Yeniden Refah’ta olduğunu fark etmek. Bu da ferasetin bir sonucu. Bu sebepler, böyle bir sonuca neden oldu. Cenab-ı Allah’a şükürler olsun Türkiye genelinde de Yeniden Refah Partimiz 63 belediye başkanlığı kazandı. Yüzde 7 Türkiye geneli oy oranına ulaştı ve Türkiye siyasetinin en hızlı büyüyen partisi oldu. Türkiye’nin 3. büyük partisi oldu ve inşallah yapılacak milletvekilliği-Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine de çok ciddi bir aktör olarak Yeniden Refah Partimiz girecek” ifadelerini kullandı.

Erbakan ve kurmayları, Kavak ziyaretinde esnafın da nabzını yoklayarak Samsun’daki diğer ilçeleri ziyaret etmek için yola çıktılar.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

CHP’li meclis üyesinin alkollü mekanında hesap kavgası

2024-09-25 10:46 - Asayiş

Jandarma; tarım işçileri, yaşlı ve engelli vatandaşları ziyaret etti

2024-09-20 10:29 - İnsan

Adana’da “Süper Hücre” bugün de etkili olacak

2024-09-22 09:23 - Gündem

Adana Havalimanı’nda TEKNOFEST hazırlıkları sürüyor

2024-09-21 15:47 - Teknoloji

Sosyal medya fenomeni Kübra Aykut’un ölmeden önce evini temizlediği görüntüler ortaya çıktı

2024-09-24 03:05 - Asayiş

MUĞLALI KADINLAR ERKEKLERDEN DAHA UZUN ÖMÜRLÜ

2024-09-20 14:46 - Yaşam

D-MARİN İTALYA'NIN EN DEĞERLİ PREMİUM MARİNA GRUBUNU OLUŞTURUYOR

2024-09-25 16:27 - Gezi

BÜYÜKŞEHİR VE DALAMAN BELEDİYESİNDEN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

2024-09-21 17:10 - Gündem

“Vekil” sucuk yerken “Asıl” 120 liraya kemik bile alamıyor

2024-09-24 13:06 - Gündem

EGE VE AKDENİZ’İN GİZLİ CENNETİ DATÇA

2024-09-21 15:22 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

TBMM Kartalkaya’daki Otel Yangını Araştırma Komisyonu, Bolu Belediye Başkanı Özcan’ı dinledi

19:43 - Siyaset

Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Witkoff, BM Güvenlik Konseyine brifing verecek

19:03 - Siyaset

Emine Erdoğan "Uluslararası İslam Sanatları Fuarı"nda konuştu

17:57 - Siyaset

Ticaret Bakanı Bolat, Türkiye-İngiltere İş Forumu’nda konuştu

17:52 - Siyaset

Milli Savunma Bakanı Güler Kamerun’da

17:41 - Siyaset

Günün Manşetleri

Mayıs Ayı Ödemeleri Toplam 6,2 Milyar Lira

15:34 - Ekonomi

Erdoğan'ın Kıbrıs Ziyaretine Sakaryalı İş İnsanı Koç Eşlik Etti

15:07 - Genel

Göçmen Kaçakçıları da İHA Takibine Takıldı

14:48 - Asayiş

Çay ocağındaki kuzen cinayetinin sebebi mahkemede ortaya çıktı: "Asıl hedef bendim"

14:40 - Asayiş

Rus Turist Alarm Yarattı

14:07 - Asayiş