?>

Fethiye’de gerçeğini aratmayan ’Acil Durum’ tatbikatı

Fethiye’de gerçeğini aratmayan afet ve acil durum tatbikatı

İnsan - 15 saat önce

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen afet ve acil durum tatbikatı, öğrencilere sahada gerçekçi bir deneyim kazandırarak mesleki tecrübelerini pekiştirdi. Tatbikatta sağlık görevlisi olarak görev alan öğrenciler, acil durum senaryolarında büyük bir başarı gösterdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bahçesinde gerçekleştirilen afet ve acil durum uygulama tatbikatı, gerçeğini aratmadı. Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (ATT-DER) ile iş birliği içinde düzenlenen etkinlikte öğrenciler, olası bir afet durumunda karşılaşılabilecek senaryoları birebir uygulayarak deneyim kazandı. Tatbikatta, senaryo gereği trafik kazası sonrası çoklu yaralanmalar, kopmuş uzuv, yanık vakaları, göğüs ağrısı gibi kritik durumlar ile dar alandan hasta çıkarma gibi olaylar canlandırıldı. Öğrenciler, sağlık personeli rolüne girerek yaralılara yeşil, sarı, kırmızı ve siyah kodlarla müdahale etti. Tatbikat senaryosuna göre bir kişi hayatını kaybederken, üç kişi hafif, iki kişi orta, üç kişi ise ağır yaralı olarak değerlendirildi.

"Meslek hayatlarına önemli katkı sağlayacak"

Tatbikat sonrası açıklama yapan Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Uysal, "Bu yıl mezun olacak arkadaşlarımız için meslek hayatlarına önemli katkı sağlayacak çok değerli bir etkinlik oldu. Başta Muğla İl Sağlık Müdürlüğü olmak üzere ATT Derneği’ne ve Esnaf Hastanesi’ne teşekkür ediyoruz. Bu tür uygulamaları önümüzdeki yıllarda da sürdürmeyi planlıyoruz" dedi.

"Öğrencilerimiz süreçleri başarılı bir şekilde yürüttü"

ATT-DER Muğla İl Temsilcisi Mitat Gavcar da, "Acil Olgu Yönetimi Eğitimi kapsamında gerçekleştirdiğimiz bu tatbikatta emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Öğrencilerimiz vaka yönetimi ve ambulansla transfer süreçlerini başarılı bir şekilde yürüttü. Bu tür eğitimleri geleneksel hale getirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

"Uygulamalarla konuları daha iyi kavrayabiliyoruz"

Tatbikata katılan öğrencilerden Arda Eliçi ise, "Biz öğrenciler için bu gerçekten çok güzel bir deneyimdi. Teorik bilgiler önemli ancak uygulamalarla konuları daha iyi kavrayabiliyoruz. Umarım bizden sonra gelen öğrenciler de bu imkanlardan yararlanabilir" diyerek memnuniyetini dile getirdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

2025-05-03 15:33 - İnsan

Marmaris'te Motosiklet Çarpan 12 Yaşındaki Çocuk Öldü

2025-05-06 11:04 - Marmaris

Eski Uzman Çavuşlar Okullarda Güvenliği Sağlayacak

2025-05-07 13:41 - Gündem

YABAN DOMUZLARI İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

2025-05-05 13:41 - Gündem

Marmaris Belediyesi'nde Yeni Başkan Yardımcısı

2025-05-06 15:49 - Marmaris

YAĞMUR ALTINDA DENİZ DİBİ TEMİZLİĞİ

2025-05-03 14:58 - Gündem

MUĞLA'DAKİ ORGAN BAĞIŞI İZMİR'E NAKLEDİLDİ

2025-05-03 12:27 - Sağlık

On ayrı suçtan aranan şahıs JASAT operasyonuyla yakalandı

2025-05-04 14:31 - Asayiş

SAFRA KESESİNDEN 491 TAŞ ÇIKTI

2025-05-09 10:12 - Sağlık

Sakartepe Rampasında Kaza

2025-05-06 09:45 - Asayiş

İlgili Haberler

Kırıkkale’de hacı adayları dualarla kutsal topraklara uğurlandı

02:06 - İnsan

Kütahya’da Haydar Aliyev’in 102. doğum günü anısına resim sergisi

23:44 - İnsan

Tartışmaların odağındaki rektör konuştu: "Sözlerim çarpıtıldı"

23:41 - İnsan

Kütahya’ya ’Glutensiz Yemek Yarışması’ndan birincilik ödülü

23:21 - İnsan

Anneler hem şaşırdı hem de gözyaşlarına boğuldu

22:39 - İnsan

Günün Manşetleri

Şiddet Dozajı Yüksek Akran Zorbalığı

16:28 - Asayiş

Kayserispor’a para cezası

16:15 - Spor

Aile Baskısı İntihara Sürükledi

16:10 - Asayiş

Mardin’de öğretmenin öldüğü silahlı kavgada bir şüpheli gözaltında

16:07 - Asayiş

Cep telefonu bataryası patladı

12:38 - Asayiş