?>

Filistinli öğrencilere, Filistin lezzetinde iftar

Sivas’ta düzenlenen iftar programında, filistinli bir aile, filistin mutfağından özel lezzetler hazırlayarak katılımcılara ikram etti. Türkiye’de bir ilk olduğu belirtilen iftar programında duygu dolu anlar yaşandı.

İnsan - 1 ay önce

Sivas’ta düzenlenen iftar programında, Filistinli bir aile, Filistin mutfağından özel lezzetler hazırlayarak Filistinli öğrenciler ve diğer katılımcılara ikram etti. Türkiye’de bir ilk olduğu belirtilen iftar programında duygu dolu anlar yaşandı.

Sivas’ta gerçekleştirilen iftar programında, Filistinli bir aile, geleneksel mutfaklarından özel lezzetler hazırlayarak katılımcılara sundu. Menünün ana yemekleri arasında Filistin mutfağının önemli yemeklerinden kabsa ve musakhan yer aldı. Türkiye’de ilk kez düzenlendiği belirtilen programda duygu dolu anlar yaşandı. Programa 125 öğrenci katıldı. iftar öncesinde Filistinli öğrenciler tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Ardından Filistin’de yaşanan insanlık dramını anlatan görüntülerin yer aldığı bir gösterim yapıldı. Uzun süredir Filistin yemeklerini yemeyen öğrenciler, bu nedenle duygulandıklarını ifade etti. Programa öğrencilerin yanı sıra, Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Erdoğan’da katıldı.

"Bugün gurbette olduğumu hissetmedim"

İftar programının kendisi için büyük bir anlam taşıdığını belirten Şomoo Abuzaiter, "Sivas’ta 3 tane okuyan çocuğum var. Filistin’e uzak olsam da Filistin’e uzak olduğumu düşünmüyorum. Bugün gurbette olduğumu hiç hissetmedim. Özellikle buradaki öğrenci arkadaşları gördükçe çok mutlu oldum. Filistin’deyken düğün organizasyonlarında eşime yemeklerde yardım ederdim. Bizim bir atasözümüz var, ağız değil göz yer. Yemek ne kadar güzel olursa olsun, yemeğin şeklinin de en az yemek kadar güzel olması gerekiyor" dedi.

KYK yurdunda kalan öğrencilerin Filistin yemeklerine erişimde zorluk yaşadığını ifade eden bir üniversite öğrencisi, "En son geçen hafta Filistin yemeği yedim. Ramazan ayında olduğumuz için arkadaşlarımla, çoğunlukla Filistin yemekleri yapıyoruz. Ancak KYK yurdunda kalan arkadaşlarımız bizim kadar Filistin ve diğer ülkelerin yemeklerini yiyemiyorlar. 7 Senedir Sivas’ta yaşıyorum" şeklinde konuştu.

"Filistin yemekleri vatanımızı hatırlatıyor"

Filistin mutfağının sadece yemeklerden ibaret olmadığını söyleyen Hişam Abushkhadem, "Filistin mutfağı çok zengindir. Yemeklerimizde genellikle bol zeytinyağı, sumak ve çeşitli baharatlar kullanıyoruz. Filistin mutfağı bizim için sadece yemeklerden oluşmuyor. Aynı zamanda bizim direnişimiz de oluyor. Çünkü mutfağımız sayesinde ülkemizi tanıtabiliyoruz. Bugün gerçekleştirilen iftar bize vatanımızı hatırlattı. Gelen öğrenciler vatanından ve ailesinden uzak olduğundan, Filistin yemekleri yediği zaman burada ailesinin yanındaymış gibi hissediyorlar. Bu tür etkinliklerde elimizden geldiğince Filistin yemekleri yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şahinbey Belediyesi’nden öğrencilere sahur ikramı

2025-03-16 17:39 - Kültür Sanat

Marmaris'te Taksicilerin Park Çilesi

2025-03-18 14:41 - Marmaris

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI ACAR ÜNLÜ, DESTEK SIRASINDA BİBER GAZINA MARUZ KALDI

2025-03-19 16:04 - Marmaris

Başkan Ünlü: "Mağduriyetimizle ilgili şikayetçi olduk"

2025-03-20 10:03 - Siyaset

İmamoğlu’nun kasası Adem Soytekin’e savcıdan "çakar" kıyağı

2025-03-22 15:57 - Asayiş

MARMARİS'TE BİNLERCE KİŞİ İMAMOĞLU İÇİN YÜRÜDÜ

2025-03-19 15:29 - Marmaris

Mehmet Çevik’ten viral hit alarmı: "Ben ordayım"

2025-03-17 13:01 - Magazin

Bakan Uraloğlu'ndan İstanbul Havalimanı Metrosu Müjdesi

2025-03-19 12:54 - Ulaşım

MFÖ hayranlarına sürpriz albüm

2025-03-20 16:44 - Magazin

Ortaca'da Türk Mutfağı Kursu

2025-03-18 15:55 - Eğitim

İlgili Haberler

Doğa yürüyüşlerinde rota bu kez Dikmen Yaylası’ydı

13:06 - İnsan

Denizcilik Eğitim Konseyi 23. kez toplandı

12:54 - İnsan

Dijital oyunlar, fiziksel oyuncak sektörünü olumlu etkiledi

12:40 - İnsan

Ayşeküflü İlkokulu’nda sinema ve farkındalık buluşması

12:29 - İnsan

Bilecik’te dijital bağımlılığa meydan okuma günü etkinliği düzenlendi

12:26 - İnsan

Günün Manşetleri

Karşıyaka Deplasmanda Fenerbahçe'ye Konuk Oluyor

12:33 - Spor

Kaçırmak İstediği Kadını Vurarak Öldürdü

12:26 - Asayiş

Modifiyeli Araçlar Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

12:20 - Genel

Pusula Denizanası Paniği

12:11 - Gündem

76 Yaşında Şampiyonluk

12:07 - İnsan