?>

Filistinli turist Yüksekova doğasına hayran kaldı

Savaşın gölgesinde gelen filistinli turist marva dkaidek yüksekova’nın iki yaka dağlarında bulunan sat göllerine hayran kaldı.

İnsan - 1 yıl önce

Savaşın gölgesinde gelen Filistinli turist Marva Dkaidek, Yüksekova’nın İkiyaka Dağları’nda bulunan Sat Gölleri’ne hayran kaldı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından “Milli Park” ilan edilen Yüksekova’daki Sat Buzul Gölleri turistlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Filistin’den Türkiye’ye gezmek için gelen dağcı Marva Dkaidek (35), Hakkari bölgesinde tur rehberliği yapan İslam Gürdal’ın misafiri oldu. Dkaidek, 3 bin 400 rakımlı İkiyaka Dağlarındaki Sat Buzul Göllerine hayran kaldı.

Rehber İslam Gürdal öncülüğünde gölleri gezen Dkaidek, “Burada olmaktan çok mutluyum. Filistin ve buranın kültürü benzer kültürler. Kendimi evimde gibi hissediyorum. Buraya daha öncede geldim. İlk geldiğimde Reşko Dağı’na tırmandım. Geldiğimde kış olduğu için çok yeri gezme fırsatım olmamıştı. Bu yüzden buraya bir daha geldim ve birçok yeri gezmeyi planlıyorum” dedi.

Dkaidek, ayrıca ilçe halkının misafirperverliği karşında bir ilki yaşadığını belirterek çok mutlu olduğunu aktardı.

Her hafta ilçeye gelen turistlere bölgeyi tanıtan Rehber İslam Gürdal ise, “Marva ile bir arkadaş sayesinde bir araya geldik. Bugün Sat Gölleri’ne bir gezi düzenledik. Burayı çok beğendi. Bunun yanı sıra özellikle Yüksekova insanının çok iyi olduğunu söylüyor. Elimizden geldiğince bölgeyi tanıtacağız. Bize gelen her turisti gezdirecek, memleketimizin güzelliklerini tanıtacağız” ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris Körfez ve Muğla koylarında yer kalmadı

2024-07-24 10:24 - Marmaris

Büyük Miting: Hayvan yasası için tüm Türkiye Ankara'ya geliyor

2024-07-26 13:52 - Gündem

Tarsus’un kalbi ’Gastronomi Sokağı’ olacak

2024-07-27 12:01 - Genel

Antalya’da sadece tekneyle gezilebilen mağara

2024-07-22 16:17 - Gezi

Marmaris'te Tan Taşçı konserinde izleyiciye tepki

2024-07-26 14:24 - Marmaris

Marmaris’te bu adayı görenler yeniden aşık oluyor

2024-07-23 11:28 - Marmaris

Çevreciler Bodrum Dereköy’de buluşuyor

2024-07-23 12:54 - ÇEVRE

Yeniköy ve Kemerköy Santrallerin devletten ek bütçe

2024-07-25 17:00 - ÇEVRE

Sokak hayvanları yasasında son durum

2024-07-29 11:48 - Gündem

Bodrum'da Eski Eş Cinayeti

2024-07-24 21:51 - Asayiş

İlgili Haberler

Eskişehir’de eksi 7 derecede kestane mesaisi

20:27 - İnsan

Vali Aksoy GAMER’i ziyaret etti

19:46 - İnsan

Osmaniye’de kar nedeniyle mahsur kalan yaşlı kadın kurtarıldı

19:20 - İnsan

Tahmazoğlu’ndan yeni yıl mesajı

18:26 - İnsan

Şahinbey Belediyesi 2025’te de Türkiye rekorunu korudu

18:26 - İnsan

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan