?>

Finike Belediye Başkanı Geyikçi: "Ötanazi yerine barınakların koşullarının güçlendirilmesine destek verilmeli"

Finike belediye başkanı mustafa geyikçi, türkiye büyük millet meclisi’nde (tbmm) görüşülen hayvanları koruma yasası hakkında yapılması düşünülen değişikliğin bir canlının yaşam hakkının elinden alınması olduğunu dile getirerek, “biz ilçemizde yaşayan her canlının yaşam haklarının normal olmayan yollarla elinden alınmasına sonuna kadar karşıyız” dedi.

Gündem - 1 yıl önce

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) görüşülen Hayvanları Koruma Yasası hakkında yapılması düşünülen değişikliğin bir canlının yaşam hakkının elinden alınması olduğunu dile getirerek, “Biz ilçemizde yaşayan her canlının yaşam haklarının normal olmayan yollarla elinden alınmasına sonuna kadar karşıyız” dedi.

TBMM tarafından görüşülen Hayvanları Koruma Yasası’nda planlanan değişikliğe karşı çıktıklarını belirten Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, sokak hayvanlarının yaşam haklarının ötanazi yöntemi ile alınmasının insanlık dışı bir uygulama olduğunu ifade ederek, “Sokak hayvanları ile ilgili yaşanan sorunun çözümü hayvan dostlarımızın ötanazi yapılarak yaşam haklarının alınması olmamalıdır. Bu sorunun çözümü hayvan ticaretinin önüne geçilmesi, sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi konusunda bilinçlendirme çalışmalarının yapılması ve belki de en önemlisi belediyelerin hayvan barınaklarının koşullarının düzeltilmesi ve yeni barınakların inşa edilebilmesi için merkezi hükümet tarafından destek verilmesidir. Daha büyük ve şartları çok daha iyi oluşturulmuş hayvan barınaklarının inşası için orman arazilerinden belediyelere tahsis edilmesi gerekmektedir. Bununla birlikte belediyelerimize maddi olarak destek olunmalı, verilen destekler artırılmalıdır" dedi. "Belediyeler desteklenmeli"

Özellikle belediyelere ait barınakların koşullarının güçlendirilmesi ve yeni barınakların yapılabilmesi konusunda verilecek olan desteğin önemine değinen Geyikçi, "Belediyeler olarak kendi bütçelerimiz içerisinden yaptığımız harcamaların dışında hayvan severlerimizden aldığımız desteklerle patili dostlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Ancak sorunun çözümü önümüze ötanazi olarak gelirse Finike Belediyesi olarak buna karşı çıkacağız. Çözüme bir canlının yaşam hakkını elinden alarak değil, ona daha iyi yaşam koşulları sunarak ulaşabiliriz. Finikeli vatandaşlarımıza da sokak hayvanlarımızı sahiplenme konusunda çağrıda bulunmak istiyorum. İmkanı olan, bu konuda sorumluluk alabilecek hemşehrilerimizi bir patili dostumuzu sahiplenmeye davet ediyorum. İlçemizden ateşleyeceğimiz bir kıvılcım belki büyük bir ateşe dönüşecektir. Bu konuda tüm vatandaşlarımızı destek olmaya, sahiplenmeye ve sokak hayvanlarımızın ötanazi yapılmaması için bizleri desteklemenizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Başkan Geyikçi açıklamasını sosyal medyadan da paylaşarak Finikeli vatandaşlardan destek istedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kurtalan’da motosiklet ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 yaralı

2024-07-19 10:36 - Asayiş

İngiliz Kraliçesi’nin portresini dokuttuğu ünlü modacı, genç yetenekleri yetiştirecek

2024-07-19 10:25 - Eğitim

Antalya’da şehir bostanlıklarında ilk hasat gerçekleşti

2024-07-19 11:41 - Gündem

Bayram: “Adana konteyner limanı ile dünya şehri olacak”

2024-07-19 09:36 - Ekonomi

Trump, "Tarihin en büyük işgali şu anda ülkemizde gerçekleşiyor"

2024-07-19 11:26 - Siyaset

MUĞLA DİŞ HEKİMLERİ ODASI İLE ÜNİVERSİTE ARASINDA İŞBİRLİĞİ

2024-07-19 11:15 - Sağlık

Tulum peyniri konusunda yürütülen çalışmalar ile ilgili koordinasyon toplantısı yapıldı

2024-07-19 08:36 - Genel

Formula 1’de sıradaki durak Macaristan

2024-07-19 11:25 - Spor

32. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali başladı

2024-07-19 09:29 - Kültür Sanat

Pazarspor, Yavuz Alemdar’ın sözleşmesini yeniledi

2024-07-19 10:36 - Spor

İlgili Haberler

Afyonkarahisar’da kar yağışı yüksek kesimlerde etkili oldu

18:51 - Gündem

Yenişehir’de doğa yürüyüşü büyük ilgi gördü

17:44 - Gündem

Sağanak yağmur çiftçileri sevindirdi

17:42 - Gündem

Poyraz küçük tekne balıkçılarını limana bağladı, ağlar tamire alındı

17:36 - Gündem

20 mahalleyi birbirine bağlayan köprüde yenileme çalışmaları sona geldi

17:24 - Gündem

Günün Manşetleri

TBB’den Milas Belediyesi’ne Ekskavatör Desteği

17:38 - Genel

Bıçak darbeleriyle öldürülen kadının damadı tutuklandı

13:58 - Asayiş

‘Ev Sahibi Türkiye’ projesine rekor talep

13:47 - Ekonomi

Kendini ifade etmekte zorlanan genç şair duygularını kitaplaştırdı

13:36 - Eğitim

6 yaşında başladığı bakırcılığı neredeyse yarım asırdır sürdürüyor

13:28 - Kültür Sanat