?>

Fırat Üniversitesi’nde sınav öncesi öğrencilere 150 çeşit ev yemeği ikram edildi

FIRAT ÜNİVERSİTESİ (FÜ) ÖĞRENCİ DESTEK BİRİMİ’NİN GELENEKSEL ETKİNLİĞİ KAPSAMINDA VİZE HAFTASINDA ÖĞRENCİLERE 150 ÇEŞİT EV YEMEĞİ, PASTA VE BÖREK İKRAM EDİLDİ

İnsan - 2 ay önce

Fırat Üniversitesi (FÜ) Öğrenci Destek Birimi’nin geleneksel etkinliği kapsamında vize haftasında öğrencilere 150 çeşit ev yemeği, pasta ve börek ikram edildi.

Elazığ’da FÜ Öğrenci Destek Birimi tarafından geleneksel hale getirilen etkinlik bu yıl da gerçekleştirildi. Vize haftasında kütüphanede düzenlenen etkinlikte kadın akademisyenler ve akademisyen eşleri evlerinde hazırladıkları 150 çeşit yemek, pasta ve böreği öğrencilerle paylaştı. Etkinliği 5 yıldır sürdürülen Destek Birimi, evden uzak kalan ve anne yemeği özleyen öğrencilere sınav öncesi moral ve motivasyon kazandırmayı amaçladıklarını kaydetti.

Etkinliğe katılarak öğrencilere yemek ikramında bulunan FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, "Bugün üniversitemizde, kadın akademisyenlerimizle çalışmayan hocalarımızın eşleri bir araya gelerek kendi el emeklerini evlerinde hazırlamış oldukları, pasta, börek ve yemek çeşitlerini öğrencilerimize sınav öncesi moral ve motivasyon vermek üzere burada bir etkinlik gerçekleştirdiler. Ben her şeyden önce kendilerine teşekkür ediyorum. 5 yıldır, kadın akademisyenlerimizin ve eşleri bu faaliyeti yürütüyor. Bu faaliyetimiz, bir şekilde annelerini ve yemeklerini özleyen öğrencilerimize sınav öncesi bir moral ve motivasyon etkinliğidir. Bu etkinliğimizi bundan sonraki süreçte de devam ettireceğiz. Üniversitemiz öğrenci destek birimi, kadın hocalar tarafından ve ev hanımı hocalarımızın eşleri tarafından yürütülüyor. Öğrencilerimize bir taraftan burs veriyorlar bir taraftan da öğrencilerimiz ihtiyaç duyduğunda kendi giyeceklerini ve yılda bir veya iki defa bu faaliyetleri yapıyorlar" dedi.

Öğrenci Destek birimi olarak geleneksel hale getirdikleri kütüphane etkinliğinde öğrencilerle bir arada olmanın mutluluğu içerisinde olduklarını dile getiren FÜ Kadın Kolları Başkanı Hülya Göktaş, "Öğrencilerimizin sınav dönemlerinde bir nebze de olsa onları mutlu etmek için evlerimizde hazırladığımız, anne eli değmiş yemeklerimizi ve pastalarımızı kütüphanemize getirip, öğrencilerimize ikram ediyoruz. Bu etkinliğe emek veren hocalarımıza ve eşlerine çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılan öğrencilerden Dilanur Akya ise "Vize haftasının bize verdiği gerginlik ve stresle beraber hocalarımızın bize hazırladığı ikramlar bizim için motivasyon kaynağı oldu. Herkesin eline ve emeğine sağlık" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kahramanmaraş’ta iki farklı noktada araç yangını söndürüldü

2026-04-12 00:20 - Asayiş

Özel öğrencilerden polislere anlamlı gösteri

2026-04-09 17:35 - İnsan

‘Taşacak Bu Deniz’ oyuncuları Trabzon Günleri’nde hayranlarıyla buluştu

2026-04-10 17:52 - Magazin

Tuğçe Aral’dan iddialı dönüş

2026-04-10 14:02 - Magazin

MARMARİSLİ SPORCUDAN ÇİFTE BİRİNCİLİK

2026-04-07 12:33 - Marmaris

Kadın sığınağı sezon finalini yaptı

2026-04-11 11:20 - Magazin

Çağdaş Balıkesir Spor Kulübü Geleneksel Halk oyunları il birincisi oldu

2026-04-07 17:39 - Magazin

AK PARTİ MARMARİS İLÇE BAŞKANI MUZAFFER ARAVİ’DEN HAVUZ TEPKİSİ

2026-04-13 17:26 - Genel

İstanbul Levent’teki çatışmaya ilişkin gözaltı sayısı 16’ya yükseldi

2026-04-10 00:26 - Asayiş

Samsunlu türkücü Tatlıses’e benzerliğiyle ilgi odağı oldu

2026-04-09 14:27 - Magazin

İlgili Haberler

923 öğrenci, 67 ekip, 50 okul: Kars’ta Halk Oyunları Şenliği’nde ter döktü

10:02 - İnsan

Çorum’da Türk sanat müziği ve Türk halk müziği konseri sanatseverleri mest etti

21:46 - İnsan

Çalışan Gazeteciler öneri ve taleplerini Rektör Prof. Dr. Sözbir’e anlattılar

20:26 - İnsan

Veliler sınav sıralarına çocukları için oturdu

20:20 - İnsan

Hitit Üniversitesi’nde "Fest ’26" coşkusu

19:53 - İnsan

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem