?>

Fırçalar kadınlar için konuştu: Kars’ta öğrencilerden 8 Mart’a anlamlı sergi

FIRÇALAR KADINLAR İÇİN KONUŞTU: KARS’TA ÖĞRENCİLERDEN 8 MART’A ANLAMLI SERGİ(KARS-İHA)

İnsan - 3 ay önce

Kars’ta Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen anlamlı sanat etkinliği, öğrencilerin duygu ve düşüncelerini tuvale yansıttığı özel bir sergiyle taçlandı. Kars Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Dünya Kadınlar Günü" temalı resim sergisi, yoğun katılım ve ilgiyle sanatseverlerle buluştu.

Okulun sergi salonunda düzenlenen programın açılışına Kars Valisi Ziya Polat, Kars İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Kaya, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesiyle başlayan programda davetliler, öğrencilerin hazırladığı eserleri tek tek inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Öğrenciler tarafından hazırlanan resimlerde kadınların toplumdaki yeri, emeği, fedakârlığı ve gücü sanatsal bir bakış açısıyla ele alındı. Farklı teknikler kullanılarak hazırlanan eserlerde annelik, emek, eşitlik, özgürlük ve kadınların yaşamın her alanındaki rolü güçlü simgelerle anlatıldı. Sergide yer alan çalışmalar, ziyaretçilerden büyük beğeni toplarken öğrencilerin sanatsal yetenekleri de takdir edildi.

Sergiyi gezen Vali Ziya Polat, öğrencilerle sohbet ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı ve ortaya koydukları eserlerden dolayı öğrencileri tebrik etti. Kadınların toplumun temel yapı taşlarından biri olduğunu vurgulayan Polat, bu tür etkinliklerin hem gençlerin sanatla buluşmasına hem de toplumsal farkındalığın artmasına önemli katkı sağladığını ifade etti. Polat ayrıca serginin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti.

Okul yönetimi ise serginin, öğrencilerin sanatsal yönlerini geliştirmelerine katkı sağlamak ve Dünya Kadınlar Günü’nün anlam ve önemine dikkat çekmek amacıyla hazırlandığını belirtti. Öğrencilerin uzun süren hazırlık sürecinin ardından ortaya koyduğu eserler, ziyaretçiler tarafından ilgiyle incelendi.

Program, serginin gezilmesi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi. Öğrencilerin hazırladığı resimler gün boyunca ziyaretçilerin beğenisine sunulurken, etkinlik hem sanat hem de toplumsal farkındalık açısından anlamlı bir buluşmaya sahne oldu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmarisli Kadınlardan Eşitlik ve Özgürlük Vurgusu

2026-03-09 14:08 - Marmaris

MHP Marmaris’ten Yeni Sayfa Gazetesi’ne 8 Mart Ziyareti

2026-03-08 17:05 - Marmaris

"Kadın" dijital platformlarda yayında

2026-03-06 09:46 - Magazin

Mehmet Çevik sahnelere ara verdi, Ramazan’da maneviyata yöneldi

2026-03-04 23:03 - Magazin

"Uzaylı Mustafa", Samsun’un güzelliğine türkü yaktı

2026-03-09 10:34 - Magazin

MARMARİS’İN DEV KALPLİ KADINLARI İYİLİĞİ BÜYÜTÜYOR

2026-03-05 16:00 - Marmaris

MARMARİS'TE TEKNEDEKİ KAVGADA HAYATINI KAYBEDEN GENCİN DAVASI BAŞLADI

2026-03-06 11:35 - Asayiş

“Cumhuriyetin Kadına Verdiği Yer” Marmaris’te yoğun ilgi gördü

2026-03-09 14:21 - Marmaris

GÖZALTINA ALINAN ESKİ BAŞKAN YARDIMCISI İHSAN ÖZTÜRK’TEN AÇIKLAMA

2026-03-09 09:54 - Asayiş

Pelin Özbozdağ: "Kadın Cinayetleri Siyasidir"

2026-03-04 14:59 - Gündem

İlgili Haberler

BALMEK kursiyerlerine "Afet Farkındalık Eğitimi"

11:32 - İnsan

Tekirdağ’da Roman mahallelerinde sosyal hizmet çalışmaları sürüyor

11:20 - İnsan

Bayramın en gözde adresleri Acarlar Longozu ve İl Ormanı oldu

11:25 - İnsan

İnşaatı bıraktı, çoban oldu; eski televizyon kasasıyla şöhreti yakaladı

10:51 - İnsan

Samsun’da özel bireylere ev içi tutunma aparatı desteği

10:36 - İnsan

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem