?>

Fırıncıların sıcakta zorlu mesaisi

TUNCELİ’DE HAVA SICAKLIKLARININ MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE SEYRETMESİ NEDENİYLE FIRINCILAR ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞIYOR

İnsan - 2 yıl önce

Tunceli’de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle fırıncılar zor şartlarda çalışıyor.

Aşırı sıcaklar Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde de etkili olurken, sıcaklardan en çok etkilenenlerin başında fırıncılar geliyor. Fırınlarda sıcaklık neredeyse beş katına çıkıyor. Fırıncılar zaman zaman ya kıyafetlerini ıslatıyor ya da elini, yüzünü soğuk su ile yıkayarak serinlemeye çalışıyor.

Sıcağa karşı direnerek ekmek üretmeye devam ettiklerini aktaran taş ocaklı fırın ustası Hasan Saran, "İşimiz mevsimin şartlarına göre çok zor. Mevsim itibarıyla dışarısı çok sıcak, fırın ise iki katı kadar daha sıcak. Mesleğimiz bu ve mecburuz. Burada bir hizmet veriyoruz. Müşterilerimizi elimizden geldiği kadar memnun etmeye, ekmeksiz bırakmamaya çalışıyoruz. Tüm mevsimsel zorluklara rağmen elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sıcaktan bir nebze de olsa korunmak için üzerimizi zaman zaman ıslatıyoruz, elimizi yüzümüzü soğuk suyla yıkıyoruz. Serinlemeye çalışıyoruz. Hamura ya da ekmeğe zarar verir diye mecburen fırında herhangi bir serinletme aracı kullanmıyoruz. Mecbur doğal olarak sıcağa karşı direniyoruz” dedi.

Fırın işletmecisi Dursun Özdeş, "Havalar mevsim itibarıyla çok sıcak. Bu sıcak havalara rağmen çalışmayı sürdürüyoruz. İşimizin başındayız. Ocağa yakın çalışan ustalarımız sıcaktan daha çok etkileniyor. Gördüğünüz üzere ustalarımızın vücudundaki ter kıyafetten dışarı sızmış. Biz buna mecburuz. Vatandaşa hizmet için buradayız. Bazen çok bunaldığımız, sıcaktan çok daraldığımız oluyor ama yapacağımız bir şey yok. Zaman zaman kıyafet değiştirip işimize zor şartlara rağmen devam ediyoruz" diye konuştu.

Sıcaklar karşısında çaresiz kaldıklarını ifade eden fırın işletmecisi Sakine Polat da, "Ben Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde fırın işletiyorum. Dışarısı çok sıcak ama fırın daha bir sıcak. Serinleme durumumuz da yok. Ne yapacağımızı bilemiyoruz" şeklinde konuştu.

Taş ocaklı fırın ustası Uğur Ayaz ise, "Yaz mevsiminin en zor mesleği fırıncılık. Gördüğünüz gibi havalar çok sıcak. Kıyafetimden de ne kadar zorluk çektiğim anlaşılıyor" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye’nin en zehir yılanı, kargayı yerken görüntülendi

2023-07-26 09:36 - Gündem

Gazeteciler yemekte bir araya geldi

2023-07-25 12:26 - İnsan

2 GÜN KAVRULACAĞIZ DİKKAT!

2023-07-25 14:24 - Sağlık

Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybeden Trafik Kazası Yatağan-Kavaklıdere Kavşağında

2023-07-25 12:04 - Asayiş

Kalp ve tansiyon hastaları dikkat: Yaz aylarında kullanılan ilaçlar sağlığınızı etkileyebilir

2023-07-25 10:45 - Sağlık

2. Antalya Bilim Festivali 19 Ekim’de kapılarını açıyor

2023-07-24 12:29 - Ulusal

Elon Musk, Twitter’ın logosunu değiştirmeyi planlıyor

2023-07-23 22:31 - Ulusal

Bu cihaz saatte bir ton ambalaj atığı ayrıştırıyor

2023-07-24 12:37 - Ulusal

CW Enerji, savunma sanayisine ürün geliştiriyor

2023-07-24 10:34 - Ulusal

Antalya OSB yeşil enerjide Türkiye’ye örnek oluyor

2023-07-24 10:40 - Ulusal

İlgili Haberler

Hakkari Emniyet Müdürü Yılmaz, Yüksekova’da polislerle bir araya gelerek bayramlarını kutladı

00:55 - İnsan

Kütahya’da "Deve Şenliği" renkli görüntülere sahne oldu

22:49 - İnsan

Samsun TSO’da bayram coşkusu

22:39 - İnsan

Aniden alev alan otomobil küle döndü

22:11 - İnsan

Aydın, İtalya’da AGİT bölgesinde organize suçlarla mücadeleye ilişkin parlamentolar arası konferansa katıldı

21:26 - İnsan

Günün Manşetleri

Trump, Elon Musk İçin "Aklını Kaçırdı" Dedi

10:38 - Siyaset

Kamyon 3 aracı biçti: 1 ölü, 10 yaralı

10:26 - Asayiş

Bu yıl 277 çocuk enstrümanları tanıdı

10:06 - Kültür Sanat

Foseptik çukuruna düşen boğa kurtarıldı

09:59 - Asayiş

15 Milyon TL’lik Bağışla Milli Savunmaya Destek Verdiler

09:42 - İnsan