?>

Formula 1 heyecanı 5 yıl sonra İstanbul sokaklarına taşındı

FORMULA 1'İN 5 YIL ARADAN SONRA TÜRKİYE’YE DÖNÜŞÜNE ÖZEL, RED BULL RACİNG TEST VE YEDEK PİLOTU YUKİ TSUNODA İSTANBUL’A GELDİ

Spor - 3 ay önce

Formula 1’in 5 yıl aradan sonra Türkiye’ye dönüşüne özel, Red Bull Racing Test ve Yedek Pilotu Yuki Tsunoda İstanbul’a geldi.

İki gün boyunca Oracle Red Bull Racing aracı, Yuki Tsunoda’nın sürüşüyle İstanbul’un simge noktalarını, şehrin tarihi ve kültürel alanlarını gezdi. Aracın Dolmabahçe’de başlayan yolculuğu, Haydarpaşa Limanı ve Kız Kulesi’nin önünden devam ederek, 5 yıl aranın ardından Formula 1 heyecanını İstanbul sokaklarına taşıdı. Tsunoda, Formula 1’in 2027’de Türkiye’ye gelişinin açıklanmasının ardından, İstanbul Park’ta gerçekleştirilen özel buluşmada Red Bull sporcusu Hande Baladın ile bir araya geldi.

İstanbul’un farklı noktalarında gerçekleştirilen tanıtım sürüşleriyle şehir, Formula 1 atmosferini yeniden hissetti. Tanıtım, Türk kültürünün geleneksel uğurlamalarından birine de sahne oldu. Aracın, "sağ salim gidip, yeniden gelmesi" dileğiyle arkasından su döküldü. Yuki Tsunoda: "İstanbul Park harika bir pist"

Red Bull’un yedek pilotu Yuki Tsunoda, İstanbul’da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Yeniden İstanbul’da olmak şahane bir duygu. Geçen sefer fazla gezme fırsatım olmamıştı. Bu sefer hem şehri gezdim, hem de çok güzel yemekler yedim. İstanbul Park harika bir pist. Burada sürüş yapmaktan çok keyifli" ifadelerini kullandı.

Hande Baladın ise Yuki ile 5 yıl aradan sonra bir araya gelmelerinin mutluluğunu yaşadığının altını çizerek, "Red Bull Racing aracını yakından deneyimlemek ve aracın direksiyonunu tutmak oldukça heyecan vericiydi. Yuki ile 2021’de yine İstanbul’da bir araya gelmiştik. Yarış ekibini Türkiye’de görmekten dolayı mutluyum, önümüzdeki sene yarışları yakından takip edeceğim" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Genç oyuncu Mustafa Konak’ın başrolünde yer aldığı "Yerçekimi" ne ödül

2026-04-20 09:45 - Magazin

İçmeler–Marmaris yolunda son durum çalışmalar hızlanıyor

2026-04-25 14:48 - Genel

Müzisyen Rıza Tamer Şişman Akyaka’da toprağa verildi

2026-04-18 19:45 - Genel

MARMARİS’TE FECİ KAZA BİR CAN ALDI

2026-04-23 10:57 - Marmaris

Usta sanatçı Cahit Berkay gençlerle aynı sahneyi paylaştı

2026-04-24 11:05 - Magazin

Marmaris’te vinç kazasında iki tutuklama

2026-04-24 16:01 - Gündem

Pitbull saldırısına uğrayan Onur Akay o anları anlattı: "Ben ölümden döndüm"

2026-04-25 13:55 - Magazin

Mersin’de sağanak sele yol açtı: Yol çöktü, seralar zarar gördü

2026-04-18 17:45 - Gündem

Pazarlar Spor Lisesi krikette Türkiye finallerinde

2026-04-21 13:28 - Spor

Turistik Tuz Ekspresi 2026’nın ilk seferini yaptı: Ziyaretçiler Çankırı’ya hayran kaldı

2026-04-18 17:20 - İnsan

İlgili Haberler

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında evinde 3 maç sonra kazandı

22:57 - Spor

Marco Asensio, 10 numaralı formasıyla Kadıköy’de

22:55 - Spor

Greenwood, ilk kez Fenerbahçe forması giydi

22:56 - Spor

İsmail Kartal, Fenerbahçe’deki 4. dönemine galibiyetle başladı

22:55 - Spor

UEFA Şampiyonlar Ligi: Fenerbahçe: 1 - Gornik Zabrze: 0 (Maç sonucu)

22:53 - Spor

Günün Manşetleri

Kayıp şahıs ormanda yaralı halde bulundu

17:34 - Asayiş

Yük asansörü minibüsün üzerine devrildi

17:26 - Asayiş

Şüpheli şahısların üzerindn uyuşturucu ve silah çıktı

17:09 - Asayiş

Kafası kapıya sıkışan 4 yaşındaki çocuğun imdadına itfaiye yetişti

16:54 - Asayiş

YKS birincilerinden Tuğsem Bahar başarısının sırrını anlattı

16:50 - Eğitim