?>

Forum İstanbul’da "Uçurtma ve Sanat Şenliği"

FORUM İSTANBUL, 27-28 HAZİRAN TARİHLERİNDE DÜZENLEYECEĞİ "UÇURTMA VE SANAT ŞENLİĞİ" İLE YAZA RENKLİ BİR BAŞLANGIÇ YAPACAK. ÇOCUKLARI VE AİLELERİNİ AÇIK HAVADA SANAT ATÖLYELERİ, SAHNE PERFORMANSLARI VE UÇURTMALARLA BULUŞTURACAK UÇURTMA VE SANAT ŞENLİĞİ, ÜRETİCİLİĞİ, EĞLENCEYİ BİR ARAYA GETİREN ÜCRETSİZ BİR ETKİNLİK OLARAK ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLAYACAK.

Kültür Sanat - 2 saat önce

Forum İstanbul, 27-28 Haziran tarihlerinde düzenleyeceği "Uçurtma ve Sanat Şenliği" ile yaza renkli bir başlangıç yapacak. Çocukları ve ailelerini açık havada sanat atölyeleri, sahne performansları ve uçurtmalarla buluşturacak Uçurtma ve Sanat Şenliği, üreticiliği, eğlenceyi bir araya getiren ücretsiz bir etkinlik olarak ziyaretçilerini ağırlayacak.

Yaz tatiline renkli bir başlangıç yapmayı hedefleyen Forum İstanbul, okul kapanışını özel bir deneyime dönüştürmeyi hedefleyen "Uçurtma ve Sanat Şenliği" ile karşılıyor. Ücretsiz olarak gerçekleşecek şenlik; sanat atölyeleri, dev uçurtmalar, sahne performansları ve hayal gücünü destekleyici etkinliklerle çocuklara hem eğlenceli hem de öğretici bir etkinlik sunacak.

Sanatçılarla hayal gücünü destekleyen atölyeler

Şenliğin merkezinde, çocukların hayal gücünü destekleyen sanatçılarla gerçekleştirilecek özel atölyeler yer alıyor.

Arkki - Kolektif Kent Atölyesi, çocukların şehir, mekân ve tasarım kavramlarını keşfetmelerini sağlamayı amaçlıyor. Arkki, katılımcıları birlikte düşünmeye ve üretmeye teşvik eden bir "kolektif kent" atölyesi sunuyor. Bu atölye, çocuklara kentsel farkındalık kazandırırken aynı zamanda takım çalışması ve hayal gücü destekli problem çözme becerilerini geliştiriyor.

Mehmet Sinan Kuran - Kolektif Resim Atölyesi’nde, renkli ve özgün anlatım diliyle tanınan sanatçı, çocuklarla birlikte büyük ölçekli bir kolektif resim çalışması gerçekleştirecek. Bu atölye, çocukların bireysel ifade gücünü artırırken, ortak bir sanat eseri üretme deneyimiyle paylaşım kültürünü güçlendiriyor.

Melis Çörten - Tohum Topu Atölyesi’nde ise doğaya duyarlı sanat yaklaşımıyla bilinen Melis Çörten, çocuklara çevre bilincini sanatla birleştiren bir deneyim sunuyor. Tohum topu atölyesinde çocuklar, doğaya katkı sağlayan üretimler yaparak sürdürülebilirlik kavramını uygulamalı olarak öğreniyor.

Ecem Naz Dalmaz - Kasnak Nakış Atölyesi, geleneksel el sanatlarını modern bir yorumla çocuklarla buluşturuyor. Ecem Naz Dalaz’ın ince motor becerilerini ve sabır duygusunu destekleyen hayal gücünü ortaya koyan bir üretim alanı oluşturduğu bu atölye, çocukların el emeği ve tasarımla bağ kurmasını sağlıyor.

Şenlik kapsamında çocuklar ayrıca farklı disiplinlerde üretim yapabilecekleri çok sayıda atölye ile buluşacak. Kil seramik tasarımı, keçeden çerçeve tasarlama, kolaj tasarım, uçan evini Tasarla, yıldızını Tasarla ve taş boyama atölyeleri, çocukların hayal gücünü özgürce ifade etmelerini sağlarken, el becerilerini ve tasarım yetkinliklerini geliştirmeyi hedefliyor.

Gökyüzü deneyimi

Şenlik alanı, gökyüzünde görsel bir şölene dönüşecek dev uçurtmalar ile renklenecek. Çocuklar, uçurtma kültürünü deneyimleyerek açık havada özgürlük ve hareket duygusunu keşfedecek.

Sahne performansları ve eğlence

Şenlik boyunca sahnede çocuklara yönelik eğlenceli performanslar ve tiyatro gösterileri de yer alacak. Kidviser interaktif çocuk eğlence performansı ile "Renkli Çoraplı Kuzgun" çocuk tiyatrosu gösterileri çocukların hem eğlenmesini hem de sahne sanatlarıyla tanışmasını sağlayacak.

Ücretsiz ve herkese açık

Uçurtma ve Sanat Şenliği, çocukların hayal gücünü kullanarak üretmesini destekleyen, sanatla öğrenmeyi teşvik eden ve ailelere birlikte kaliteli zaman geçirme fırsatı sunan ücretsiz bir etkinlik olarak gerçekleştirilecek.

Forum İstanbul, bu özel şenlik ile yaz dönemine sanat, oyun ve hayal gücü dolu bir başlangıç yapmayı hedefliyor. Forum İstanbul, çocukların gelişimini destekleyen etkinliklerle sosyal yaşamı zenginleştirmeye devam edeceğini duyurdu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Görkem Sevindik: "Her rolümün özellikle farklı olmasını tercih ediyorum"

2026-06-18 17:09 - Magazin

Marmaris Sabancı Anadolu Lisesi’nde 53. Mezuniyet coşkusu

2026-06-16 13:28 - Marmaris

MARMARİS CAMİAVLU MAHALLESİ SATILIK 5+1 TRİBLEKS VİLLA

2026-06-16 17:47 - SARI SAYFALAR

MİT, DEAŞ’ın medya sorumlusunu yakaladı

2026-06-17 10:54 - Asayiş

MARMARİS MERKEZDE SATILIK İÇİ YAPILI 2+1 DÜZ DAİRE

2026-06-16 17:41 - SARI SAYFALAR

MARMARİS MERKEZDE, SATILIK TEK TAPU ÇİFT DAİRE

2026-06-16 17:39 - SARI SAYFALAR

MABEL'den Marmariste Marina Civarında Ful Eşyalı Satılık Daire

2026-06-16 17:14 - SARI SAYFALAR

MABEL'den Marmaris Merkezde Satılık 1+1 Çatı Katı Daire

2026-06-16 17:22 - SARI SAYFALAR

İDDALAR ASILSIZ ÇIKTI!

2026-06-16 13:20 - Marmaris

ABD, Dünya Kupası’nda 2’de 2 yaptı

2026-06-20 00:06 - Spor

İlgili Haberler

Tarihi Alan’da 57. Alay nöbete devam ediyor

13:37 - Kültür Sanat

Öğrenciler sanatı doğa ile buluşturdu

13:18 - Kültür Sanat

Kapadokya’da ‘güzel atlar’ görücüye çıkacak

12:57 - Kültür Sanat

Tarihi Kurşunlu Han’da ahşap sanatı geleceğe taşınıyor

12:19 - Kültür Sanat

Cazın evrensel dili bu yıl da Hapimag Sea Garden’da yankılandı

12:10 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Türkiye - ABD maçının hakemi açıklandı

16:09 - Spor

’Dur’ ihtarına uymadı, yaşanan kovalamacının ardından yakalandı

15:20 - Asayiş

Milli tenisçi Zeynep Sönmez, kariyer rekoru kırdı

14:46 - Spor

Muğla Teknopark’tan genç kaşiflere yarım milyon liralık destek

14:40 - Genel

MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesi mezunlarını uğurladı

14:35 - Genel