?>

Forum Muratpaşa’da gündem tarım

Antalya’da muratpaşa belediyesi’nin, türkiye ve dünyanın sorun alanlarına odaklandığı forum muratpaşa dizisinin beşincisi ‘tarım’ gündemiyle düzenlenecek. Forumun yeni oturumu, 12 nisan cumartesi saat 14. 00’te türkan şoray kültür merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Ekonomi - 3 ay önce

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin, Türkiye ve dünyanın sorun alanlarına odaklandığı Forum Muratpaşa dizisinin beşincisi ‘tarım’ gündemiyle düzenlenecek. Forumun yeni oturumu, 12 Nisan Cumartesi saat 14.00’te Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Gazeteci-yazar Meliha Okur’un moderatörlüğünde gerçekleşecek etkinlikte, Tarım Politikaları Uzmanı Ergin Kahveci, Ziraat Mühendisi İbrahim Oğuz ve Simurg Kadın Kooperatifleri Birliği Başkanı Sibel Uyar konuşmacı olarak yer alacak.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Forum Muratpaşa’yı, dünyanın, Türkiye’nin ve şehirlerin karşı karşıya kaldığı sorunları ele almak ve daha iyi bir yaşamın imkanlarını tartışmak amacıyla başlattıklarını belirtti. Uysal, "Gıda krizinden iklim değişikliğine, göçten yoksulluğa kadar pek çok başlıkta çözümler aramayı sürdürüyoruz" dedi.

Forum Muratpaşa’da bugüne kadar "Eğitim", "Göç", "Sosyal Eşitsizlik ve Gelir Dağılımı Adaletsizliği", "İklim Krizi ve Su" başlıkları ele alındı. Eğitim temalı forumda, eğitim yasalarının yeniden düzenlenmesi, sınav sistemlerinin kaldırılması ve eğitim politikalarının ekonomik kalkınma vizyonuyla ele alınması gibi öneriler içeren bir bildiri yayımlandı.

Göç konulu forumda, Türkiye’nin depo ülke olmaktan çıkarılması ve göçmenlerin durumuna uygun iskan politikalarının belirlenmesi gibi 11 maddeye yer verildi. Sosyal Eşitsizlik ve Gelir Dağılımı Adaletsizliği başlıklı forumda, uzun vadeli istihdam oluşturacak politikalar, kadın ve gençlerin işgücüne katılımını artıracak çözümler ve vergi adaleti üzerine öneriler sunuldu. İklim Krizi ve Su temalı forumda ise, uluslararası su yönetimi, yenilenebilir enerji ve ekosistem uyumlu politikalar, su kaynakları ve ekosistem dengesinin korunmasına ilişkin tedbirler ve uygulanabilecek tasarruf ile yatırım planlamaları üzerine bir bildiri yayımlandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

36 Bin Metrekarelik Gençlik Parkı İnşaatı Başladı

2025-04-07 09:33 - Gündem

Marmaris’te otopark çilesi otogarda da devam ediyor

2025-04-05 15:29 - Marmaris

40 bin metrekarelik Millet Bahçesini vatandaşlar kullanmaya başladı

2025-04-03 09:39 - Gündem

MEHMET OKTAY'DAN DİSİPLİN SORUŞTURMASINA SİTEM

2025-04-02 10:41 - Siyaset

BAYRAMDA ULAŞIM RAKAMLARI REKOR KIRDI

2025-04-03 10:59 - Ulaşım

Ahmet Aras ve Gonca Köksal Dünyaevine Girdi

2025-04-01 17:02 - Gündem

Erzincan’da meyve fidanı satışına yoğun ilgi

2025-04-02 20:26 - Gündem

MARMARİS’TE SAĞANAK YAĞIŞ DEVAM EDİYOR

2025-04-02 14:46 - Marmaris

Köyceğizli Öğrenciler Öykü Yarışmasında Birinciliği Paylaştı

2025-04-01 12:11 - Kültür Sanat

Kastamonu’da yunus balıklarından görsel şölen

2025-04-05 13:41 - Gündem

İlgili Haberler

GSO haziran ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi

15:16 - Ekonomi

GTO’nun haziran ayı meclis toplantısı yapıldı

14:42 - Ekonomi

fizy Kampüsün Yıldızları Şarkı Yarışması’nda kazananlar belli oldu

14:35 - Ekonomi

Düzce’de mayıs ayında 669 konut satıldı

14:32 - Ekonomi

E-ticarette ‘Ev Alışverişi Günleri’ başladı

14:20 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Böbrek Üstü Bezi Tümörlerinde Organ Koruyucu Yöntem

16:28 - Sağlık

Rüya Gördü, Mezarlığa Gönlünü Verdi

15:48 - Gündem

Eve Geç Gelme Tartışması Can Aldı

15:48 - Asayiş

Gurbetçiler ve Komşu Ülkeler Akın Ediyor

15:45 - Gündem

AB yeni İnsan Hakları Özel Temsilcisi atadı

15:32 - Siyaset