?>

Fotoğraf sanatçıları Giresun’un doğal güzelliklerine hayran kaldılar

Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen fotoğraf sanatçıları üç gün süren etkinlikte giresun’un doğal ve kültürel zenginliklerini fotoğraflarına yansıttılar.

Kültür Sanat - 10 ay önce

Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen fotoğraf sanatçıları üç gün süren etkinlikte Giresun’un doğal ve kültürel zenginliklerini fotoğraflarına yansıttılar.

"Ben Anadolu’yum" adlı proje kapsamında Giresun Fotoğraf ve Sanat Derneği (GİFSAD) ile Giresun Gezgin Fotoğrafçılar Derneği (GEZFOD) tarafından düzenlenen etkinlik, fotoğraf sanatçılarını bir araya getirdi. Fotoğraf sanatçısı ve uluslararası jüri üyesi Hulki Muradi ve İbrahim Şimşek’in öncülüğünde yürütülen proje, Türkiye’nin farklı güzelliklerini ölümsüzleştirmeyi hedefliyor. Projenin üçüncü etabı için Giresun’a gelen sanatçılar, şehrin yağmurdan sise, denizden yaylalara kadar uzanan doğal güzelliklerini fotoğraflama imkânı buldular.

GİFSAD Başkanı Mustafa Öztürk, fotoğraf sanatçılarına Giresun’un kültürel mirası ve İmece Halk Oyunları Topluluğu hakkında bilgi verdi. Ayrıca, GİFSAD tarafından hazırlanan “Kiraz Çiçekleri Giresun Türküleri” albümünü misafirlere hediye etti.

Fotoğraf turunun ilk gününde, sanatçılar Kuzalan Şelalesi, Mavi Göl, Göksu Travertenleri, Kulakkaya Yaylası ve Taşhan Gelin Kayasında çekimler yaptı. Aynı günün akşamında ise GEZFOD Derneğinde beş fotoğraf sanatçısı Fikriye Er, Nevra Topalismailoğlu, Mustafa Şahin, İbrahim Şimşek ve Hulki Muradi söyleşi gerçekleştirdi.

İkinci gün, Kümbet Yaylası, Koçkayası Tabiat Parkı, Çıkrıkkapı Yaylası, Çakrak Kilisesi, Gölyanı Yaylası ve tarihi taş köprülerde yapılan çekimlerin ardından Giresun’un yerel lezzetlerini tanıtmak amacıyla GİFSAD Spor Kulübü bahçesinde yemek organizasyonu düzenlendi. Etkinliğin son gününde ise Giresun Kalesi ve Zeytinlik Mahallesi’nin tarihi evleri fotoğraf sanatçılarının objektiflerine yansıdı.

Giresun’da üç gün boyunca süren gezide yer alan fotoğraf sanatçıları, şehrin doğal ve kültürel zenginliklerinden etkilendiklerini belirttiler.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris sahilde antrenman yapan çocuklar şikayet edildi

2024-08-27 13:49 - Marmaris

MUĞLA’DA DENİZE GİRİLECEK 145 MUHTEŞEM YER

2024-08-23 16:13 - Turizm

Muğla Dalyan'da yiyeceğin gözdesi: Mavi Yengeç

2024-08-26 15:09 - Yaşam

Köyceğiz olağanüstü kuraklıkla karşı karşıya

2024-08-22 14:47 - Gündem

YANAN ORMANDA ÇAM BALI ÜRETİMİ ANCAK 40 YIL SONRA

2024-08-21 12:09 - Asayiş

MARMARİS'İN EN LEZZETLİ NOKTASI: MACROCENTER KAPILARINI AÇTI!

2024-08-23 14:46 - Genel

Muğla’ya iki yeni KYK yurdu: Kapasite 14 bin 611’e ulaştı

2024-08-24 10:35 - Genel

Marmaris'te su yogası ve nefes çalışması

2024-08-27 12:49 - Marmaris

Sakine Teyze’nin Pembe Dünyası

2024-08-21 19:58 - İnsan

Yedi Uyurlar ve efsaneler şehri: TARSUS

2024-08-22 12:37 - Gezi

İlgili Haberler

Muğla’da anlamlı konser

21:50 - Kültür Sanat

Mor tarlada şenlik

20:24 - Kültür Sanat

Beyşehir’de yörük şöleni

17:48 - Kültür Sanat

Kırşehirli dağcılar Aladağlar’da eğitim kampı düzenledi

17:39 - Kültür Sanat

Bafra zembilleri göz kamaştırdı

17:39 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

"mor turizm" başladı

15:16 - Gündem

Beşiktaş’ta David Jurasek ilk antrenmanına çıktı

15:14 - Spor

Piknik Alanında Bizans Dönemi Bronz Disk Bulundu

15:11 - Kültür Sanat

Damada Yapılanlar Hem Güldürdü Hem Şaşırttı

10:16 - İnsan

Faiz İndirimi Beklentisi Satışları Hızlandırdı

10:14 - Ekonomi