?>

Fransa Dışişleri Bakanı Barrot’tan İsrail’e Lübnan’da kara saldırılarından kaçınma çağrısı

PARİS (İHA) - FRANSA DIŞİŞLERİ BAKANI JEAN-NOEL BARROT, İSRAİL’İN LÜBNAN’IN GÜNEY BÖLGELERİNE YÖNELİK KARA SALDIRILARI DÜZENLEME HAZIRLIKLARINA İLİŞKİN, "İSRAİLLİ YETKİLİLERİ, CİDDİ İNSANİ SONUÇLAR DOĞURACAK VE ZATEN VAHİM DURUMDA OLAN ŞARTLARI DAHA DA KÖTÜLEŞTİRECEK BU TÜR OPERASYONLARINDAN KAÇINMAYA ÇAĞIRIYORUZ" DEDİ.

Siyaset - 2 ay önce

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, İsrail’in Lübnan’ın güney bölgelerine yönelik kara saldırıları düzenleme hazırlıklarına ilişkin, "İsrailli yetkilileri, ciddi insani sonuçlar doğuracak ve zaten vahim durumda olan şartları daha da kötüleştirecek bu tür operasyonlarından kaçınmaya çağırıyoruz" dedi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, İsrail’in Lübnan’ın güney bölgelerine yönelik kara saldırıları hazırlığına ilişkin açıklamada bulundu. Barrot, Fransa merkezli AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, İsrail’in bölgeye asker sevk etme yönündeki adımlardan kaçınması gerektiğini vurguladı. Böyle bir askeri müdahalenin ciddi sonuçlar doğurabileceğine işaret eden Fransız bakan, muhtemel bir kara saldırısının "çok büyük insani sonuçlara yol açabileceği" uyarısında bulundu.

Dışişleri Bakanı, "İsrailli yetkilileri, ciddi insani sonuçlar doğuracak ve zaten vahim durumda olan şartları daha da kötüleştirecek bu tür kara operasyonlarından kaçınmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Barrot ayrıca, Lübnan yönetiminin İran’ın Beyrut Büyükelçisi Muhammed Rıza Şeybani’yi "istenmeyen kişi" ilan etmesi ve sınır dışı edilmesi yönündeki kararını da tebrik etti. Barrot, "Lübnan hükümetinin açıklamalarını ve attığı adımları takdirle karşılıyorum. Bu sabah İran büyükelçisini sınır dışı ederek cesur bir karar aldılar" dedi. İran büyükelçisinin sınır dışı edilmesi

Lübnan Dışişleri Bakanı Youssef Raggi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün Dışişleri ve Göçmenler Bakanlığı Genel Sekreterine, Lübnan’daki İran Maslahatgüzarını çağırarak İran’ın atanmış Büyükelçisi Muhammad Rıza Şeybani’ye verilen akreditasyonun çekilmesi, kendisinin istenmeyen kişi ilan edilmesi ve en geç 29 Mart’a kadar Lübnan topraklarını terk etmesinin istendiği kararını kendisine bildirmesi talimatını verdim" ifadelerini kullanmıştı. Katz: "Yüz binlerce kişi Litani Nehri’nin güneyine geri dönmeyecek"

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir ve üst düzey askeri yetkililerle gerçekleştirdiği değerlendirme toplantısında, İsrail’in Lübnan’ın güneyinde Litani Nehri’ne kadar uzanan bölgeyi kontrol edeceğini söylemişti. Katz, "İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Hizbullah’a karşı Lübnan’da tam güçle operasyonlarına devam edecektir. Güney Lübnan’dan kuzeye tahliye edilen yüz binlerce kişi, İsrail’in kuzeyindeki sakinlerin güvenliği sağlanana kadar Litani Nehri’nin güneyine geri dönmeyecek" demişti.

Katz, Litani Nehri’nin güneyinde bir "güvenlik bölgesi" oluşturulacağını aktarmıştı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Başkan Altay: "31 ilçede 165 bin öğrencimize tasarruf ve milli teknoloji hamlesi bilinci kazandırıyoruz"

2026-03-23 12:19 - Siyaset

Karadeniz müziğinin güçlü sesi 3 Nisan’da İstanbul’da sahne alacak

2026-03-19 15:47 - Magazin

14 yaşında çocuk, otobüs durağında silahla vurulmuş halde bulundu

2026-03-22 01:19 - Asayiş

SAFİYE SOYMAN KAPISINA GELEN DOMUZU ELLERİYLE BESLEDİ

2026-03-23 12:18 - Magazin

Marmaris Çarşısında Yangın Musluğu Talebi

2026-03-23 13:49 - Marmaris

KADIN SAHA PERSONELİNE ÜCRETSİZ CİLT BAKIMI DESTEĞİ

2026-03-24 16:26 - Marmaris

Muğla’da Ramazan Bayramı Hazırlıkları

2026-03-20 00:01 - Resmi İlanlar

Trump: "(İran) Diyalog kurabiliriz ama ateşkes yapmak istemiyorum"

2026-03-21 00:10 - Siyaset

BAŞKAN ÜNLÜ; “MÜZİK YAYIN SAATİ BİZİMLE İLGİLİ DEĞİL”

2026-03-23 12:22 - Marmaris

Genel Müdür Abdulkadir Çay, Kurum personeliyle bayramlaştı

2026-03-19 15:19 - Gündem

İlgili Haberler

Bakan Gürlek: "İstanbul’daki hakim-savcı sayısını artırıyoruz"

21:21 - Siyaset

Rutte’den Rus gençlerine: "(Ukrayna’da) Ölüme terk edileceksiniz"

21:02 - Siyaset

MHP Lideri Bahçeli’ye Süper Lig’e yükselen Çorum FK forması hediye edildi

20:16 - Siyaset

CHP Kilis İl Başkanı Umut Mehmet Sapan istifa etti

18:56 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsveç’te

18:46 - Siyaset

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem