?>

GAİB tarafından düzenlenen defileye tepki

GAİB’İN TRİLYONLARCA TL HARCAYIP DÜZENLEDİĞİ DEFİLE TEPKİ TOPLADI

İnsan - 3 saat önce

Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği tarafından Tarihi Gaziantep Kalesi’nde düzenlenen defile, kentte büyük tepki topladı.

Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği (GAİB) tarafından trilyonlarca TL harcayıp düzenlediği defile kentte tepki topladı. Şehrin simgesi olan, kurtuluş mücadelesinin destanlaştığı kadim mekanda, açık kıyafetli mankenlerin sahne alması vatandaşlardan tepki topladı.

Şehitlerin maneviyatına saygısızlık

Vatandaşlar, Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği (GAİB) tarafından trilyonlarca TL harcayıp düzenlediği defilenin yapıldığı yere tepki gösterdi. Defilenin Gaziantep’in ruhuna, tarihine ve maneviyatına gölge düşürdüğünü söyleyen vatandaşlar, "Gaziantep, yalnızca bir şehir değil; direnişin, onurun ve haysiyetin sembolüdür. Bu topraklar, Şehit Kamil’in iffetini, ecdadın imanını ve azmini taşır. Fransız işgaline karşı "ölürüz ama teslim olmayız" diyen bu aziz şehir, kimliğine ve tarihine yapılan bu saygısızlığı hak etmemektedir. Gaziantep Kalesi bir defile podyumu değil; bu milletin bağımsızlık uğruna ödediği bedelin şanlı bir şahididir. O kalenin taşlarında, şehitlerin duaları, anaların gözyaşları ve yiğitlerin haykırışları yankılanır. Böylesine mübarek bir mekanda düzenlenen ve ahlaki ölçüleri zorlayan bu gösteri, toplumun değerleriyle derin bir çelişki oluşturmuştur. Bu şehirde sanat da moda da geçmişine ve kimliğine saygı çerçevesinde yaşatılmalıdır. Gaziantepliler olarak bu tabloyu üzüntüyle karşılıyor, Gaziantep’in özüne yakışmayan bu etkinliği kınıyoruz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris sosyal yardımlaşma vakfında zimmet iddiası: üç kişi tutuklandı

2025-10-10 17:28 - Marmaris

Rehinelerin Serbest Bırakılması İçin 72 Saatlik Süre Başladı

2025-10-10 15:00 - Siyaset

MARMARİS’İN YÜREĞİ SIZLADI, İDDİALAR ÇOK SERT

2025-10-10 13:55 - Asayiş

Ergun “gıda fiyatları el yakıyor, vatandaşın sofrasına ateş düşmüştür”

2025-10-16 12:44 - Ekonomi

Marmaris Devlet Hastanesi’nde MR cihazı hizmete girdi

2025-10-13 15:31 - Marmaris

Marmaris'ten Can Dostlara Dev Adım

2025-10-13 16:57 - Marmaris

İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı'na Osman Özbek Seçildi

2025-10-11 15:10 - Marmaris

Katil zanlısının yargılanmasına devam edildi

2025-10-14 17:35 - Asayiş

İbrahim Tatlıses, Neşet Ertaş’ın mezarını ziyaret etti

2025-10-11 16:08 - Magazin

MİLAS'TA TERMİK SANTRALLER VE SAĞLIK ETKİLERİ TARTIŞILDI

2025-10-11 13:14 - Genel

İlgili Haberler

Öğrencilere sağlıklı yaşam eğitimi verildi

15:07 - İnsan

Gaziantep Büyükşehir’den engelleri kaldıran projeler

14:50 - İnsan

Kızılkaya ailesinin acı günü

14:26 - İnsan

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti

14:26 - İnsan

Vefat eden çalışma arkadaşları için lokma dağıttılar

14:13 - İnsan

Günün Manşetleri

Dilencilik yapan kadın yarım saatte bin 32 lira topladı

14:38 - Asayiş

Cinayetlere karışan "Bayğaralar" çetesinde 96 şüpheli tutuklandı

14:28 - Asayiş

Vücut sağlığı kadar ruh sağlığı da önemli

14:21 - Sağlık

Torbacılara yönelik operasyonda 4 kişi tutuklandı

14:18 - Asayiş

Vefat eden çalışma arkadaşları için lokma dağıttılar

14:13 - İnsan