?>

Gazelle Resort ve Spa Otel’inde 6 kişi tutuklandı

Gazelle resort ve spa oteli

Asayiş - 5 ay önce

Kartalkaya’da yaşanan otel yangınıyla ilgili olarak işletme sahibi Halit Ergül’ün bir diğer oteli Gazelle Resort ve Spa Otel’inde de aynı ihmallerin bulunduğu tespit edilmişti. Yangının ardından yapılan soruşturma kapsamında, otelde gözaltına alınan 13 kişiden 6’sı tutuklandı, 5 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 2’sinin sorgusu ise bugün yapılacak.

Grand Kartal Otel’de 78 kişinin hayatını kaybettiği ve 51 kişinin yaralandığı yangına ilişkin gözaltına alınan 14 kişiden, aralarında işletme sahibi Halit Ergül ve şirket genel müdürü Emir Aras’ın bulunduğu 9 kişi tutuklanmış, 1 kişi adli kontrolle serbest bırakılmıştı. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, aynı ihmallerin Gazelle Resort ve Spa Otel’de de bulunduğunu belirleyerek, Halit Ergül’ün sahibi olduğu oteldeki 13 kişiyi gözaltına almıştı.

Gözaltına alınanlar arasında Gazelle Otel Müdürü Ahmet Demir, Gazelle Teknik Personeli Bahadır Bahar, Gazelle Muhasebe Müdürü Cemal Özer, Kartal Otel Elektrikçisi Murat Duman, Mudurnu Enerji Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Polat ve Mudurnu Enerji Müdürü İsmail Karagöz’ün yanı sıra, Gazelle Elektrikçileri Bahadır Özkuru, Tahsin Pekcan ve Kadir Çelik; Kartal Otel Elektrikçileri Gürkan Oskan ve Bayram Ütkü; Gazelle Muhasebe Personeli Mehmet Salun ve İç Mimar Ali B. de yer alıyor.

Gece saatlerinde adliyeye getirilen 13 kişi, jandarma ekipleri tarafından adliyenin arka kısmındaki otoparktan savcılığa götürüldü. Savcılıktaki işlemler gece geç saatlere kadar sürdü. 11 kişinin savcılık işlemleri tamamlanırken, 6 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, 5 kişi ise adli kontrol talebiyle serbest bırakıldı. Grand Kartal Otel ve Gazelle Resort ve Spa Otel soruşturması kapsamında toplam 15 kişi tutuklanmış oldu. Gazelle Otel Müdürü Ahmet Demir ve İç Mimar Ali B.’nin sorgusunun pazar günü yapılacağı bildirildi.

Ayrıca, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener, İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun ve İtfaiye Personeli İrfan Acar’da gece geç saatlerde adliyeye sevk edildi. Belediye çalışanlarının savcılıkta ifadesi bugün alınacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da 1 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-22 00:40 - Asayiş

Hakkari’de 49 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-19 12:28 - Asayiş

Mersin’de tırın gizli bölmelerinde 43 kilo 720 gram metamfetamin ele geçirildi

2025-01-23 15:08 - Asayiş

Bodrum FK, Enis Bardhi’yi kadrosuna kattı

2025-01-24 16:38 - Spor

Abdülkerim Bardakcı, 4. golünü kaydetti

2025-01-21 20:30 - Spor

BODRUM FK, ENİS BARDHİ'Yİ KADROSUNA KATTI

2025-01-24 16:51 - Spor

Muğla’daki barajların doluluk oranı yüzde 71

2025-01-20 10:32 - Gündem

MARMARİS’TEKİ 41 KUYULARIN GİZEMİ HALA ÇÖZÜLEMEDİ  

2025-01-20 14:38 - Marmaris

MARMARİS TARİHİNDE İLK KEZ SÖMESTİRDE BOŞ KALDI

2025-01-22 12:59 - Marmaris

Mersin’de 3. Nergis Şenliği düzenlendi

2025-01-20 09:59 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

İnegöl’de yabancı uyruklu şahıs evde ölü bulundu

01:40 - Asayiş

Siverek’te asayiş uygulamasına Vali Şıldak eşlik etti

01:28 - Asayiş

Edirne Vali Yardımcısı Erdoğan Beypınar hayatını kaybetti

00:26 - Asayiş

İl Sağlık Müdürlüğü estetik ameliyatında ölen fenomen için inceleme başlattı

00:05 - Asayiş

Çorum’da otomobilin çarptığı yaya yaralandı

23:58 - Asayiş

Günün Manşetleri

Yemek Ateşi Felakete Neden Oldu

15:57 - Asayiş

Tıbbi Malzeme Skandalına Açıklama

15:36 - Sağlık

Kafasından bıçaklanan genç hayatını kaybetti

15:32 - Asayiş

Sürücünün Uyuklaması Aileyi Hastanelik Etti

15:27 - Asayiş

Evinde Ölü Bulunan Kadının Eşi İçin Aramalar Sona Erdi

15:22 - Asayiş