?>

Gaziantep, BM Zirvesi’nde yeşil enerji projeleriyle öne çıkıyor

Cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, fatma şahin

Ekonomi - 1 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, New York’ta gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Geleceğin Zirvesi’ne katılarak şehrin yenilenebilir enerji projelerini dünya gündemine taşıdı. Şahin, Gaziantep’in iklim değişikliği ile mücadelede yerel yönetimlerin gücüne dikkat çekerek, kentteki yeni hedefin 100 bin konutun enerji ihtiyacını güneş enerjisinden karşılamak olduğunu duyurdu.

Şahin, şehirlerin sürdürülebilir enerji yatırımlarında oynadığı rolün ulusal politikalar kadar önemli olduğunu belirtti. Bu kapsamda Gaziantep’in, yeşil enerji dönüşümünde büyük adımlar attığını vurguladı. Yapılan yatırımların yalnızca çevresel faydalar sağlamakla kalmayacağını, aynı zamanda şehrin enerji maliyetlerini de önemli ölçüde düşüreceğini ifade eden Şahin, Türkiye’nin yenilenebilir enerji yatırımlarında yakaladığı ivmenin altını çizdi.

Başkan Şahin, Gaziantep’in bu alanda dünya çapında fark oluşturan projelere imza attığını belirterek, "Şehrimizi, sürdürülebilir enerji alanında lider bir konuma getirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Şahin, bu projelerin hem bölgesel hem de uluslararası alanda Gaziantep’in sürdürülebilirlikte öncü bir şehir olmasını sağlayacağına dikkat çekti.

Başkan Şahin, ayrıca yaptığı açıklamada Gaziantep’te yeni hedefi belirledi. İklim değişikliği ile mücadelede yerel yönetimlerin rolüne dikkat çeken Başkan Şahin, “İklim değişikliği ile mücadelede yerel yönetimlerin gücü, ulusal politikalar kadar önemli. Biz de bu bilinçle hareket ediyoruz ve yeşil enerji yatırımlarımızla enerji dönüşümüne liderlik etmeyi amaçlıyoruz. Gaziantep Büyükşehir olarak yaptığımız yatırımlar, dünya ölçeğinde fark oluşturuyor. 100 bin konutun enerji ihtiyacını güneşten karşılama hedefimize koşar adımlarla ilerliyoruz” ifadeleriyle yatırımlarda yeni hedefleri belirtti.

Şahin, açıklamalarında Türkiye’nin genel enerji dönüşümündeki yerine değinerek, “Türkiye, yenilenebilir enerji yatırımlarında önemli bir ivme yakaladı. Gaziantep olarak bu hareketin en ön safında yer alıyoruz. Bu projeler hem çevreyi koruyacak hem de şehrin enerji maliyetlerini ciddi şekilde düşürecek” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mudanya’da "Avrupa Haraketlilik Haftası" heyecanı

2024-09-17 20:12 - Genel

MUĞLALI KADINLAR ERKEKLERDEN DAHA UZUN ÖMÜRLÜ

2024-09-20 14:46 - Yaşam

Jandarma; tarım işçileri, yaşlı ve engelli vatandaşları ziyaret etti

2024-09-20 10:29 - İnsan

Adana’da “Süper Hücre” bugün de etkili olacak

2024-09-22 09:23 - Gündem

PROF. ERCAN: BİNALARA DEPREME DAYANIKLILIK RAPORU ŞART

2024-09-23 12:38 - Yaşam

Erzurum - Artvin sınırında modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz

2024-09-18 09:19 - İnsan

Adana Havalimanı’nda TEKNOFEST hazırlıkları sürüyor

2024-09-21 15:47 - Teknoloji

Haluk Canatar, Yüzme Federasyonu Başkanlığı’na adaylığını açıkladı

2024-09-18 17:48 - Spor

MUĞLA TATLILARININ EŞSİZ LEZZETİ

2024-09-18 13:44 - Kültür Sanat

BÜYÜKŞEHİR VE DALAMAN BELEDİYESİNDEN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

2024-09-21 17:10 - Gündem

İlgili Haberler

Sungurlu Belediyesi personellerine 90 bin TL promosyon müjdesi

22:37 - Ekonomi

Muğla’da Ulaşımda Büyük Dönüşüm

15:17 - Ekonomi

Sarıgöl’de 2025 yılı üzümleri dalında bekletip 2026’nın ilk günü hediye etti

14:58 - Ekonomi

Elazığ Ticaret Borsası 2025’i değerlendirdi, 2026 hedeflerini açıkladı

14:20 - Ekonomi

Bakan Ersoy: "Antalya, 2025 yılında 17 milyon 122 bin 548 ziyaretçiyi ağırladı"

14:22 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan