?>

Gaziantep Büyükşehir’den Ramazan öncesi yaşlı ve engellilere kapsamlı destek

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, RAMAZAN AYI ÖNCESİNDE EVİM DÜNYALARA BEDEL BİRİMİ ARACILIĞIYLA, İHTİYAÇ SAHİBİ YAŞLI VE ENGELLİ BİREYLERİN YAŞAM ALANLARINI DAHA SAĞLIKLI VE GÜVENLİ HALE GETİRMEK AMACIYLA ÇALIŞMALARINI YOĞUNLAŞTIRDI.

İnsan - 5 ay önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı öncesinde Evim Dünyalara Bedel Birimi aracılığıyla, ihtiyaç sahibi yaşlı ve engelli bireylerin yaşam alanlarını daha sağlıklı ve güvenli hale getirmek amacıyla çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Kent genelinde yürütülen çalışmalar kapsamında, özellikle yalnız yaşayan, bakıma muhtaç ve sosyoekonomik açıdan dezavantajlı bireylerin yaşam alanları hijyen ve güvenlik açısından Ramazan ayına hazır hale getiriliyor. Ramazan öncesinde gerçekleştirilen çalışmalarda genel ev temizliği, ev ortamında saç-sakal kesimi hizmeti, boya-badana uygulamaları ile basit sıhhi ve elektrik tesisatı işlemleri yer alıyor.

Birimin faaliyetleri kapsamında ayrıca ev kazalarını önlemeye yönelik olarak banyo tutunma barı, kaydırmaz bant, seyyar WC, otomatik priz koruyucu, banyo taburesi, yatak yanı tutunma barı ve pencere emniyet kilidi gibi malzemelerin temini ve kurulumu gerçekleştiriliyor.

Hizmetten 65 yaş ve üzeri yalnız yaşayan yaşlılar, yüzde 70 ve üzeri engelli bireyler ile bakıma muhtaç ve dar gelirli vatandaşlar yararlanabiliyor. Başvuru sahiplerinin herhangi bir kurumdan evde bakım hizmeti almıyor olması gerekiyor. Günlük yaşam ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan ve tıbbi bakım ihtiyaçlarını bulunmayan bireyler de kapsam dahilinde değerlendiriliyor. Hane içinde ya da yakın çevresinde destek unsuru bulunmasına rağmen bakım konusunda yetersizlik tespit edilen durumlarda da hizmet sunuluyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda Ramazan ayı öncesinde yürüttüğü çalışmalarla yaşlı ve engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmayı, toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi ve ihtiyaç sahiplerinin yanında olmayı sürdürüyor.

2025 yılında 852 haneye ulaşılan çalışma kapsamında 635 hanede temizlik hizmeti verildi, 102 hanede kişisel bakım sağlandı, 115 hanede ise boya-badana ve tadilat çalışmaları gerçekleştirildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te İhmal Sele Dönüştü

2026-02-13 12:55 - Marmaris

Türk Hava Yolları 100 bin çalışanının fotoğrafıyla giydirdiği 500. uçağını tanıttı

2026-02-12 17:32 - Genel

Şevval Sam Trabzon hasırına ilmek attı

2026-02-17 14:07 - Magazin

Genç oyuncusu Mustafa Konak’ın rol aldığı "Yerçekimi" Berlinale’de yarışacak

2026-02-17 13:47 - Magazin

Nilüfer Genç Caz Evrencan Gündüz ile final yaptı

2026-02-17 10:40 - Magazin

Fatma Girik’in "vasiyet" davasında karar

2026-02-14 09:22 - Magazin

Kırıkkale’de Hüseyin Kağıt konserine binlerce kişi akın etti

2026-02-17 03:12 - Magazin

Balıkesir’de, "Selanik’ten Balıkesir’e Atatürk Ezgileri" konseri

2026-02-11 12:18 - Magazin

Emniyetten Kritik Uyarı

2026-02-12 11:03 - Gündem

90’ların duygusal şarkıları yeni albümde hayat buldu

2026-02-13 12:49 - Magazin

İlgili Haberler

Doğan Hatun, görevinden istifa etti

11:09 - İnsan

Elazığ’da inşaat işçilerinin sıcak havalarda ekmek mücadelesi

10:42 - İnsan

’Emanet bizde namustur’ diyen esnaf, arkadaşının Toros’unu hırsızlardan koruyabilmek için forkliftle konteynerin üzerine koydu

10:06 - İnsan

Vali Yardımcısı Betül Büyükkılıç görevine başladı

09:50 - İnsan

Söğüt’te "Tarihi Miras" projesine yakın inceleme

09:51 - İnsan

Günün Manşetleri

Mason Greenwood, Fenerbahçe’de ilk antrenmanına çıktı

15:01 - Spor

Yaşlı çifte ait evden kamyon dolusu çöp çıkartıldı

14:41 - Asayiş

Kavurucu sıcaktan soluğu süs havuzunda aldılar

13:58 - İnsan

Kontrolden çıkan otomobil 5 metrelik yükseklikten uçtu

13:53 - Asayiş

Devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı

13:50 - Asayiş