?>

Gaziantep Büyükşehir Tohum Takas ve Doğa Dostu Tarım Şenliği başladı

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN TOHUM TAKAS VE DOĞA DOSTU TARIM ŞENLİĞİ BAŞLADI.

İnsan - 2 ay önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Tohum Takas ve Doğa Dostu Tarım Şenliği başladı.

Vatandaşların doğaya ve tarıma olan ilgisini arttırarak dikkatlerini çekmek, tarımsal tekniklerin tanıtılması amacıyla bu yıl ikincisi yapılan Tohum Takas ve Doğa Dostu Tarım Şenliği, renkli görüntülerle başladı.

Festivaller Parkı’nda düzenlenen, 3 günlük sürecek şenlikte alanında duayen birçok ismin atölye çalışması fide dikimi etkinlikleri, tohum takas etkinlikleri, söyleşiler ve eğlenceli aktiviteler yer alacak.

"Tarımın milletimizin tarihinde kültüründe çok önemli bir yeri vardır"

Şenliğin açılış töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Arif Seçkin, ata tohumunun bir hafızanın mirası olduğunu aktararak, "Ata tohumları bin yıllık Anadolu sofrasının kahramanlarıdır. Rüzgarla, yağmurla, sabırla yoğrulmuş yaşamın özüdür. Bugün ellerimizde dönen her tohum aslında geçmişten geleceğe uzanan bir emanettir. Kimliğimizin, bereketimizin, güvencimizin taşıyıcısıdır. İşte bu yüzden tohum takas ve doğal yaşam tarım etkinliği bir vefa törenidir. Tarımın milletimizin tarihinde kültüründe çok önemli bir yeri vardır. Milletlerin ekonomi kalkınmasının temelinde bilgi, ticaret, sanat ve teknik vardır. Tarımda da bu unsurların tam ortasında yer alıyor" dedi.

"Gazi şehrimizin tarımda yükselen bir yıldız olmasını sağlamak için el birliğiyle omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz"

Konuşmasının devamında Başkan Vekili Arif Seçkin, Anadolu’da Türkler’in temel olarak askerlik ve tarım olarak iki temel uğraşı olduğunu ifade ederek, "Gazi Mustafa Kemal, Atatürk’ün de dediği gibi milli ekonominin temeli tarımdır. Geniş topraklarımız düşünüldüğünde bu ülkenin en büyük gücü ve zenginliği de topraktan geliyor. Çiftçimiz var gücüyle üretiyor, devletimiz politikalar geliştiriyor, biz de belediye olarak tüm bu imkanlarımızı seferber ediyoruz. Çiftçimizin ve sanayicimizin her talebini dikkatle değerlendiriyor, onları desteklemek için elimizden geleni yapıyoruz. Çünkü biliyoruz ki başarı emek ve özveriyle gelir. Hep birlikte çalışıyor, hep birlikte üretiyoruz. Gaziantep bu konuda elinden gelenin en iyisini yapıyoruz. Yaptığımız tüm çalışmalarla tarım alanındaki yatırımlarımız ve hayata geçilen örnek projelerimizle ülkemizde teşvik usulü haline dönüştürüyoruz. Bu topraklar binlerce yıldır alın terimizle, emeğimizle yoğruldu. Her damla ter, her çapa darbesi Gaziantep’in bereketli varında yeni bir yeni bir hayatla filizleniyor. İşte bu yüzden biz çiftliler sadece ekin yetiştirmiyoruz. Biz bir medeniyet yaşatıyoruz. Gazi şehrimizin tarımda yükselen bir yıldız olmasını sağlamak için el birliğiyle omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Sürdürülebilir Tarım ve Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Kenan Seçkin ise şenlik ve etkinliklerle ilgili bilgi verdi.

Konuşmaların ardından açılış programı Nar Çiçekleri Çocuk Korosu’nun konseriyle devam etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris sosyal yardımlaşma vakfında zimmet iddiası: üç kişi tutuklandı

2025-10-10 17:28 - Marmaris

Ergun “gıda fiyatları el yakıyor, vatandaşın sofrasına ateş düşmüştür”

2025-10-16 12:44 - Ekonomi

Marmaris Devlet Hastanesi’nde MR cihazı hizmete girdi

2025-10-13 15:31 - Marmaris

İbrahim Tatlıses, Neşet Ertaş’ın mezarını ziyaret etti

2025-10-11 16:08 - Magazin

Katil zanlısının yargılanmasına devam edildi

2025-10-14 17:35 - Asayiş

Marmaris Siteler Mahalle Muhtarı Gülizar Pekpak’tan Ankara çıkarması

2025-10-16 15:55 - Marmaris

Bursalı modacıdan İnegöl’e yeni şube

2025-10-13 13:29 - Magazin

Rehinelerin Serbest Bırakılması İçin 72 Saatlik Süre Başladı

2025-10-10 15:00 - Siyaset

MUĞLA VALİLİĞİ’NİN “YABAN DOMUZU İLE MÜCADELE PROJESİ” TEPKİLERE YOL AÇTI

2025-10-10 11:56 - Gündem

İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı'na Osman Özbek Seçildi

2025-10-11 15:10 - Marmaris

İlgili Haberler

Soğuk havayı el emeği çiçekleriyle ısıtıyor

17:37 - İnsan

Karabük için Almanya’da birlik ve beraberlik gecesi hazırlığı

17:36 - İnsan

Siirt AFAD, gönüllülerle ekibini güçlendiriyor

17:14 - İnsan

Çarşamba otobüslerinde ’SAMKART’ dönemi başlıyor

16:52 - İnsan

Tunceli’de pomza ve kum ocağı projesi iptal edildi

16:49 - İnsan

Günün Manşetleri

Uçurumdan yuvarlanan sürücüyü AFAD ve itfaiye ekipleri kurtardı

15:36 - Asayiş

Drift pahalıya patladı, 2 araç trafikten men edildi

15:04 - Asayiş

İyilik Gemisi Mersin’den Sudan’a uğurlandı

14:58 - İnsan

Karşıyaka, Eskişehirspor deplasmanında

14:52 - Spor

Faili meçhul hırsızlık olayı aydınlatıldı

14:18 - Asayiş