?>

Gaziantep’te baklavacıların bayram mesaisi başladı

Gaziantep'te bayramların tescilli lezzeti antep baklavasının üretimi kurban bayramı'na günler kala arttı.

İnsan - 3 gün önce

Gaziantep’in tescilli lezzeti Antep baklavasının üretimi Kurban Bayramı’na günler kala arttı.

Kurban Bayramı’na günler kala Gaziantep’te bayramların vazgeçilmez lezzeti Antep baklavasına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar siparişlerini vermeye başladı. Artan talep üzerine baklavacılar yoğun mesai yaparak siparişlere yetişmeye çalışıyor. Hamido Baklava Gıda ve Üretim Müdürü Tuğçe Sarıoğlu, ustaların hummalı bir şekilde çalıştıklarını ve vardiyalı sisteme geçerek üretimi 6 kat artırdıklarını söyledi. "Gaziantep’te bayram demek baklava demek"

Bayramda baklavaya olan talebin fazla olduğunu söyleyen Sarıoğlu, "Gaziantep’te bayram demek baklava demek. Biz de bu süreci büyük bir sorumlulukla yürütüyoruz. Her siparişte aynı kaliteyi, aynı özeni göstermek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki o baklavalar, bayram sabahı milyonlarca sofraya misafir olacak. Kaliteli bir baklava kendini ilk lokmada belli eder. Sadeyağı ağır gelmeyecek, şerbeti boğmayacak, fıstığı ağzınızda ezilecektir. Biz birinci sınıf sade yağ, birinci sınıf boz iç fıstık ve el emeğiyle hazırlanmış incecik yufka kullanıyoruz. Gerçek baklava, malzemesiyle, ustalığıyla konuşur" dedi. "Kaliteli malzemeyle, ustalıkla yapılan bir baklava ne yazık ki ucuz olamaz"

Kaliteli baklava ile ilgili bilgi veren Sarıoğlu, "Evet, çok önemli. Bugün bir kilo boz iç Antep fıstığının, sadeyağın maliyeti ortada. Kaliteli malzemeyle, ustalıkla yapılan bir baklava ne yazık ki ucuz olamaz. Ucuz diye alınan baklavaların margarin, nişasta bazı glikoz şurubu, hatta yer fıstığı kullanılabiliyor. Bu da hem lezzeti hem sağlığı tehlikeye atıyor. Tüketicilerimizden ricamız: lütfen etikete, içeriğe ve markaya baksınlar. Hamido Baklava bugün sadece Türkiye’de değil, dünyanın birçok ülkesinde tanınan bir marka haline geldi. Almanya, İngiltere, ABD, İsviçre, İrlanda, Fransa, Suudi Arabistan gibi pek çok ülkeye ürün gönderiyoruz. Ürünlerimizle gittiğimiz her yerde ‘Gerçek Gaziantep baklavası’ diyerek sofralara giriyoruz. Bu bizim için hem gurur hem de büyük bir sorumluluk" şeklinde konuştu. "Sırrımız sistemli çalışma, kontrollü üretim ve işini seven bir ekip"

Hamido Baklavanın kalitesiyle ilgili konuşan Sarıoğlu, "Sırrımız sistemli çalışma, kontrollü üretim ve işini seven bir ekip. Her ürünümüz üretimin başından sonuna kadar denetimden geçiyor. El emeğiyle teknolojiyi bir araya getiriyoruz. Ustalarımızın maharetiyle, mühendisliğin disiplinini birleştiriyoruz. Bu nedenle ne kadar yoğun olursak olalım, asla kaliteden taviz vermiyoruz. Bayramın adı tatlıdır. Biz de bu tatlıya lezzet katmak için çalışıyoruz. Hamido Baklava olarak, her sofraya ulaşmak, her tebessüme bir dilim katkı sunmak istiyoruz. Herkese sağlıkla, sevgiyle ve tatlı geçecek bir bayram diliyoruz" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Antalya’ya dolu yağdı: Alacabel beyaza büründü

2025-05-29 18:50 - Asayiş

MBA Okulları EUROTOX 2025’e Damga Vuruyor

2025-05-28 12:43 - Gündem

Marmaris'te Şok Ölüm

2025-05-30 11:08 - Asayiş

MUĞLA'DA SAKIZ HASADI YAPILDI

2025-05-28 14:04 - Ekonomi

Marmaris Depremi Güvenlik Kameralarına Yansıdı

2025-06-03 03:45 - Asayiş

Marmaris Tazelenme Üniversitesi'nden İlk Mezunlar

2025-05-29 15:02 - Eğitim

FETHİYE-RODOS SEFERLERİ BAŞLADI

2025-05-31 12:29 - Ulaşım

MUĞLA MİLLETVEKİLİ ERGUN “TARIMSAL ÜRETİMDE KORKUNÇ RAKAMLAR ORTAYA ÇIKTI”

2025-05-28 12:34 - Genel

MR Cihazı Tartışmasına AK Parti'den Açıklama

2025-06-02 16:47 - Gündem

Muğla-Aydın Karayolu'nda Feci Kaza

2025-05-30 16:31 - Asayiş

İlgili Haberler

Ağrı’da jandarmadan bayramda şehit ailelerine vefa ziyareti

13:01 - İnsan

Avusturyalı çift, Türkiye turunda Meke Gölü’nde mola verdi

12:44 - İnsan

İsli peynirin dumanı Rusya’ya ulaştı: Putin’e özel davet

12:33 - İnsan

Bartın’da kurbanlar dualarla kesildi

12:34 - İnsan

Zonguldak’ta altı yıldır dayanışma geleneğini sürdürüyorlar

12:35 - İnsan

Günün Manşetleri

Trump, Elon Musk İçin "Aklını Kaçırdı" Dedi

10:38 - Siyaset

Kamyon 3 aracı biçti: 1 ölü, 10 yaralı

10:26 - Asayiş

Bu yıl 277 çocuk enstrümanları tanıdı

10:06 - Kültür Sanat

Foseptik çukuruna düşen boğa kurtarıldı

09:59 - Asayiş

15 Milyon TL’lik Bağışla Milli Savunmaya Destek Verdiler

09:42 - İnsan