?>

Gaziantep’te şiddetli hava sonrası Kriz Masası kuruldu

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENEL SEKRETERİ SEZER CİHAN, YAŞANAN FELAKET SONRASI OLUŞTURULAN KRİZ MASASINDAN ÇOK ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ.

Asayiş - 3 ay önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, yaşanan felaket sonrası oluşturulan kriz masasından çok önemli mesajlar verdi.

Kentte etkili olan yoğun sağanak, dolu ve kuvvetli fırtına hayatı olumsuz etkilerken, birçok noktada hasar meydana geldi. Olumsuz hava şartları nedeniyle bazı bölgelerde çatılar uçtu, ağaçlar devrildi ve araçlarda maddi hasar oluştu. Alleben Deresi çevresinde ise taşkınlar yaşandı. Yaşanan gelişmelerin ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kriz masası kuruldu. Genel Sekreter Sezer Cihan koordinasyonunda oluşturulan kriz masasında, ekiplerin sahada yoğun şekilde çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi. Yetkililer, gelen ihbarlara anında müdahale edildiğini ve çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtti.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Cihan, "550 personel ve 180 araçla sahada müdahalemizi yaptık. Kriz masası oluşturduk. AFAD müdürü ile de konuştuk. Su baskını karşısında eşyaları hasar gören ve büyük zararı olan vatandaşların ilçe kaymakamlıklarına başvuru yapmasını istiyoruz. Eğer eşyalarında zarar varsa bunlar karşılanacak. 20 dakika gibi kısa bir sürede 60 kilograma yakın bir yağışı aldık. Dolayısıyla bu yağışın verdiği etki ile bazı akslarda tıkanmalar oldu. Sel baskınları oldu. 2 saat gibi bir sürede bunun yarısının tespitini yaptık. Gerekli tüm müdahaleler yapıldı. Karayolları bilgilendirme reklam panoları çöktü, yıkıldı. Birçok çatı uçtu. Bazı bazı yapılan cephe kaplamaları söküldü yollara devrildi. Ancak 20 dakika bir sürede yaşanan olaya anında müdahale etmek gerçekten kolay bir iş değil. Buna rağmen biz 550 personel ile 180 araçla sahada bu olağanüstü duruma karşılık müdahalemizi yaptık. Ekiplerimiz sahada görev başında olup, yoğun yağışa rağmen çalışmalar aralıksız sürdürülmekte ve oluşan olumsuzluklara anında müdahale ediyor. Her türlü ihbar ve destek talebi için 153 Çağrı Merkezimiz hizmet vermektedir" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Üretime genç kadın eli değdi: O ilçede yıllık 550 bin ton domates hasat ediliyor

2026-05-04 09:41 - Ekonomi

11 Mayıs’ta Notalar Umut Oluyor

2026-04-30 17:49 - Kültür Sanat

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü 'ye HAGB kararı

2026-04-30 14:59 - Marmaris

MARMARİS BELEDİYESİNE YENİ ATAMA

2026-04-28 14:50 - Marmaris

Çorum FK, Erzurumspor FK maçı hazırlıklarına başladı

2026-04-28 19:55 - Spor

Bursa’da depoya kurşun yağmuru: Avukat hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı

2026-04-29 00:08 - Asayiş

Elazığ Emniyet Müdürü Aydın Karan oldu

2026-04-30 00:24 - İnsan

Yıldırım’da Müminifest rüzgarı

2026-04-28 14:28 - Magazin

Osmangazi’de kadınlardan muhteşem ritim gösterisi

2026-04-28 10:10 - Magazin

GETOB BAŞKANI AYGÜN ‘ŞU AN OTELCİ KAZANMIYOR’

2026-04-30 13:41 - Turizm

İlgili Haberler

Esenyurt’ta 16. kattan düşen genç, Biga’da son yolculuğuna uğurlandı

20:29 - Asayiş

Düğün konvoyundaki otomobil bariyerlere çarptı: 1 ölü, 3 yaralı

20:20 - Asayiş

Kamyonun ezdiği küçük çocuk hayatını kaybetti

20:08 - Asayiş

Bolu’da kuyumculara sahte altın satmaya çalışan 2 şüpheli tutuklandı

20:19 - Asayiş

Kaza yapıp yanan aracın sürücüsü hayatını kaybetti

20:07 - Asayiş

Günün Manşetleri

7. kattan düşen halı kadının başına isabet etti

17:16 - Asayiş

Minibüs, iş yerine çarptıktan sonra boş arsaya uçtu

17:03 - Asayiş

UEFA’dan Kadir Sağlam’a görev

16:59 - Spor

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan