?>

Gaziantep’te ’Sosyal Güvenlik Haftası’ kutlandı

Gaziantep'te sosyal güvenlik haftası nedeniyle 15 temmuz demokrasi meydanı'nda çelenk bırakma töreni düzenlendi.

İnsan - 3 ay önce

Gaziantep’te Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda çelenk bırakma töreni düzenlendi.

Gaziantep Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü tarafından ’13-19 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası’ kapsamında 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda çelenk bırakma töreni düzenlendi. "Kayıt dışı istihdamla mücadele ediyoruz"

Törenden sonra konuşan Gaziantep Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Uzun, "Her yıl 12-18 Mayıs tarihleri arasında Sosyal Güvenlik Haftası’nı kutluyoruz. Bu hafta kapsamında sosyal güvenlik bilincini tüm vatandaşlarımıza aşılamak ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Sosyal güvenlik, sadece ülkemiz için değil, dünya genelinde de son derece önemli bir kavramdır. Çünkü bu sistem, insanları yaşlanma, hastalanma, iş kazası gibi sosyal risklere karşı güvence altına alır. Sosyal güvencesi olmayan bireyler bu tür risklere karşı kendilerini koruyamazken, sosyal güvenceye sahip olanlar bu risklerle karşılaştıklarında sistemden faydalanarak korunmuş olurlar. Sosyal Güvenlik Kurumu olarak en önemli hedeflerimizden biri de kayıt dışı istihdamla mücadele etmektir. Toplumda kayıt dışı istihdam genellikle sigortasız çalışmak olarak bilinse de, kurumumuz açısından bu durumun üç farklı boyutu vardır: Çalışanın hiç bildirilmemesi (sigortasız çalıştırılması), Ücretinin kuruma eksik bildirilmesi, Prim gün sayısının eksik gösterilmesi. Bu üç durumda da çalışanlar ciddi hak kayıplarına uğramaktadır. Hiç bildirilmeyen kişi emeklilik hakkı elde edemez, günü eksik bildirilen geç emekli olur, ücreti eksik bildirilen ise daha düşük maaş alır" dedi. "Amacımız, toplumda sosyal güvenlik hakkı konusunda farkındalık oluşturmak"

Uzun, "Amacımız toplumda sosyal güvenlik hakkı konusunda farkındalık oluşturmak, vatandaşlarımızın kendi haklarını bilmesini ve bu haklara sahip çıkmasını sağlamak, işverenlerimizin ise anayasal bir hak olan sosyal güvenliği temin etmeden çalıştırma yapmamalarını sağlamaktır. Sosyal güvenliğin sağlanmaması yalnızca bireylerin değil, devletin de zararına bir durumdur. Çünkü biz bu bireylerin sağlık hizmetlerinden emekliliğe kadar birçok masrafını karşılıyoruz. Primler tam olarak toplanmadığında, gelecekte ciddi ekonomik sorunlar yaşanabilir. Bu hafta boyunca çeşitli ziyaretler gerçekleştirecek, paneller düzenleyecek ve vatandaşlarımızı sosyal güvenlik konusunda bilinçlendirme faaliyetlerine devam edeceğiz" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te Motosiklet Çarpan 12 Yaşındaki Çocuk Öldü

2025-05-06 11:04 - Marmaris

Eski Uzman Çavuşlar Okullarda Güvenliği Sağlayacak

2025-05-07 13:41 - Gündem

Banka güvenlik görevlisi tuvalette başından vurulmuş halde bulundu

2025-05-12 10:40 - Asayiş

YABAN DOMUZLARI İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

2025-05-05 13:41 - Gündem

Marmaris Belediyesi'nde Yeni Başkan Yardımcısı

2025-05-06 15:49 - Marmaris

SAFRA KESESİNDEN 491 TAŞ ÇIKTI

2025-05-09 10:12 - Sağlık

MUĞLA'DA ULUSLARARASI KOROLAR ŞENLİĞİ

2025-05-10 10:25 - Kültür Sanat

Marmaris’te engelli vatandaştan belediyeye tepki: "Ekmek kazanmak istiyorum ama yer vermiyorlar"

2025-05-11 16:46 - İnsan

MARMARİS'TE GÜVENLİK GÖREVLİSİ HAYATINI KAYBETTİ

2025-05-12 10:55 - Asayiş

Marmaris’te park sorunu vatandaşları çileden çıkarıyor 

2025-05-09 13:10 - Marmaris

İlgili Haberler

Sürmeli Şenlikleri’nde ikinci gün geride kaldı

00:23 - İnsan

Başkan Kerman’dan umumi tuvaletlere zarar verenlere videolu tepki

20:38 - İnsan

Dicle Kaymakamı Atış, şehit ailesi, asker ve vatandaşlarla buluştu

20:27 - İnsan

Denizli’den gidip savaş kıyafetitle Malazgirt Kalesini yeniden fethetti

20:01 - İnsan

Ayvalık’ta Emniyet Müdürü Uğur Kaan İbrik görevine başladı

18:43 - İnsan

Günün Manşetleri

Kayalıklar arasına giren yavru balina kurtarıldı

13:20 - Gündem

Tuvalet Anahtarı Tartışması Cinayetle Bitti

13:05 - Asayiş

Bingöl’de 3.9 büyüklüğünde deprem

12:40 - Asayiş

Sivasspor, Amed maçının hazırlıklarını sürdürdü

12:29 - Spor

Alman Vatandaşı Müslüman Oldu

12:11 - İnsan