?>

Gaziantep’teki çifte cinayet davasında 6 sanık beraat istedi

FATİH TEKİN

Asayiş - 2 saat önce

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde husumetliler arasında çıkan silahlı saldırıda hayatını kaybeden Fatih Tekin ve Enes Şimşek’in davasının 5’inci duruşması görüldü. Duruşmada savunma yapan sanıklar suçlamaları kabul etmeyerek beraat istedi.

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde husumetliler arasında çıkan silahlı saldırıda hayatını kaybeden Fatih Tekin ve Enes Şimşek cinayetine ilişkin davanın 5’inci duruşması Gaziantep 1 Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. "Kasten öldürme" suçu ile yargılanan 6 sanık, hakim karşısına çıktı.

Duruşmada maktul aileleri ve avukatları ile sanık avukatları hazır bulundu. Maktul yakınları suçluların en ağır cezayı almasını talep etti. Cumhuriyet savcısı, mütalaasında tutuklu sanıklar ile suça sürüklenen çocukların tutukluluk hallerinin ayrı ayrı devamına karar verilmesini talep etti. "Kendimi koruma içgüdüsüyle ateş ettim"

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Ali Hamza K., "Mütalaayı kabul etmiyorum. Önceki savunmalarımı tekrar ediyorum. Olay günü karşı taraf bize saldırdı. Ben de kendimi koruma içgüdüsüyle ateş ettim. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Duruşmada savunma yapan diğer tutuklu sanıklar Cuma K., Ömer Yasin K., Salman K. ile suça sürüklenen çocuklar B.K. ve M.S.P., önceki savunmalarını tekrar ettiklerini belirterek haklarındaki suçlamaları kabul etmediklerini, olayda suçsuz olduklarını savunup beraat ve tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu 6 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, eksik hususların giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Olayın geçmişi

Olay, 23 Mart 2025 tarihinde Şehitkamil ilçesi Sam Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, iftar saatinde Fatih Tekin (33) ve akrabası Enes Şimşek’in (25) bulunduğu aracın önü, husumetli oldukları şahıslar tarafından kesildi. Araçtan inen ikili ile şahıslar arasında tartışma çıktı. 3-4 kişi olduğu tahmin edilen şahıslar, Fatih Tekin ve Enes Şimşek’e pompalı tüfekle ateş etti. Vücuduna isabet eden saçmalarla Fatih Tekin olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan Enes Şimşek de sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı Şehitkamil Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: "2025 yılında Pakistan ile ticaret hacmimiz 1,2 milyar dolara ulaştı"

2026-07-04 14:45 - Ekonomi

Marmaris Köylerine İmar ve Kızkumu Müjdesi

2026-07-02 12:35 - Gündem

Anahtar Parti Kırşehir İl Başkanı Kaya: "Çarşıdaki sessizlik hepimizi düşündürmeli"

2026-07-03 14:14 - Siyaset

Marmariste CHPli Vekillerden Demokrasi Mesajı

2026-07-03 20:30 - Marmaris

Köyceğizli Kanocudan Kanada'da Çifte Final

2026-07-03 11:14 - Spor

Kırşehir’de çok sayıda kaçak ürün yakalandı

2026-06-30 16:29 - Asayiş

Artan bağlama ücretleri tekneleri açık denize yöneltti

2026-07-02 17:12 - Marmaris

Şehit Hilal’in cenazesi helikopterle Aksaray’a getirildi

2026-07-01 09:49 - Asayiş

Akın Coşkunlar'dan Kaymakam Kaya'ya Veda

2026-07-03 11:22 - Marmaris

Ermenistan heyetinden Van TSO’ya ziyaret

2026-06-30 16:30 - Ekonomi

İlgili Haberler

Gaziantep’te aranan 168 şüpheli tutuklandı

13:14 - Asayiş

Çanakkale’de çeşitli suçlardan aranması bulunan 21 şüpheli yakalandı

13:06 - Asayiş

Beton mikserinin altında kaldı, kaza anı görüntüleri ortaya çıktı

13:03 - Asayiş

Temelindeki göçük sonrası apartman mühürlendi

12:52 - Asayiş

Simav’da uyuşturucu madde operasyonu

12:57 - Asayiş

Günün Manşetleri

ANALİG Yıldızlar Futbol Müsabakaları başladı

15:29 - Spor

Ağzından düşürdüğü sigara sebebi ile bahçeyi alevler sardı

15:02 - Asayiş

Ölümün kıyısından dönen eşinin mücadelesini kitaplaştırdı

14:44 - İnsan

Kene tutunması sonrası 7. ölüm

13:43 - Sağlık

Kayıp olarak aranan 9 yaşındaki Hüseyin’in cansız bedeni kanalda bulundu

13:23 - Asayiş