?>

Gaziantep yetenek temelli yerel kalkınma modeli iş birliği

Güç gençte, gelecek gaziantep’te

Ekonomi - 13 saat önce

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Türkiye’de örneğine az rastlanır bir üçlü iş birliğine imza atarak gençlerin sadece iş gücünün bir parçası değil, değişimin öncüsü olacağı bir model sunuyor.

"Güç Gençte, Gelecek Gaziantep’te" projesiyle üniversiteli gençler, sanayinin tecrübesi, akademinin bilgi birikimi ve sivil toplumun dinamizmiyle buluşacak. Ekim ayında yapılacak çalıştay ile başlayacak olan proje, gençlerin sadece kariyer yolculuklarına değil, yaşadıkları şehre duydukları aidiyete de katkı sunmayı hedefliyor.

İstihdama ve yerel üretime destek

Proje kapsamında Gaziantep’teki gençlerin kişisel, sosyal ve mesleki gelişimlerini destekleyecek çok yönlü bir program hazırlandı. Türkiye’nin en yaygın gençlik vakfı TOG tarafından; gençlere yönelik kişisel gelişim, liderlik, sosyal sorumluluk ve iş hayatına hazırlık başlıklarında kapasite geliştirme ve farkındalık eğitimleri düzenlenecek.

Bu eğitimleri başarıyla tamamlayan gençler; deneyimli sanayiciler ve akademisyenlerle birebir mentor-menti eşleşmeleriyle kendilerine özel yol haritaları oluşturacak. Programın son aşamasında ise gençler, projeye destek veren firmalarda staj yaparak sanayi dünyasını yakından tanıma ve deneyimleme fırsatı elde edecek. Böylece gençlerin istihdam edilebilirliklerine ve yerellerinde toplumsal fayda sağlamalarına imkan oluşturulacak.

Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Seçkin Karataş, "Gençlerin ve onların değişim hayallerine destek olmak için büyük bir gönüllülük hareketiyle 2002 yılında kurulan TOG olarak en temel misyonlarımızdan biri gençlerin potansiyelini ortaya çıkarmak ve onları topluma katkı sunan bireyler olarak desteklemek. Gaziantep gibi üretim gücü yüksek bir şehirde, gençleri sanayi ve akademiyle buluşturarak çok boyutlu bir gelişim alanı oluşturacak olmaktan dolayı çok heyecanlıyız. TÜİK verilerine göre; Türkiye’de 15-24 yaş genç işsizliği yüzde 15-16 bandında seyrediyor. Gaziantep’te de bu oranın yaklaşık olarak aynı düzeyde olduğu tahmin ediliyor. Dolayısıyla ‘Güç Gençte, Gelecek Gaziantep’te’ projesi, yalnızca kaygıları azaltmakla kalmayıp, gençleri güçlü ve nitelikli iş gücüne dönüştürerek bölgesel kalkınmaya da katkı sağlayacak. Bu proje sadece gençlerin değil, kentimizin ve ülkemizin geleceği için de çok kıymetli" dedi.

Genç istihdamına ve nitelikli iş gücüne büyük önem verdiklerinin altını çizen Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, "Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden biri olarak öne çıkan Gaziantep’te gerçekleştireceğimiz bu proje ile sanayimizin tecrübelerini genç kuşaklarla paylaşarak sadece bugünü değil, geleceği de inşa ediyoruz. Gençlerin üretim süreçlerine dahil olması ve iş dünyasına güçlü bir adımla girebilmesi için bu tür iş birliklerini artırarak sürdürmeyi hedefliyoruz. İnanıyorum ki bu proje sayesinde gençlerimiz yalnızca iş gücü piyasasına daha donanımlı bireyler olarak katılmakla kalmayacak, aynı zamanda yaşadıkları çevreye duyarlı, sorumluluk sahibi bireyler olarak toplumsal fayda üretme konusunda da öncülük edecekler. GSO olarak gençlerimizin yanında olmaya, onları üretim ve yenilik odağında desteklemeye devam edeceğiz. Projede emeği geçen tüm kurumlarımıza ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

Gaziantep, geleceğini gençlerle birlikte inşa ediyor

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Türkiye’de bir ilke imza atarak gençlerin sadece iş gücü olarak değil, değişimin öncüsü olarak güçlendirileceği bir iş birliğine adım attı.

"Güç Gençte, Gelecek Gaziantep’te" projesiyle, üniversite gençliği sanayiyle, sosyal sorumluluk bilinciyle ve kişisel gelişim fırsatlarıyla buluşacak. Ekim ayında başlayacak olan proje, gençlerin sadece kariyer yolculuklarını değil, yaşadıkları şehre duydukları aidiyeti de güçlendirmeyi hedefliyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İngiltere’den Türkiye’ye seyahat uyarısı

2025-06-12 15:43 - Gündem

Maltepe’de felsefe rüzgarı esti

2025-06-15 13:18 - Genel

Amasyalı çiftçi halılarını tırpanla yıkadı: "Halı yıkamada çığır açtık"

2025-06-16 09:50 - İnsan

‘Küçük Antalya’ Amasya’da domates hasadı başladı

2025-06-11 09:41 - Ekonomi

Avcılar’da sanal bahis nedeniyle yüksek meblağlarda borcu olan polis memuru intihar etti

2025-06-16 22:01 - Asayiş

Çankırı’da yaban hayatı kamerada

2025-06-13 15:38 - Gündem

Anne ve babadan en acı veda

2025-06-12 14:44 - Genel

"Stres yönetimi sınav başarısının yarısıdır"

2025-06-12 14:46 - Eğitim

Uzmanlardan LGS değerlendirmesi: "2025 LGS’de Türkçe, matematik ve fen sorularının belirleyici olduğu görülüyor"

2025-06-15 18:02 - Eğitim

Ortaca'da Dehşet Veren Cinayet

2025-06-12 10:21 - Asayiş

İlgili Haberler

Denizli OSB, TSE’nin Yeşil OSB Sertifikasını almaya hak kazandı

18:00 - Ekonomi

Mercedes-Benz’den Turex Turizm’in araç filosuna 150 adet Sprinter teslimatı gerçekleşti

17:18 - Ekonomi

Türkiye-Azerbaycan iş adamları Kars’ta buluştu

16:49 - Ekonomi

İletişime ivme kazandıracak iş birliği

16:51 - Ekonomi

İş Dünyası Kars’ta buluştu, Erzurum su böreği damga vurdu

16:43 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Yaz mevsiminin gelmesiyle gondol turlarına talep arttı

11:16 - İnsan

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan sürücü kaza yaptı

11:14 - Asayiş

Sigara içen çocuklar otları tutuşturdu

11:06 - Asayiş

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş