?>

Gaziosmanpaşa’da fırınlara denetim düzenlendi

Gaziosmanpaşa’da zabıta ekipleri tarafından ekmek fırınlarına yönelik gramaj, hijyen ve fiyat etiketi denetimi düzenlendi. Denetimlerde, asgari hijyen kurallarının yetersiz olmasından dolayı iki fırına cezai işlem uygulandı.

Genel - 4 saat önce

Gaziosmanpaşa’da zabıta ekipleri tarafından ekmek fırınlarına yönelik gramaj, hijyen ve fiyat etiketi denetimi düzenlendi. Denetimlerde, asgari hijyen kurallarının yetersiz olmasından dolayı iki fırına cezai işlem uygulandı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri ve İlçe Tarım Müdürlüğü denetim ekipleri ilçedeki ekmek fırınlara yönelik denetim düzenledi. Belediyeye bağlı 30 zabıta personeli, İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri ile koordineli olarak sahaya indi. Denetimlerde ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri kendi mevzuatları kapsamında, zabıta ekipleri ise "işyeri açma ve çalıştırma ruhsatları yönetmeliği", "belediye emir ve yasakları yönetmeliği" ile "tüketicinin korunması" hakkında kanun çerçevesinde kontroller yaptı.

Fırınlara hijyen konusunda uyarıldı

Ekipler, ruhsat belgelerinden hijyen şartlarına, gramajdan ürün fiyat etiketlerine kadar birçok başlıkta inceleme gerçekleştirdi. Yetkililer, denetimlerin amacının vatandaşın güvenilir, sağlıklı ve standartlara uygun ekmek tüketmesini sağlamak olduğunu belirtti.

Ekmek fırınlarına cezai işlem uygulandı

Denetimlerde ilk girilen fırına asgari hijyen kurallarının yetersiz olmamasından dolayı 10 bin lira cezai işlem, ikinci fırında ise hamurun mayalanması için hazır edilen buzun kırık olmasından dolayı cezai işlem uygulandı. İki ekmek fırınına da hijyen kurallarına uymadığı için uyarılarda bulunuldu.

"Sadece fırınlarımızdan değil, bütün işyerlerinden asgari hijyen şartlarını sağlamaları istiyoruz"

Denetimlerle ilgili konuşan Belediye Zabıta Müdürü Mahmuthan Taşer, "Gaziosmanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerden müştereken ilçemizde bulunan tüm fırınların denetimini gerçekleştiriyoruz. Bizler zabıta olarak sadece fırınlarımızdan değil, bütün işyerlerinden asgari hijyen şartlarını sağlamaları istiyoruz. Az önce gittiğimiz fırının, asgari hijyen kurallarını sağladığını ancak dağınık olduğunu gördük. Evet çalışma halinde bunlar olabilir ama bunu dahi kabul etmiyoruz. Bu fırında da ekmek gramajların olması gerekenden fazla olduğunu gayet dikkat edildiğini görüyoruz. Ama dolapta bırakılan buzların olmaması gereken bir şekilde olduğunu gördüğümüz için yasal bir işlem uygulayacağız. Amacımız burada esnafı cezalandırmak değil daha dikkatli davranmasını sağlamak" dedi.

Konuşmasına devam eden zabıta müdürü Taşer, "Belediye başkan Vekilimiz Eray Karadeniz’in talimatıyla da biz bu denetimleri sadece bütün olarak değil bir ekip oluşturuyoruz. İlçemizdeki bütün gıda işyerlerinin asgari hijyen şartlarının taşınıp taşınmadığını kontrolünü yapacak bir ekip oluşturduk bugün itibarıyla. Bu ekibimiz sürekli gıda satışı yapan işyerlerinin vatandaşlarımıza sağlıklı ve hijyenik şekilde ürünler sunmasını denetimini yapacaktır. Bunun takipçisi Gaziosmanpaşa zabıtası olarak sürekli olarak yapacağız bu fırında hangi gerekçeyle ceza işlem uygulandı. Fiyat belli mi, muhafaza ettiğin dolabın içindeki çekicin onu kırmaya uygun olmadığını ve içindeki buz taneciklerinin biraz olumsuzluk arz ettiğini gördük. O yüzden yani çok çok olumsuzluk arz eden bir durum değil ama dediğim gibi cezamızın amacı esnafımızın biraz daha dikkatli davranmasını sağlamak" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin’de ’Yaz Şenlikleri’ başladı

2025-08-03 11:09 - Kültür Sanat

Çankırı’da akan bu sular okyanuslardan 8 kat daha tuzlu

2025-08-02 12:56 - Gündem

MARMARİS’TE DEVLET HASTANESİ ALARM VERİYOR

2025-08-06 13:45 - Marmaris

AK PARTİ MUĞLA MİLLETVEKİLİ KADEM METE’DEN ONAT AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ    

2025-08-02 11:57 - Genel

Marmaris’te Yaz Tatilinin Vazgeçilmezi Tekne Turları

2025-08-05 13:57 - Marmaris

Ömer Çelik'ten Özgür Özel'e Filistin Eleştirisi

2025-08-02 18:05 - Siyaset

Marmaris'te Araç Yangını Ormana Sıçramadan Söndürüldü

2025-08-03 00:48 - Asayiş

Marmaris açıklarında 2 göçmen kaçakçısı yakalandı

2025-08-02 11:15 - Asayiş

Otel havuzunda boğulan 9 yaşındaki çocuk Eskişehir’de toprağa verildi

2025-08-07 18:44 - Asayiş

Marmaris ve Datça'ya Yoğun Turist Akını

2025-08-05 09:31 - Genel

İlgili Haberler

Hakkari’de lunapark sevinci

17:52 - Genel

Yüksekova’da berivanlara süt hijyeni eğitimi verildi

17:50 - Genel

Başkan Adlıhan Dere: "Esnafımızın olduğu her yerdeyiz"

17:14 - Genel

Tekirdağ’da orman yangını mağdurlarına destek: 22 termal çadır dağıtıldı

16:51 - Genel

Sultangazi Belediyesi’nden anlamlı proje: "Kız Çocuğu Bir İnci Hikayesi"

16:39 - Genel

Günün Manşetleri

Hayırsever Vatandaş 20 Ton Patates Dağıttı

17:28 - İnsan

Öldüresiye Darp Edilen Genç Kız, Trafik Kazasında Can Verdi

17:25 - Asayiş

Menteşe'de Otomobil ile Motosiklet Çarpıştı

17:17 - Asayiş

Eş zamanlı operasyonda 171 aranan şahıs yakalandı

17:14 - Asayiş

Obezite Cerrahisiyle 1 Yılda 66 Kilo Verdi

16:40 - Sağlık