?>

Gaziosmanpaşalı Ahmet, LGS Türkiye birincisi oldu

Gaziosmanpaşa belediyesi yenimahalle bilgi evi’nde eğitim gören ahmet ismail yerlitaş, liselere geçiş sistemi (lgs) sınavında 500 tam puan alarak, birinciler arasına adını yazdırmayı başardı.

Genel - 5 ay önce

Gaziosmanpaşa Belediyesi Yenimahalle Bilgi Evi’nde eğitim gören Ahmet İsmail Yerlitaş, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında 500 tam puan alarak, birinciler arasına adını yazdırmayı başardı. Ahmet İsmail, bu önemli başarıyı ailesi ve bilgi evi öğretmenleriyle birlikte kutladı.

Her yıl öğrencileri Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına ücretsiz olarak hazırlayan Gaziosmanpaşa Belediyesi Bilgi Evleri, bu yıl başarılarına bir yenisini daha ekledi. Yenimahalle Bilgi Evi’nde okuyan Ahmet İsmail Yerlitaş, LGS’de tüm soruları doğru yanıtlayarak birinci oldu. Genç öğrenci, hem ailesine hem de tüm Gaziosmanpaşalılara büyük gurur yaşattı.

LGS hazırlık sürecinden bahseden Ahmet İsmail, "LGS’den 500 tam puan aldım, bu çok onu verici bir şey. LGS süreci aslında bazen zor oldu, gerçekten çok fazla çalıştım. Özellikle denemeler beni çok yordu. Yine de hep devam ettim, hiç pes etmedim. Bütün denemelere katıldım. LGS günü geldiğinde çok heyecanlıydım ama ilk soruyu okuduğunuzda o heyecan tamamen gidiyor. 11 Temmuz’da, sonuçlarımız açıklandı ve 500 tam puan aldım, çok mutluyum" dedi.

"Asla pes etmeyin ve hayallerinize ulaşacağınıza güvenin"

İleride doktor olmak istediğini söyleyen Ahmet, "Yenimahalle bilgi evindeki tüm öğretmenlerime çok teşekkür etmek istiyorum. Bana çok yardımcı oldular. Derslerimiz ve denemelerimiz çok verimli geçiyordu. Tıp alanına ilgi duyuyorum ve bu alanda çalışmalar yapmak istiyorum. Yaşıtlarıma tavsiyem, asla pes etmeyin, her daim devam edin ve hayallerinize ulaşacağınıza güvenin" diye konuştu.

"Bilgi evinin bize çok büyük katkısı oldu"

Ahmet’in babası Sinan Yerlitaş ise, "Çocuğumuzla ortaokuldan birinci sınıftan itibaren biz bu süreci yürüttük. O zamandan başladık hazırlanmaya ve son sene test çözümüne çok vakit kalsın diye sona yığmadık dersleri. Ablası ve üniversitede okuyan abileri bu konuda İsmail’e çok yardımcı oldular. Aynı zamanda bilgi evi hocalarımız da bu süreçte bizim yanımızda durdu. Bilgi evinin bize çok büyük katkısı oldu" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Osmaniye’de yaylalarda su abonelikleri başladı

2025-07-11 13:38 - Gündem

Marmaris’te riskli binasını yıktırdı, komşu bina yüzünden üç yıldır çivi çakamıyor

2025-07-07 13:11 - Genel

Marmaris’te araç içinde fenalaşan şahıs hayatını kaybetti

2025-07-11 17:29 - Marmaris

Marmaris Domuz İstilası Altında

2025-07-09 16:26 - Marmaris

Akmeşe: “Şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağız”

2025-07-11 16:51 - Gündem

Motosikleti ile kaza yapan genç hayatını kaybetti

2025-07-12 09:41 - Asayiş

Atatürk Üniversitesi’nde yerli ilaç üretimi ve yerli uçak motorlarının testi hamlesi

2025-07-08 14:07 - Teknoloji

Rektör Hacımüftüoğlu, basınla buluştu

2025-07-08 16:46 - İnsan

Başkan Acar Ünlü Hakim Karşısına Çıktı

2025-07-10 16:48 - Asayiş

Ege’deki yangınlar turizmi de yaktı

2025-07-05 16:00 - Turizm

İlgili Haberler

Gebze’de yıkılan binanın çevresindeki vatandaşlar raporların sonucunu bekliyor

22:48 - Genel

MHP’li Özdemir: "Türk ve Türkiye Yüzyılı hedefimizin gerçekleştirilmesi için tüm kurumlarımız üstün bir gayret içerisinde"

20:30 - Genel

Tavşanlı’da yüzme rekoru, 1000 kişi yüzme öğrendi

19:45 - Genel

Amasya’da motorlu taşıtların yüzde 46,5’i otomobil

18:35 - Genel

Vali Özkan: "İRAP Manisa’nın afetlere karşı yol haritası"

17:12 - Genel

Günün Manşetleri

Milas’ta Fırın ve Unlu Mamullere Sıkı Denetim

16:33 - Sağlık

Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarını sürdürdü

16:26 - Spor

Hamburg‘daki ilk Togg T10X’lerden biri trafikteki yerini aldı

15:49 - Genel

Sinop’ta şenlikte 1 ton hamsi tüketildi

15:12 - İnsan

Muğla’da afet bilinci meydanlara taşındı

14:14 - Genel