?>

Gazipaşa’da balıkçı teknelerine sıkı denetim

GAZİPAŞA İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ SU ÜRÜNLERİ MÜHENDİSLERİ İLE ALANYA SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI EKİPLERİNİN İŞ BİRLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN DENETİMLERDE, İLÇEDEKİ BALIKÇI TEKNELERİ DETAYLI ŞEKİLDE İNCELENDİ.

Asayiş - 2 hafta önce

Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü su ürünleri mühendisleri ile Alanya Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin iş birliğinde gerçekleştirilen denetimlerde, ilçedeki balıkçı tekneleri detaylı şekilde incelendi.

"Mavi Vatan" kapsamında sürdürülen çalışmalar doğrultusunda yapılan denetimlerde, balıkçı teknelerinin resmi evrakları kontrol edilirken, kullanılan av araç ve gereçlerinin mevzuata uygunluğu da tek tek denetlendi. Ekipler tarafından ruhsat, avlanma belgeleri, tekne kayıtları ile kullanılan ağ, olta ve diğer av ekipmanları üzerinde incelemeler yapıldı. Yetkililer, denizlerde biyolojik çeşitliliğin korunması, sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması ve yasa dışı avcılıkla mücadele amacıyla gerçekleştirilen denetimlerin önemine dikkat çekti. Özellikle su ürünleri stoklarının korunması ve deniz ekosisteminin zarar görmemesi adına belirlenen kurallara uyulmasının büyük önem taşıdığı vurgulandı. Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, denetimlerin temel amacının yalnızca cezai işlem uygulamak olmadığı, aynı zamanda balıkçılarda farkındalık oluşturmak ve sürdürülebilir avcılığı teşvik etmek olduğu belirtildi. İlçe genelinde belirli periyotlarla sürdürülen denetimlerin, hem denizde hem de karada devam edeceği öğrenildi. Yetkililer, gelecek nesillere daha temiz, daha verimli ve bereketli denizler bırakabilmek adına tüm balıkçıların yasal düzenlemelere hassasiyetle uymasını istedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin Valiliği’nden kanlı saldırı açıklaması

2026-05-19 01:59 - Asayiş

Muğla’da 19 Mayıs coşkusu Büyükşehir etkinlikleriyle yaşanacak

2026-05-18 20:16 - Kültür Sanat

Marmaris’te çocuklara portatif havuz sevinci 

2026-05-19 17:04 - Marmaris

Elazığ’da özel sağlık kuruluşlarına yönelik operasyonda hastane sahibi gözaltına alındı

2026-05-18 22:34 - Asayiş

19 MAYIS COŞKUSU GENÇLERLE YAŞANACAK

2026-05-18 09:00 - Resmi İlanlar

CHP’de 81 İl ve İlçe Başkanı Tek Ses Oldu

2026-05-22 21:11 - Gündem

Alanya sahillerinde bayram yoğunluğu

2026-05-23 14:18 - İnsan

BAŞKAN ÜNLÜ ‘’ İNŞAAT YASAKLARI BAŞLADI UYMAYANA CEZA KESİLİYOR ‘’ 

2026-05-22 15:38 - Marmaris

KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİL ORMANLIK ALANA UÇTU

2026-05-23 12:37 - Asayiş

Kurban yakalama timine komando eğitimi

2026-05-23 13:57 - Genel

İlgili Haberler

Marmaris ve Bodrum’da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama

18:21 - Asayiş

Muratlı’da ruhsatsız av tüfeği ve uyuşturucu ele geçirildi

18:09 - Asayiş

Siirt’te trafik kazası: 1 yaralı

18:01 - Asayiş

Ayvacık’ta otomobil şarampole yuvarlandı: 2 kişi yaralandı

18:03 - Asayiş

Direksiyon başında kalp krizi geçirdi: Şoför hayatını kaybetti, yolcular kurtuldu

18:08 - Asayiş

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem