?>

Gazipaşa’da darp ve tehdit olayı: 4 kişi tutuklandı

Antalya'nın gazipaşa ilçesinde metruk bir binada yaşanan darp ve silahlı tehdit olayına karıştığı iddia edilen 6 şüpheliden 4'ü tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Asayiş - 24 saat önce

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde metruk bir binada yaşanan darp ve silahlı tehdit olayına karıştığı iddia edilen 6 şüpheliden 4’ü tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay, geçtiğimiz günlerde ilçeye bağlı Çobanlar Mahallesi D-400 kara yolu üzerinde bulunan metruk bir binada meydana geldi. İddiaya göre B.Y. (27) ile O.K.K. (21), M.U. (22), B.E. (22), B.Ç. (22), R.M.E. (19) ve D.Y. (18) isimli şahısların da bulunduğu bir grup tarafından darp edildiğini ve içlerinden bir kişinin kafasına silah dayayarak tehditte bulunduğunu öne sürdü. Ayrıca B.Y., olayın ardından şüphelilerin havaya ateş açarak olay yerinden kaçtığı da iddia ederek 6 kişiden şikayetçi oldu.

Yaşananların ardından mağdur şahsın şikâyeti üzerine Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla harekete geçen jandarma ekipleri, isimleri geçen şahısları gözaltına aldı. Karakoldaki işlemleri tamamlanan 6 şüpheli Gazipaşa Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen O.K.K., M.U., B.E. ve B.Ç. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, R.M.E. ve D.Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklanan şüphelilerden M.U. ifadesinde, olay yerine araçla gittiklerini, sözlü tartışma yaşandığını, ancak kimseye silah doğrultmadığını iddia etti. B.E., yaşanan tartışmayı doğrularken B.Y.’nin üzerine yürüdüğünü, kendisinin karşılık verdiğini, ancak kesinlikle silahla saldırmadığını söyledi. B.Ç. ise olay yerinde silahın ateşlendiğini kabul etti ancak ateş eden kişiyi tanımadığını beyan etti. O.K.K. ise arbedeyi kabul etti, silah sesleri duyduğunu ancak silahın kimde olduğunu bilmediğini ifade etti.

Tutuklanan M.U.’nun daha önce hakaret, tehdit, silahla tehdit, mala zarar verme, bıçak taşıma gibi suçlardan çok sayıda kaydı bulunduğu öğrenildi. B.E.’nin tehdit, kasten yaralama, kadına yönelik şiddet ve ısrarlı takip gibi suçlardan kaydı olduğu kaydedilirken, O.K.K.’nin ise basit yaralama suçundan sabıkası olduğu belirtildi. Olayın mağduru B.Y. hakkında da daha önce hırsızlık, konut dokunulmazlığı ihlali ve uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak suçlardan işlem yapıldığı bilgisi yer aldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE ARAÇ İÇİ TÜTÜN DENETİMİ YAPILDI

2025-04-28 15:01 - Marmaris

Bisiklet Turu için Muğla'da kapatılacak yollar belli oldu

2025-04-29 10:07 - Gündem

Muğla Kıyıları İçin Ortak Akıl Buluşması

2025-04-29 14:53 - Gündem

MUGAT-DER Faaliyetlerine Başladı

2025-04-28 09:55 - Gündem

GÜVEN KARABENLİ’NİN ACI GÜNÜ

2025-04-28 14:25 - Genel

Alexia Bahar Karabenli Son Yolculuğuna Uğurlandı

2025-04-29 14:58 - Marmaris

(Özel) Gece ev soyan sakar hırsız, olay yerinde telefonunu düşürdü

2025-04-26 09:45 - Asayiş

Bilecikliler, Osmanlı başkentleri Osmangazi’de Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde buluştu

2025-04-28 14:55 - Genel

Marmaris’teki operasyonda polise çarpıp kaçtılar

2025-05-01 09:32 - Asayiş

2025 MKSFS 16 MAYIS’TA BAŞLIYOR

2025-04-25 16:55 - Marmaris

İlgili Haberler

Adana’da tetikçiler 600 saatlik görüntüler izlenerek yakalandı

09:42 - Asayiş

Adana Büyükşehir Belediyesindeki ihaleye fesat ve rüşvet davası

09:41 - Asayiş

Jandarma ekipleri 11 bin makaron ele geçirdi

09:43 - Asayiş

Araçla geçerken iş yerini kurşunladılar

09:34 - Asayiş

Jandarma şüphesinde haklı çıktı, aranan şahıs yakayı ele verdi

09:37 - Asayiş

Günün Manşetleri

Arızalanan motorbotta mahsur kalan 3 kişiyi deniz polisi kurtardı

16:32 - Asayiş

Çocuklarda Yanlış Giyim Hastalık Davetiyesi Çıkarabilir

16:27 - Sağlık

Kütahya’da 4,2 büyüklüğünde deprem

16:19 - Genel

Şahin'den Sultan Abdülhamid Han'a Yönelik Sözlere Sert Tepki

16:16 - Genel

3.8 Ton Ele Geçirildi Midye Ele Geçirildi

16:01 - Asayiş