?>

Gazze’de kara ve denizden yardım girişimlerine destek yürüyüşü

GAZZE ŞERİDİ'NDE MESLEK SENDİKALARININ ÖNCÜLÜĞÜNDE DÜZENLENEN DAYANIŞMA YÜRÜYÜŞÜNDE, KARA YOLUYLA İLERLEYEN "KÜRESEL KARA YARDIM KONVOYU" İLE DENİZ YOLUYLA GAZZE'YE ULAŞMAYI HEDEFLEYEN KÜRESEL SUMUD FİLOSU'NA DESTEK VERİLDİ. GÖSTERİCİLER, ELLERİNDE FİLİSTİN VE TÜRK BAYRAKLARI TAŞIDI.

Genel - 2 ay önce

Gazze Şeridi’nde meslek sendikalarının öncülüğünde düzenlenen dayanışma yürüyüşünde, kara yoluyla ilerleyen "Küresel Kara Yardım Konvoyu" ile deniz yoluyla Gazze’ye ulaşmayı hedefleyen Küresel Sumud Filosu’na destek verildi. Göstericiler, ellerinde Filistin ve Türk bayrakları taşıdı.

Gazze Şeridi’nde devam eden insani kriz ve İsrail ablukası nedeniyle bölgede yaşam şartları her geçen gün daha da ağırlaşıyor. Uluslararası yardım girişimlerine yönelik destek çağrıları artarken, ablukanın sona erdirilmesine yönelik insani çabalar da sürüyor. Bu kapsamda Avrupa ve Türkiye limanlarından yola çıkan gemilerle oluşturulan Küresel Sumud Filosu ile Kuzey Afrika üzerinden Gazze sınırına ulaşmayı hedefleyen yüzlerce tırdan oluşan Küresel Kara Yardım Konvoyu dikkatle izleniyor. Gazze Şeridi’nde yolculuklarına devam eden bu iki girişime destek için meslek sendikalarının öncülüğünde dayanışma yürüyüşü düzenlendi. Haidar Abdel Shafi Kavşağı’nda başlayan yürüyüşe sağlık çalışanları, sivil savunma ekipleri, mühendisler, öğretmenler ve çeşitli meslek sendikalarının temsilcileri katıldı. Göstericiler, yürüyüşte Filistin ve Türk bayraklarının yanı sıra "Direniş Filosu"na katılan ülkelerin bayraklarını taşıdı. "Tarih, özgür insanların duruşunu hatırlayacak"

Gazze Şeridi’ndeki Sağlık Sendikaları Federasyonu Sözcüsü Khalil Al-Daqran, yürüyüşte yaptığı açıklamada Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukayı kırmayı amaçlayan tüm insani çabaları takdir ettiklerini söyledi. Federasyonun "Direniş Filosu"ndaki dayanışma aktivistlerine yönelik İsrail saldırılarını kınadığını belirten Khalil Al-Daqran, bunları "organize korsanlık ve İsrail işgalinin Gazze Şeridi’nde işlediği suçlara eklenen yeni bir savaş suçu" olarak nitelendirdi. "Tarih, Gazze Şeridi’nin kuşatma altındaki halkına yönelik insani görevini yok saymayı reddeden özgür insanların duruşunu hatırlayacak" ifadelerini kullanan Al-Daqran, uluslararası kuruluşlar ve küresel topluma, "devam eden İsrail saldırıları nedeniyle benzeri görülmemiş bir çöküş ile karşı karşıya olan sağlık sektörünü kurtarma" çağrısında bulundu.

Gazze’deki Mühendisler Sendikası Başkan Yardımcısı Saeb Abdelmalek ise, "Buradaki insanlar, tüm risklere rağmen Direniş Filosu aracılığıyla Gazze’ye doğru yola çıkan dünyanın özgür insanlarını selamlamak için bir araya geldi" dedi.

İsrail ordusu, pazartesi günü Küresel Sumud Filosu’ndaki teknelere müdahale ederek, 44 ülkeden 428 aktivisti alıkoymuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin Valiliği’nden kanlı saldırı açıklaması

2026-05-19 01:59 - Asayiş

Muğla’da 19 Mayıs coşkusu Büyükşehir etkinlikleriyle yaşanacak

2026-05-18 20:16 - Kültür Sanat

Marmaris’te çocuklara portatif havuz sevinci 

2026-05-19 17:04 - Marmaris

Hayvan Sevgi Bahçesi Kalıcı Çözüm Bekliyor

2026-05-16 12:57 - Marmaris

19 MAYIS COŞKUSU GENÇLERLE YAŞANACAK

2026-05-18 09:00 - Resmi İlanlar

Elazığ’da özel sağlık kuruluşlarına yönelik operasyonda hastane sahibi gözaltına alındı

2026-05-18 22:34 - Asayiş

Aksaz’da temsili askerlik töreni duygusal anlara sahne oldu

2026-05-15 20:21 - Marmaris

Kestel’den kısa filmlerle dünyaya mesaj verilecek

2026-05-14 12:26 - Magazin

MUĞLA'DA DALTONLAR ÇETESİNE JANDARMA'DAN DEV OPERASYON

2026-05-16 11:08 - Asayiş

Karaman’da "Dilimizin Renkleri" konseri

2026-05-16 10:26 - Magazin

İlgili Haberler

Hatay’da eğitim kurumlarında yöneticilik görevi alacak personele eğitim veriliyor

01:38 - Genel

Tescilli Kırıkhan kavununda hasat devam ediyor

01:36 - Genel

Vali Masatlı başkanlığında il koordinasyon kurulu toplantısı gerçekleştirildi

01:22 - Genel

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı’ndan Muharrem ayına vesilesiyle aşure dağıtımı

19:56 - Genel

Kağıthane’de kontrolsüz yıkım: Molozlar çevredeki binalara hasar verdi

18:48 - Genel

Günün Manşetleri

Mason Greenwood, Fenerbahçe’de ilk antrenmanına çıktı

15:01 - Spor

Yaşlı çifte ait evden kamyon dolusu çöp çıkartıldı

14:41 - Asayiş

Kavurucu sıcaktan soluğu süs havuzunda aldılar

13:58 - İnsan

Kontrolden çıkan otomobil 5 metrelik yükseklikten uçtu

13:53 - Asayiş

Devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı

13:50 - Asayiş