?>

Gebze’de 4 kişinin öldüğü facianın ardından boşaltılan 22 riskli yapının yıkımına başlandı

ÇEVREDEKİ 22 RİSKLİ YAPININ DÖNÜŞÜM SÜRECİNDE İLK YIKIM GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Asayiş - 2 saat önce

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde geçtiğimiz yıl meydana gelen ve 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan bina çökmesinin ardından, çevredeki 22 riskli yapının dönüşüm sürecinde ilk yıkım gerçekleştirildi.

Mevlana Mahallesi Issıkgöl Caddesi’nde 29 Ekim 2025 tarihinde 7 katlı Arslan Apartmanı’nın çökmesi sonucu Emine ve Levent Bilir çifti ile çocukları Muhammet Emir (12) ve Hayrunnisa Bilir (14) hayatını kaybetmiş, Dilara Bilir ise enkazdan yaralı olarak kurtarılmıştı. Olayın ardından bölgede yürütülen teknik incelemeler sonucunda Gebze’de 22, Darıca’da ise 3 bina riskli bulunarak tedbir amacıyla mühürlenmişti.

Aradan geçen süreçte hak sahipleriyle uzlaşma ve resmi işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte, Gebze’de tahliye edilen 22 riskli yapıdan ilkinde yıkım çalışmalarına başlandı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı bölge, araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Ekskavatörle kontrollü şekilde gerçekleştirilen yıkım sırasında, çevrede toz oluşumunu engellemek amacıyla ekipler tarafından tazyikli su kullanıldı. "Uzlaşma süreci tamamlandı, inşaat aşamasına geçiyoruz"

Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, bölgedeki kentsel dönüşüm sürecinin planlandığı gibi ilerlediğini bildirerek, "Yaşanan elim olayın ardından bölgedeki 22 bina için dönüşüm kararı alındı. Bir kısmı devlet destekleriyle, bir kısmı ise mal sahiplerinin imkanlarıyla yeniden yapılacak. Böylece riskli yapıların tamamı yenilenmiş olacak. Uzlaşma süreci tamamlandı, artık inşaat aşamasına geçiyoruz" dedi.

Yerinde dönüşüm modeliyle yürütülecek projede mevcut imar haklarının kullanılacağını ifade eden Büyükgöz, çalışmalar tamamlandığında bölgede toplam 164 bağımsız bölümün yer alacağını kaydetti.

Öte yandan, yıkım ve yeniden yapım sürecinin etaplar halinde devam edeceği, çalışmaların hızlı şekilde tamamlanmasının hedeflendiği öğrenildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’İN KIRSAL YOLLARINI KİM GÖRECEK?

2026-06-01 11:13 - Marmaris

Malatya’da ambulans helikopter 66 yaşındaki hasta için havalandı

2026-06-04 16:24 - Sağlık

Kendisine emanet edilen altınlarla kaçtığı iddia edilen kuyumcudan günlerdir haber alınamıyor

2026-06-04 16:23 - Asayiş

Marmaris 19 Mayıs havuzunda su gösterileri neden durdu?

2026-05-31 22:45 - Marmaris

Köyceğiz Tazelenme Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi

2026-06-02 10:03 - Genel

MARMARİS'TE GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU 

2026-06-03 12:11 - Marmaris

Madımak toplaması zahmetli yemesi lezzetli

2026-06-01 11:20 - Genel

Romanyalı yıldız Amelissa’dan Bodrum’da bayram şovu

2026-05-31 15:16 - Magazin

Zekican Balcı’dan CHP açıklaması: “Partinin sahibi örgüttür”

2026-06-01 19:56 - Gündem

Bengü’den Manisa’da muhteşem gece

2026-06-01 12:21 - Magazin

İlgili Haberler

Antalya’nın yaylalarında karla mücadele, sahilinde deniz keyfi

13:57 - Asayiş

Cizre’de otomobil bariyerlere çarptı: 1 yaralı

14:05 - Asayiş

Bodrum’da çıkan yangın büyümeden söndürüldü

13:50 - Asayiş

Faciayı jandarma önledi

13:36 - Asayiş

Elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

13:37 - Asayiş

Günün Manşetleri

Yılan Balığı Festivali Coşkusu başladı

16:37 - Kültür Sanat

Paolo Maldini, Fenerbahçe kongresinde

16:06 - Spor

Eşini odunla döverek öldüren şahıs yakalandı

16:02 - Asayiş

2 evladını motosiklet kazasında kaybeden anne ve babanın feryadı yürek yaktı

15:21 - Asayiş

Yaşlı karı koca duvara çarpan otomobilde can verdi

14:56 - Asayiş