?>

Geleceğin mühendisleri robot tasarladı

Antalya büyükşehir belediyesi, eğitimde inovasyon derneği ve eğitim bilimleri antalya okulları işbirliğiyle vex robotics antalya turnuvası düzenlendi. Geleceğin robotik mühendisleri tasarladıkları makine ve robotları sunarak yarıştı.

Teknoloji - 1 yıl önce

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Eğitimde İnovasyon Derneği ve Eğitim Bilimleri Antalya Okulları iş birliğiyle VEX Robotics Antalya Turnuvası düzenlendi. Geleceğin robotik mühendisleri tasarladıkları makine ve robotları sunarak yarıştı.

Dünyanın en büyük robotik yarışması olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren VEX Robotics Turnuvası Antalya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşti. Turnuvada öğrenciler bu sezonun görevlerini yerine getirmek için mühendislik, robotik, kodlama ve tasarım becerilerini sergiledi. Cam Piramit’te düzenlenen turnuvaya Türkiye’nin çeşitli yerlerinden 30’dan fazla takım katıldı. Lise ve ortaokul öğrencilerinden oluşan takımlar, kendi becerileriyle robotlarını tasarlayarak yarışma şansı yakaladı. Genç yetenekler becerilerini sergiledi

Antalya turnuvasında ortaokul öğrencileri VEX IQ robotları ile lise öğrencileri VEX V5 takımları ile turnuvanın en iyisi olmak için mücadele etti. Heyecanın doyasıya yaşandığı turnuvada görevlerini başarıyla tamamlamak isteyen takımlar, mühendislik becerileri ile birlikte ekip çalışması, iletişim, iş birliği, proje yönetimi ve eleştirel düşünme gibi hayat becerilerini en iyi şekilde yansıttı. Robotik dünyanın kapılarını aralayan genç yetenekler, tasarımlarını adeta birer sanat eserine dönüştürdü. Yeni çağın en keyifli hobilerinden birinde genç yetenekler becerilerini sergiledi. Turnuvada, jüri değerlendirmeleri sonrasında genç mühendislere ödül ve madalyaları verildi. "Gençlere desteğimiz sürecek"

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Okan Yavuz, Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimize yönelik bilim, sanat ve spor projeleri gerçekleştirmeye devam edeceklerini söyledi.

Turnuvada kupa kaldıran Veritas Takımı’nın kaptanı Taylan Toprak Bülbül, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuna katılmaktan mutlu olduğunu ifade ederek, "Güzel ve zorlayıcı bir organizasyondu çok keyif aldım. Bundan sonraki adım Türkiye Şampiyonası’na hazırlanmak, hedefimiz ise Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etmek" diye konuştu.

Turnuvada ödül kazanan Bilgi Robotic Takımı kaptanı Ezgi Efe, "Stresi ve heyecanı sonuna kadar yaşadığımız mükemmel bir organizasyondu" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

CHP’de 3 aday açıklanıyor

2024-02-02 15:52 - Siyaset

Yalova’ya 2023’te 927 milyon lira harcandı

2024-01-29 17:33 - Ekonomi

Kuaför ücretleri zamlandı

2024-02-01 11:48 - Ekonomi

Diyarbakırlı "Ramazan hoca" bıçaklanarak öldürüldü

2024-01-31 18:26 - Asayiş

SEÇİM HEYECANI

2024-01-31 10:48 - Siyaset

Çağlar Söyüncü ilk maçına çıktı

2024-02-03 21:12 - Spor

32 MİLYON İNSAN İÇİN TAM GÜNEŞ TUTULMASI

2024-01-29 21:22 - ÇEVRE

ÜRETMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ

2024-01-29 15:11 - Marmaris

Yurt genelinde sıcaklıklar perşembe gününden itibaren artacak

2024-01-29 21:30 - Gündem

“Efsane” filmine dünyanın merkezinde gala

2024-01-30 00:36 - Magazin

İlgili Haberler

Sinop Üniversitesi bünyesinde ‘Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ kuruldu

18:41 - Teknoloji

Enerji filosuna 2 yeni gemi

16:36 - Teknoloji

Kahramanmaraş’ta çocuklara kodlama ve yapay zeka eğitimi

11:04 - Teknoloji

Yapay zeka destekli çözünürlük yükseltme desteğiyle grafikler pürüzsüz hale geliyor

10:00 - Teknoloji

Bilim Merkezi’nin ihale tamam

19:05 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Özel Çocuklar İçin Rafting Keyfi

15:45 - Genel

Vahşi Cinayet Aydınlandı

15:08 - Asayiş

Kuruyan Göletteki Balıklar Kurtarıldı

14:55 - Gündem

Ekipler kayıp Rojda için seferber oldu

14:34 - Asayiş

Venessa Seramik'ten 3 Milyon Liralık Sanat Eseri

14:09 - Genel