?>

Geleceğin Veteriner Hekimleri beyaz önlüklerini giydi

Muğla sıtkı koçman üniversitesi (mskü) milas veteriner fakültesinde 2024-2025 akademik yılında eğitim-öğretime başlayan öğrenciler için ‘beyaz önlük giyme töreni’ düzenlendi.

Eğitim - 1 yıl önce

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Milas Veteriner Fakültesinde 2024-2025 akademik yılında eğitim-öğretime başlayan öğrenciler için ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’ düzenlendi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Milas Veteriner Fakültesi tarafından düzenlenen "Beyaz Önlük Giyme Töreni" ile bu yıl eğitim-öğretime başlayan öğrencilere mesleğin ilk adımı olan beyaz önlükleri giydirildi.

Milas Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Artay Yağcı, törende yaptığı konuşmada beyaz önlük giyme geleneğinin nasıl ortaya çıktığını anlattı. Yağcı, “Ahilik kültürümüzde ustalar, mesleğe adımını atan genç meslektaş adaylarını önlük kuşanma töreniyle aralarına kabul ederlerdi. Beyaz önlük giyme töreni de aslında bizim kültürümüzün bilimsel meslek öğretimine bir yansımasıdır. 19. yüzyılın sonlarına kadar hekimler, genellikle siyah veya koyu renkli önlük giyerlerdi. Fakat bulaşan kanların fark edilmemesi ve bu nedenle mikrobik hastalıkların yayılmasına sebep olmasından dolayı beyaz önlük kullanılması tavsiye edildi. Veteriner hekimlerimiz umudun ve şifanın rengi olarak da anılan beyaz önlük giymeye başladı” dedi.

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ise veteriner hekim adaylarına seslenerek, “Öğrencilik hem çok uzun hem de çok kısa bir süre gibi gelecek. Önemli olan öğrencilik zamanlarınızı kendinizi geliştirmek ve mesleğinizi en iyi şekilde öğrenmek için değerlendirmenizdir. Giydiğiniz bu önlüklerle mesleğe ilk adımı da atmış oldunuz. Hepinize meslek hayatınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri tarafından öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi.

Törene Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz Ülgen, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Sezgin, Milas İlçe Emniyet Müdürü Oktay Boydak, Muğla Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Serkan Alpözen ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Çanakkale’de piyasa değeri 700 bin TL değerinde 202,19 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi

2024-10-31 10:32 - Asayiş

Erzurum’daki uyuşturucu operasyonunda 80 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-01 14:34 - Asayiş

Oyuncu Aslı Turanlı, Can Yaman’a bardak fırlattığına dair çıkan haberlerle ilgili konuştu

2024-10-31 14:15 - Magazin

Van’da bir tırda 256 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-01 22:21 - Asayiş

Beşiktaş, Kasımpaşa maçı hazırlıklarını tamamladı

2024-11-01 14:55 - Spor

BU CENNET GİBİ GÖLÜ MUĞLA İLE DENİZLİ PAYLAŞAMIYOR

2024-11-04 16:29 - Gezi

HASANBOĞULDU’YA AKIN: DOĞANIN GÜZELLİKLERİ BÜYÜLÜYOR

2024-11-01 13:19 - Gezi

Kütahya Müzesi, kuruluş ve kurtuluş temalı bir müze olacak

2024-11-01 22:49 - Kültür Sanat

67 Yaşında Arkeoloji Bölümünü Kazandı

2024-11-01 12:09 - Gündem

MUĞLA İLE BİRLİKTE 10 İLDE YAĞIŞLARDA YÜZDE 20 DÜŞÜŞ

2024-11-02 14:47 - Genel

İlgili Haberler

KBÜ’de Ömer Özkök ve Hikmet Genç öğrencilerle bir araya geldi

18:23 - Eğitim

KBÜ’de sosyal bilimler öğrencileri Zihin Arenası’nda buluştu

18:20 - Eğitim

KBÜ öğrencileri Bingöl Kısa Film Festivali’nde finale kaldı

18:21 - Eğitim

Karadeniz semalarında THK’dan eğitim uçuşu

16:50 - Eğitim

Lise öğrencilerine sınav kaygısı ve stresle başa çıkma yolları anlatıldı

15:42 - Eğitim

Günün Manşetleri

Kayıp yaşlı adam 14. günde ölü bulundu

16:05 - Asayiş

Sahte altın oyununu kuyumcunun dikkati bozdu

14:55 - Asayiş

Yeni yıl üzümleri yola çıkmaya başladı

14:53 - Ekonomi

Geleneksel Lezzetler 2026’da Sofralara Dönüyor

14:06 - Sağlık

Tescilli Maraş kelle paça kış mevsiminin vazgeçilmezi

13:12 - Ekonomi