?>

Geleneksel Sünnet Şöleni’nde 529 yıllık vakıf geleneği Yalova’da yeniden canlandı

Kültür ve turizm bakanlığı, vakıflar genel müdürlüğü bursa bölge müdürlüğü'nün düzenlediği geleneksel sünnet şöleni, 529 yıldır süregelen sultan ıı. Bayezid'in vakfiyesi gereği yalova'da ve çınarcık'ta gerçekleştirildi.

Kültür Sanat - 5 ay önce

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü Bursa Bölge Müdürlüğü’nün düzenlediği Geleneksel Sünnet Şöleni, 529 yıldır süregelen Sultan II. Bayezid’in vakfiyesi gereği Yalova’da ve Çınarcık’ta gerçekleştirildi.

Sünnet çocukları ve ailelerini taşıyan sünnet şöleni araçları, Yalova Cumhuriyet Meydanı’ndan polis konvoyu eşliğinde başlayan, Çınarcık sahil şeridindeki nostaljik trenle devam edilen şehir turu sonunda Çınarcık Kaymakamlığı Yeşil Mavi Sosyal tesislerine Bursa’dan gelen Bursa Mehteran Ekibiyle giriş yaptı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden şölen, Mehteran Gösterisi, çocuklara özel yüz boyama ve pamuk şeker gibi eğlenceli etkinliklerle renklendi.

Bu şölen, sadece bir sünnet töreni olmanın ötesinde, milletimizin köklü vakıf geleneğinin ve güçlü sosyal dayanışma ruhunun en güzel örneklerinden birini teşkil etti. Geçmişten günümüze uzanan bu değerli geleneğin yaşatılması, toplumsal birlikteliğin ve kültürel mirasın korunmasının ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Duayı Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk yaptırdı. Programın sonunda, sünnet olan çocuklara hediyeleri Vali Vekili Bahattin Atçı, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Altın, İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Çınarcık Kaymakamımız Oğuzhan Erdi Atak tarafından takdim edildi.

Programa Bursa Vakıflar Bölge Müdürü Dr. Haluk Yıldız, Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, Çınarcık İlçe Emniyet Müdürü Murat Sezgin, İlçe Jandarma Komutanı Ramazan Bozkurt, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Özalp, Bursa - Osmangazi Yörük Türkmen Dernekleri Genel Başkan Vekili Cennet Yüzer Cankılıç ile il ve ilçe protokolü geniş katılım gösterdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Çankırı’da akan bu sular okyanuslardan 8 kat daha tuzlu

2025-08-02 12:56 - Gündem

Marmaris'teki Meslek Okulları Gündemde

2025-07-29 11:42 - Marmaris

Ekipleri "yılan" alarmına geçirdi, asılsız ihbardan ceza yedi

2025-07-30 23:14 - Asayiş

Silivri Belediyesi’nde yazlık sebze hasadı devam ediyor

2025-07-31 14:59 - Gündem

AK PARTİ MUĞLA MİLLETVEKİLİ KADEM METE’DEN ONAT AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ    

2025-08-02 11:57 - Genel

Bodrum Sahilinde Gizemli Kan Tüpü Bulundu

2025-07-29 14:51 - ÇEVRE

Yerlilerden Turistlere Marmaris Rehberi

2025-07-31 15:39 - Marmaris

Mersin’de silahlı saldırıya uğrayan 20 yaşındaki genç hayatını kaybetti

2025-07-29 16:59 - Asayiş

Muğla’da Vektörle Mücadele Aralıksız Sürüyor

2025-07-31 15:11 - ÇEVRE

Rumen şarkıcı Otilia düğünde sahne aldı

2025-07-28 21:40 - Magazin

İlgili Haberler

Kütahya’da "Türk Gencinin Kalp Atışı" Şiir Gecesi düzenlendi

00:11 - Kültür Sanat

Ahmet Uğurlu Dede Zakirlik ve İrfan Ocağı Erzincan’da açıldı

16:27 - Kültür Sanat

Ferdi Tayfur’un ölüm yıldönümünde lokum ve bisküvi dağıttı

15:04 - Kültür Sanat

Pamukkale 2025’in en fazla ziyaret edilen 2’inci örenyeri oldu

13:55 - Kültür Sanat

Mersin’de coşkulu kurtuluş yıl dönümü: JÖAK helikopter ile ‘üzüm salkımı’ gösterisi yaptı

13:44 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan