?>

Gelibolu Belediyesinin çalışmasında güvenlik önlemi alınmadı, işçinin hayatı hiçe sayıldı

ÇANAKKALE’NİN GELİBOLU İLÇESİNDE AK PARTİLİ BELEDİYE TARAFINDAN DEVAM EDEN ALTYAPI ÇALIŞMALARINDA BİR PERSONELİN YETERLİ İŞ GÜVENLİĞİ TEDBİRİ ALMADAN ÇALIŞTIĞI GÖRÜLDÜ.

Gündem - 2 ay önce

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde AK Partili belediye tarafından sürdürülen altyapı çalışmalarında bir personelin yeterli tedbir almadan çalıştığı görüldü. Gelibolu Belediyesi sosyal medya hesaplarından altyapının yetersizliğine vurgu yapılan, "Yılların altyapı yetersizliği, bugün dondurucu kış şartlarında sırılsıklam bir mücadelenin omzuna yüklenmiş durumda’ paylaşımında, iş güvenliği kurallarına uyulmadan personelin hayatının hiçe sayıldığı görüldü.

AK Partili Gelibolu Belediyesi ilçedeki altyapı sorununu sosyal medya hesaplarından şarkılı ve yazılı mesaj ile eleştirerek dile getirirken, çalışmalar sırasında bir personelin tedbir almadan çalıştığı görüldü. Basınçlı suyun olduğu bölgede personelin kişisel koruyucu ekipman olarak baret, yüz ve göz koruyucu kullanmadığı görüldü.

İş güvenliği uzmanlarının yaptığı değerlendirmede, ilk kademede çalışan kişinin kişisel koruyucu ekipman olarak baret, yüz ve göz koruyucu kullanmadığı belirtildi. Yapılan çalışmada önemli unsurlardan biri olarak da çalışan ve çevre güvenliği için basınçlı suyun çalışma başlamadan kesilmesi gerektiği aktarıldı. Videoda tam olarak seçilmese de çalışma esnasında kullanılan ayakkabının yalıtkan özellikte olması gerektiği ve herhangi bir elektrik maruziyetine sebebiyet vermemek amacıyla çalışma yapılan bölgeden geçen enerji hatlarının kaçak ihtimaline karşı çalışma süresince kesilmesi gerekliliği vurgulandı. İşçinin tahta sopa ile çalışması ve basınçlı suyun kesilmemesi göz önünde bulundurulduğunda tahta sopanın basıncın etkisi ile sıçrayarak çalışanın hayati bir organına zarar verebileceğine dikkat çekildi. Yaklaşık 1 buçuk metrelik derinlikte yapılan bu çalışmada çıkarılan toprağın da uygunsuz istiflenmesi ile oluşabilecek çöküntü vb. durumlarda çalışan için herhangi bir güvenli çıkış noktası önlemi alınmadığı görüldü.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Manavgat’ta otomobiller çarpıştı: 1 yaralı

2026-04-01 10:28 - Asayiş

Uzm. Dr. Bekfilavioğlu mide ilacı kullanımına yönelik uyarılarda bulundu

2026-04-01 10:39 - Sağlık

Minikler kort tenisi müsabakaları sona erdi

2026-04-01 10:43 - Spor

Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı operasyonunda 2 tutuklama

2026-04-01 10:28 - Asayiş

Bingöl’de uyuşturucuyla mücadele: 1 tutuklama

2026-04-01 10:34 - Asayiş

AOSB Futbol Turnuvası’nda ilk hafta tamamlandı

2026-04-01 10:17 - Spor

OMÜ’de "Ustalara Saygı Anadolu Rock Konseri"

2026-04-03 14:48 - Magazin

Bonnie Tyler ilk kez İstanbul’da

2026-04-01 16:36 - Magazin

Hair Fashion İstanbul saç tasarım dünyasını bir araya getirdi

2026-03-31 16:27 - Magazin

Türk Telekom 5G galasında yıldızlar geçidi

2026-03-31 14:16 - Magazin

İlgili Haberler

Aksulular Mavi Akdeniz için tek yürek oldu, Turunç Plajı temizlendi

22:06 - Gündem

Dünya Çevre Günü’nde Alanya’dan anlamlı farkındalık etkinliği

20:54 - Gündem

Ümraniye’de anlamlı çevre şöleni: Atıklar eserlere dönüştü, çocuklar gelecek için çiçek ekti

19:48 - Gündem

Muğla Valisi Akbıyık’ı denizde yunuslar karşıladı

19:37 - Gündem

MUSKİ ekipleri sızıntıyı zamanında müdahale etti

19:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem