?>

Geliştirilen yazılımla fotoğraftan konum tespiti yapılabilecek

TOKAT'TA BİR YAZILIM ŞİRKETİ YURT DIŞINDAN SATIN ALINARAK FOTOĞRAF ÜZERİNDEN KOORDİNAT BELİRLEME YAZILIMINI MİLLİLEŞTİREREK, TOPÇU BİRLİKLERİNE KOLAYLIK SAĞLAYACAK.

Teknoloji - 3 yıl önce

Tokat’ta bir yazılım şirketi geliştirdiği yazılım ile fotoğraf üzerinden yüzde 1 yanılma payıyla konum tespiti yapabiliyor.

Çekilen her hangi bir fotoğraf üzerinden koordinat belirleyen yazılım, geliştirilip birkaç düzeltme sonucunda yüzde 99.99 oranında doğruluk seviyesine ulaştırıldı. Yazılımı, güvenlik güçlerinin yan sıra vatandaşların da kullanabileceğini belirten yazılım şirketinin sahibi Mehmet Recep Erçin, "Program daha öncesinde yurt dışından satın alınıyordu, şu anda tamamıyla bizim tarafımızdan millileşmiş oldu. Bunu başardığımız için mutluyuz ve bunun gibi projelerimiz devam ediyor. Bu projemiz sivil amaçla kullanılan bir projedir. Hata payımız çok düşük, yüzde 95 oranında doğru sonuç alıyoruz. Bizim buradaki amacımız topçu birliklerine yardımcı olmak olduğu için hesaplamalar açık şekilde gözüküyor" dedi. "Yüzde 99.99 doğruluk oranında sonuç alabiliyoruz"

2017 yılından itibaren yazılım geliştirme alanında çalışmalar yaptıklarını belirten Mehmet Recep Erçin, "Tokat’ta hazırladığımız Hedef Belirleme Yazılımı’nın özelliklerini anlatacak olursak, yatay perspektif bir fotoğraftan dikey koordinat hesaplama işlemi yapıyor. Program daha öncesinde yurt dışından satın alınıyordu, şu anda tamamıyla bizim tarafımızdan millileşmiş oldu. Bunu başardığımız için mutluyuz ve bunun gibi projelerimiz devam ediyor. Bu projemiz sivil amaçla kullanılan bir projedir. Hata payımız çok düşük, yüzde 95 oranında doğru sonuç alıyoruz. Bizim buradaki amacımız topçu birliklerine yardımcı olmak olduğu için hesaplamalar açık şekilde gözüküyor ve ardından ufak bir kaç düzenleme sonucunda yüzde 99.99 doğruluk oranında sonuç alabiliyoruz. Biz hesaplıyoruz, kullanan kişide ufak düzeltme sonucunda rahatlıkla kullanabiliyor. Askeri koordinat sistemlerine de bilgi aktarımı sağlayabiliyoruz. Şu an bu proje topçu birliklerinin koordinat hesaplamada kullandıkları bir program olarak tasarlandı. Topçu birlikleri 5 kilometre mesafede lazer gönderdiklerinde ortaya çıkma ihtimalleri oluyor, kaçma durumları olmuyor. Yakın mesafe için drone kaldırarak çekilen fotoğraflar sayesinde koordinat hesaplaması yapılıyor ve böylelikle askerlerimizin can ve mal güvenliği sağlanmış oluyor. Daha öncesinde yurt dışından alınıyordu, şu an biz bunu millileştirdik. Projemiz bitti, testlerden geçti, şu anda da askeri ekipmanlara uyum işlemi var" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

GAZETECİ BARIŞKANER'DEN EMNİYET MÜDÜRÜ TÜZÜN'E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

2023-08-10 15:48 - Marmaris

AKBELEN VE EMEKLİ MAAŞLARI İÇİN SESSİZ EYLEM

2023-08-08 16:29 - Marmaris

PLAJDA TAŞ TEMİZLİĞİ

2023-08-11 16:49 - Marmaris

İÇMELER PROJESİYLE İLGİLİ DOĞRULAR!

2023-08-11 16:54 - Marmaris

İÇMELER HAK ETTİĞİ DEĞERE KAVUŞUYOR

2023-08-08 14:41 - Marmaris

Motosikletiyle şarampoldeki taş yığınına çarpan sürücü hayatını kaybetti

2023-08-08 23:02 - Asayiş

Uçucu madde içti hayatını kaybetti

2023-08-11 09:57 - Asayiş

Tırla çarpışan hafif ticari aracın sürücüsü hayatını kaybetti

2023-08-08 22:55 - Asayiş

31 yaşındaki kadın cinnet geçirip anne ve anneannesini baltayla parçaladı

2023-08-13 10:02 - Asayiş

Genç adam silahla intihar etti

2023-08-13 23:01 - Asayiş

İlgili Haberler

ALKÜ’lü akademisyen Sigma Xi’ye seçildi

17:19 - Teknoloji

Türkiye’nin yerli atomik saati uzaya fırlatıldı

16:31 - Teknoloji

Akademi Manisa’da teknoloji seferberliği

16:17 - Teknoloji

Rektör Hacımüftüoğlu’ndan değerlendirme

13:26 - Teknoloji

Bilim Sincan’da geleceğin mühendisleri kendi robotlarını üretiyor

11:17 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Çinli genç Müslüman oldu

11:32 - İnsan

Arı sokmasına bağlı ciddi alerjik reaksiyonlar ölüme sebep olabilir

11:24 - Sağlık

Türkiye’nin en ucuz 10. tatil rotası

11:19 - İnsan

Kötü koku ihbarına giden ekipler bozulmuş etle karşılaştı

11:14 - Asayiş

Aydın’da 6 ayda konut satışları yüzde 5 arttı

09:47 - Ekonomi