?>

Gemlik e-sınav merkezinde kopyaya geçit yok

Gemlik motorlu taşıtlar sürücü kursu e-sınav merkezi'nde son iki haftada ehliyet sınavına giren 2 kişi, kulaklık ve gizli kamera düzeneğiyle yakalandılar.

Asayiş - 3 ay önce

Gemlik Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu e-Sınav Merkezi’nde son iki haftada ehliyet sınavına giren 2 kişi, kulaklık ve gizli kamera düzeneğiyle yakalandılar.

Gemlik e-sınav merkezinde sınava girerken kapıda emniyet görevlilerince yapılan aramada 21 Temmuz 2025 tarihinde E.C.ve 29 Temmuz 2025 tarihinde de F.K adlı kişilerin üzerinden mikro Kulaklık, wifi cihazı, düğmeye sabitlenmiş geniş açılı kamera ve kart ele geçirildi. Şahısların üzerlerinde çıkan cihazlara delil olarak el konulurken, şüpheliler gözaltına alınıp Gemlik Polis Merkezi Amirliğine götürüldü. Olaya ilgili soruşturma başlatıldı.

2 yıl boyunca sınavlara da giremeyecekler

Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Uluğ konuyla ilgili yaptığı açıklamada Gemlik e-sınav merkezinde son 2 hafta içinde üzerinde kopya düzenekleriyle sınava girmek isteyen iki kişinin yakalandığını belirterek ‘Sınav merkezimizde emniyet görevlilerimizin dikkatleriyle iki şahıs kopya düzenekleriyle yakalanmıştır. Sınav merkezimizde böylesi kopya çekmeye geçit verilmemektedir. Düzenekle yakalanan kişiler ceza alacakları gibi 2 yıl boyunca kurum tarafından yapılacak hiçbir sınava giremeyecekler. Böylesi düzenekle ehliyet sınavına girip kazanan adaylar olması halinde trafiğe çıktıklarında tehlike arz edecekler, bir başkasına zarar verebilir ve bilmediği bir kural için birinin hayatına son verebilirler. Bu nedenlerle sınav merkezimiz bu hususta azami hassasiyet göstermekte olup kopyaya geçit vermemektedir’ diye konuştu.

Sınav merkezinden yapılan açıklamada 28 Mayıs 2025 tarihin de Y.S. adlı şahsın yerine sınava girmek isteyen ve üzerinde kopya düzeneğiyle bulunan Z.G adlı adaylarda tespit edilip gerekli işlemler yapılarak sınavları iptal edilmişti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'teki Meslek Okulları Gündemde

2025-07-29 11:42 - Marmaris

Kavgayı ayırmaya çalışırken öldüresiye dövülen genç 1 haftadır yaşam mücadelesi veriyor

2025-07-24 16:58 - Asayiş

Selimiye'de Kaybolan Jako Papağan İçin 60 Bin TL Ödül

2025-07-25 17:01 - Marmaris

MUĞLA’DA KADINLAR TOPLU TAŞIMADA ÖNCÜ OLDU

2025-07-26 11:44 - Ulaşım

Ekipleri "yılan" alarmına geçirdi, asılsız ihbardan ceza yedi

2025-07-30 23:14 - Asayiş

Mersin’de silahlı saldırıya uğrayan 20 yaşındaki genç hayatını kaybetti

2025-07-29 16:59 - Asayiş

Bodrum Sahilinde Gizemli Kan Tüpü Bulundu

2025-07-29 14:51 - ÇEVRE

Rumen şarkıcı Otilia düğünde sahne aldı

2025-07-28 21:40 - Magazin

Bakan Memişoğlu’nun ziyaret ettiği Kader Dereli, Yoğun Bakıma Servisi’ne alındı

2025-07-24 16:00 - Sağlık

Tatlıses’in eski eşi Ayşegül Yıldız’dan yangın bölgesine destek

2025-07-29 01:15 - Magazin

İlgili Haberler

Çakallar Bartın şehir merkezini mesken tuttu

04:18 - Asayiş

Bartın’da yoğun sis

02:52 - Asayiş

Bosna Hersek’in Tuzla kentinde huzurevi yangını: En az 9 kişi hayatını kaybetti

02:17 - Asayiş

Gaziantep’te 4 katlı bina alevlere teslim oldu

02:06 - Asayiş

Hastaneye yaralı taşıyan ambulans motosikletle çarpıştı: 1 yaralı

00:38 - Asayiş

Günün Manşetleri

Bir ay içinde 28 düzensiz göçmen yakalandı

16:43 - Asayiş

Silahlı kavgada 1 kişi yaralandı

16:15 - Asayiş

Güzellik salonu sahibi müşterilerini dolandırdı, sırra kadem bastı

16:00 - Asayiş

Kendisinden haber alınamayan adam evinde ölü bulundu

15:39 - Asayiş

Alexsander Zubkov: "Robot değilim, elimden geleni yapıyorum"

15:38 - Spor