?>

Genç dostu Gaziantep’te yeni proje hayata geçiyor

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI FATMA ŞAHİN, ŞEHİRDE BULUNAN 4 ÜNİVERSİTEDE EĞİTİMİ ALAN GENÇLERİN, TÜRKİYE İŞ KURUMU TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN "İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMI" KAPSAMINDA ÖĞRENCİLERİN BELEDİYE BÜNYESİNDE MESLEKİ TECRÜBE KAZANMALARINI SAĞLAYACAKLARINI AÇIKLADI.

Eğitim - 3 ay önce

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehirde bulunan 4 üniversitede eğitimi alan gençlerin, Türkiye İş Kurumu tarafından yürütülen "İşgücü Uyum Programı" kapsamında belediye bünyesinde mesleki tecrübe kazanmalarını sağlayacaklarını açıkladı.

Bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplin kazandırmayı amaçlayan program, aktif işgücü hizmetleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği içinde düzenleniyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nde hayata geçirilecek uygulama, hedef kitle olarak belirlenen üniversite öğrencilerine, aldıkları teorik eğitimleri pratiğe dönüştürme fırsatı sunacak.

Türkiye İş Kurumu tarafından "İşgücü Uyum Programı" için belirlenen kriterlere uyan tüm öğrenciler, Gaziantep Büyükşehir tecrübesinden yararlanarak mesleki gelişimlerini destekleyecek. Başvuruların Türkiye İş Kurumu üzerinden yapılacağı programda, belediyede çalışarak tecrübe kazanacak üniversite öğrencileri, kurumun işleyiş yapısını, mühendislik sistemlerini ve hizmet süreçlerini yakından tanıma imkanı bulacak. Program eğitimleri sonrasında çalışmalar haftada 3 gün olarak planlanıyor. "Genç dostu, öğrenci dostu bir şehiriz"

Program hakkında açıklamada bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, proje için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a teşekkür ederek, "Çok genç bir nüfusumuz var, dört üniversiteniz var ve biz şu anda OECD’nin şampiyon şehri Euro Prize’ın onur ödülü almış, Avrupa Konseyi’nde bir şehiriz. Genç dostu, öğrenci dostu bir şehiriz. Teoriği pratiğe dönüştürmenin şartlarını sağlamak için Kıymetli bakanımızı ziyaret ettik. O da yeni bir program açıldığını ve bunun Gaziantep’e çok uygun olduğunu söyledi" dedi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin hem altyapı hem üstyapı hem de ulaşımda verilen hizmetlerin gençler için tecrübe merkezi olacağını vurgulayarak, "Bizim en büyük özelliğimiz sosyal politika, sosyal hizmet. Engelsiz yaşamımız, ortez protez merkezimiz, yaşlı bakım merkezimiz, alzaymır merkezimiz kendi alanlarında çok önemli. Bu çalışmalarımızı buna göre değerlendirip çalışma saatiyle ders saatini de güzel, verimli koordine ettiğimiz zaman bu programın gerçekten işe yarayacağına inanıyorum. Eğer başarılı bir sonuç elde edersek de bunun sürdürülebilirliğini, genç dostu, öğrenci dostu bir şehirde bunun ölçülebilir hale dönüştürürsek biz devamını da sağlayabiliriz" ifadelerini kullandı. "Bu çalışmayla öğrencilerimizin üniversitede edindikleri bilgileri pratik alana taşıyacaklar"

Açıklamada konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Mesut Doğan ise üniversite olarak teorik eğitim verdiklerini aktararak, "Teori ile pratiğin birleştirilmesi elbette çok önemli. Bu çalışmayla öğrencilerimizin üniversitede edindikleri bilgileri pratik alana taşıyacaklar. Belediyemizde çalışacaklar. Bu ara kendileri için çok güzel bir iş tecrübesi olacak ayrıca maddi bir katkı da sağlayacaklar ve en önemlisi öğrencilerimiz yalnız olmadıklarını, devletin kendilerini düşündüğünü görecekler" diye konuştu.

Gaziantep Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Taner Akçacı ise ders saatleri ile çalışma saatlerinin ayarlanacağı öğrencilere destek verileceğini söyledi. İş-Kur İl Müdürü Aytekin Doğan da öğrenciler için tecrübe sağlanacağını söyledi. Açıklamaya Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Nurullah Bilici de katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te İhmal Sele Dönüştü

2026-02-13 12:55 - Marmaris

Marmaris’te Vicdanlar Sular Altında

2026-02-19 14:11 - Marmaris

Oyuncu Metin Akpınar’ın biyolojik kızı Duygu Nebioğlu: "20 yıldır verdiğim mücadelede ne kadar haklı olduğumu bugün gördüm"

2026-02-18 15:56 - Magazin

Tuğba Özay’dan Kars’ta Birlik ve Beraberlik Mesajı: "Emperyalizmin oyununa gelmeyelim"

2026-02-19 14:42 - Magazin

Bursa’nın kadınlar matinesinde güven ve sanat vurgusu

2026-02-18 10:06 - Magazin

Şevval Sam Trabzon hasırına ilmek attı

2026-02-17 14:07 - Magazin

Genç oyuncusu Mustafa Konak’ın rol aldığı "Yerçekimi" Berlinale’de yarışacak

2026-02-17 13:47 - Magazin

Nilüfer Genç Caz Evrencan Gündüz ile final yaptı

2026-02-17 10:40 - Magazin

Kırıkkale’de Hüseyin Kağıt konserine binlerce kişi akın etti

2026-02-17 03:12 - Magazin

Fatma Girik’in "vasiyet" davasında karar

2026-02-14 09:22 - Magazin

İlgili Haberler

Manisa’nın koroları festivallere damga vurdu

22:36 - Eğitim

Köy okulundan bursluluk sınavında büyük başarı

20:53 - Eğitim

Sepet şeklinde tasarlanan insan saçında çikolata ikramı

19:34 - Eğitim

Balıkesir Milli Eğitim Müdürü Kal, Burhaniye’de okulları ziyaret etti

18:49 - Eğitim

Burhaniyeli öğrencilerden robot yarışmasında önemli başarı

18:42 - Eğitim

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem