?>

Genç Eğitim Sendikası Bursa Şubesi törenle açıldı

Genç eğitim sendikası, bursa’daki yeni şubesinin açılışını coşkulu bir törenle gerçekleştirdi. Açılışta konuşan genel başkan mehmet fatih arslan ve şube başkanı metin öksüz, bağımsız sendikacılık anlayışının altını çizdi.

Genel - 3 ay önce

Genç Eğitim Sendikası, Bursa’daki yeni şubesinin açılışını coşkulu bir törenle gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Genel Başkan Mehmet Fatih Arslan ve Şube Başkanı Metin Öksüz, bağımsız sendikacılık anlayışının altını çizdi.

Genç Eğitim Sendikası Bursa Şubesi, düzenlenen törenle resmi olarak açıldı. Törende konuşan Genç Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Fatih Arslan, sendikanın kuruluşundan bugüne uzanan süreci anlattı. Bursa teşkilatının üye sayısının kısa sürede bin kişinin üzerine çıktığını kaydeden Arslan, "Bugün bizim için yalnızca bir şube açılışı değil; aynı zamanda bir fikrin ete kemiğe büründüğü, bir hayalin gerçeğe dönüştüğü tarihi bir gündür. İki yıl önce toprağa ektiğimiz o inanç tohumlarının bugün Bursa’da nasıl yeşerdiğini, nasıl kök saldığını gururla görüyoruz. O gün attığımız adımlar, bugün bir direnişin, bir dirilişin ve tertemiz bir sendikal yürüyüşün sembolüne dönüşmüştür. Bu kutlu mücadeleye en başından itibaren inanan, taşın altına elini koyan, korkmadan, yılmadan bizimle yürüyen tüm eğitim emekçisi arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Bu başarının Bursa’daki mimarı olan İl Başkanımız Metin Öksüz’ü ve kıymetli Şube Yönetim Kurulumuzu, sadece bir yıl gibi kısa bir sürede gösterdikleri gayret ve özveriyle şube olma başarısını elde ettikleri için yürekten kutluyorum. Bugün bin üyeye ulaşan Bursa teşkilatımız, sadece bir rakamdan ibaret değildir. Bu başarı, kararlılığın, direncin ve ilkelerin ta kendisidir. Biz Cumhuriyetin, Gazi Mustafa Kemal’in işaret ettiği geleceği ellerinde tutan öğretmenlerin hakkını savunuyoruz, sorumluluğumuz ağır. Biz sistemi aksamadan yürüten idari personelin özlük haklarını tartışıyoruz, mesuliyetimizin farkındayız. Bugün 100 bin kişilik bir konfederasyonla 3 milyonu aşkın memurun yükünü sırtlıyoruz" dedi. "Yeni nesil siyasetsiz sendikacılık devrimi"

Kurulan sendikanın temsil ettiği değerler üzerine mücadele edeceğine değinen Genç Eğitim Sendikası Bursa Şube Başkanı Metin Öksüz ise, "Genç Eğitim Sendikası, hiçbir sendikanın benzeri, karşıtı, küçüğü, böleni, düşmanı ya da dostu değildir. Genç Eğitim Sendikası 32 yıldır yapılamayan gerçek sendikal mücadele arzusunun tezahürüdür. Hiçbir siyasi oluşumun, ideolojinin, cemaat ya da zümrenin içerisinden doğmamıştır. Kurucuları, yöneticileri geçmişte aynı sendikada bile yer almamış, her biri mesleki duyarlılığı, mesleki kaygısı yüksek eğitim çalışanlarıdır. Öğretmenlerin itibarını koruyamayanlar, eğitim çalışanlarının mali haklarını yıllardır alamayanlar, eğitim çalışanlarını siyasi partilerin oy deposu gibi pazarlayıp koltuk devşirenler, mesleğimizi mülakatlara, liyakatsizliğe, adaletsizliğe, ümitsizliğe mahkûm bırakanlar, kısacası bizleri yıllardır kaybettirenler yüzünden kurulmuştur. Artık kaybetmek istemiyorum diyen, bir siyasi partinin memur kollarında üye gibi görünmek istemiyorum diyen, sendikanın asli görevini yapmasını istiyorum diyen, mesleğimizin itibarını ancak bağımsız mücadele kurtarabilir diyen, böyle gelmiş böyle gitmemeli diyen eğitim çalışanları tarafından kurulmuştur. Genç Eğitim Sendikası olarak sahada kimseyi kendimize rakip olarak görmüyoruz, hiçbir sendika özelinde üyelik çalışması yapmıyoruz. Biz, hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm eğitim çalışanlarının mesleki vekâletine talibiz. Sahada sendikal rekabet nezaketine riayet ederek meslektaşlarımızı sendikamıza davet ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Yeni nesil, siyasetsiz sendikacılık devrimini gerçekleştirmek için her gün bir yerde, bir gün her yerde olacağız! Bizlere mesleki vekâletini teslim eden tüm meslektaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE SICAKLIKLAR YÜKSELDİ SAHİLLER DOLDU TAŞTI

2025-07-19 11:16 - Ulusal

MİLAS KIRSALINDAKİ 80 MİLYONLUK YOL YATIRIMI TAMAMLANDI

2025-07-19 10:52 - Ulusal

MİLAS BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GÜÇLENDİRİYOR

2025-07-14 13:09 - Ulaşım

SAKAR GEÇİDİ'NDE OTOBÜS ŞOFÖRÜ AĞIR YARALANDI

2025-07-14 15:31 - Asayiş

Dev gemi Bodrum’a ilk kez geldi

2025-07-17 16:01 - Turizm

Dil öğrenmek için girdiği uygulamada hayatının aşkını buldu

2025-07-13 21:10 - İnsan

Eğlence mekanı çalışanlarının kadın turistleri darp ettiği iddiası

2025-07-13 11:04 - Asayiş

Akyaka Yine Tatilcilerin Gözdesi Oldu

2025-07-15 16:03 - Turizm

Marmaris Esnaf Odası Başkanı Ayyıldız tahliye edildi

2025-07-19 11:14 - Asayiş

MARMARİS' TE TATİLCİLER AKŞAM SAATLERİNDE DENİZE GİRİYOR

2025-07-15 21:06 - Marmaris

İlgili Haberler

ÜNİPERSEN’den toplu sözleşmede iyileştirme talebi

18:03 - Genel

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Tuğba ışık Ercan’dan Aydın’a yatırım sözü: "Projeler hızla tamamlanacak"

17:37 - Genel

Halk Kart ekim ayı tutarları hesaplara yatırıldı

17:37 - Genel

GastroAkademi Eğitim Mutfağı uluslararası platformda

17:31 - Genel

GastroAkademi Eğitim Mutfağı uluslararası platformda

17:31 - Genel

Günün Manşetleri

Çocuğu fırlatan şüpheli tutuklandı, amca tepki gösterdi

15:19 - Asayiş

Beşiktaş, kondisyon ve taktik çalıştı

15:13 - Spor

Aracın çarptığı su samuru telef oldu

15:12 - Gündem

DEAŞ şüphelisi genç tutuklandı

15:03 - Asayiş

Dünya şampiyonu güreşçilerden RTÜK’e ziyaret

15:00 - Spor