?>

Genç iletişimciler usta gazetecilerle buluştu

?ha adana-sivas bölge müdürü göktürk fırat'a (sağda) teşekkür belgesi verildi

Eğitim - 7 saat önce

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde "Gazetecilik Üzerine Söyleşi" programı düzenlendi. Söyleşide konuşan İhlas Haber Ajansı (İHA) Adana-Sivas Bölge Müdürü Göktürk Fırat, ajans muhabirliğinin perde arkasını genç iletişimcilerle paylaştı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlik, yoğun katılımla gerçekleşti. Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Fırat Yolcu’nun üstlendiği programa, TSYD Genel Başkan Yardımcısı Kemal Çağlayan, Sivas Medya Center İmtiyaz Sahibi Melda Geneş ve İHA Adana-Sivas Bölge Müdürü Göktürk Fırat konuşmacı olarak katıldı. Programa İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Gülmez, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katılım gösterdi. Genç iletişimcilere saha deneyimlerinden örnekler veren Fırat, ajans sisteminin nasıl çalıştığına dair teknik bilgiler de aktardı. Muhabirlerin olayların merkezinde bulunmasının, aynı zamanda kamuoyuna karşı ciddi bir sorumluluk anlamına geldiğini söyledi. "Doğru bilgiyi en kısa sürede ve en net biçimde aktarmak zorundasınız"

Mesleğin büyük bir özveri ve sorumluluk gerektirdiğini ifade eden Göktürk Fırat, "Ajans muhabirliği, refleksin, soğukkanlılığın ve hızın birleştiği bir meslektir. Olay yerine ilk ulaşan kişi olmakla birlikte, doğru bilgiyi en kısa sürede ve en net biçimde aktarmak zorundasınız. Zamanla yarışırken aynı zamanda etik ilkelere bağlı kalmak bu işin en büyük zorluklarından biridir" dedi. "Gazetecilik, tarihe tanıklık etmektir"

Spor haberciliği alanındaki deneyimlerini paylaşan Kemal Çağlayan, "Gazetecilik sadece haber yazmak değildir. Gazetecilik, aynı zamanda tarihe tanıklık etmektir. Bu meslek, hem bir sorumluluk hem de bir tutku işidir. Yılmadan, tutkuyla çalışmak gerekiyor. Spor gazeteciliği çok dinamiktir" diye konuştu. "Yerel basın, bir kentin hafızasıdır"

Gazeteciliğin toplumu bilgilendirme ve yönlendirme misyonuna değinen Melda Geneş, "Yerel basın, bir kentin hafızasıdır. O yüzden sadece bilgi aktarmakla kalmaz, toplumu bilinçlendirir ve yön verir. Biz yerel basında çalışırken, sadece bir haberi yazıp geçmiyoruz. O haberin dili, üslubu, doğruluğu ve kamuoyundaki etkisi bizim sorumluluğumuzdadır. Genç gazeteciler, mesleki etik ilkelere, dil hassasiyetine ve tarafsız haberciliğe büyük önem vermelidir" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Trendyol Süper Lig: Bodrum FK: 1 - Trabzonspor: 1 (Maç sonucu)

2025-05-18 21:28 - Spor

Galatasaray taraftarları Ardahan’da şampiyonluğu kutluyor

2025-05-18 21:51 - Spor

Edin Dzeko, bu sezonki 21. golünü kaydetti

2025-05-18 21:22 - Spor

Burak Kapacak, bu sezon ilk kez oynadı

2025-05-18 21:44 - Spor

Marmaris Emniyet Müdürlüğü'nde Görev Değişimi

2025-05-22 10:36 - Marmaris

FETHİYE'DE AK PARTİ İLÇE BAŞKANLIĞI BİNASINA TAŞLI SALDIRI

2025-05-21 12:29 - Asayiş

Aydın-Muğla Karayolunda Gizemli Motosiklet

2025-05-20 01:23 - Asayiş

Motosiklet kazasında yaralanan yayayı güneşten şemsiye yardımıyla korudular

2025-05-21 18:42 - Asayiş

Menteşe Belediyesinden imara aykırı yapılara geçit yok

2025-05-23 21:02 - Gündem

MARMARİS PLAJINDAKİ BAKIMSIZ TUVALETLER TEPKİ ÇEKTİ

2025-05-23 13:23 - Marmaris

İlgili Haberler

OMÜ ve SAMÜ öğrencilerine MMO’dan seminer

17:00 - Eğitim

Geleceğin acil tıp uzmanları Kuşadası’nda buluştu

16:48 - Eğitim

ESOGÜ’de mezuniyet coşkusu yaşandı

15:53 - Eğitim

Keçiören Belediyesi’nden öğrencilere sıfır atık eğitimi

15:34 - Eğitim

ATÜ Bilim Kafe Başlıyor: Bilim Şehrin Kalbine Taşınıyor

14:28 - Eğitim

Günün Manşetleri

Mutfakta Yılan Paniği

15:32 - Asayiş

4 Yaşındaki Yusuf'un Kalbi Onarıldı

15:15 - Sağlık

Premier Lig’de sezonun futbolcusu Muhammed Salah seçildi

14:57 - Spor

Doğu'nun Saklı Cenneti İlkbaharla Renklendi

12:29 - Gündem

Aşırı Sıcaklar Beslenme Alışkanlıklarını Değiştiriyor

12:23 - Sağlık