?>

Genç kadınların istihdam yolculuğu başladı

MERSİN'İN MERKEZ İLÇE AKDENİZ BELEDİYESİNCE, İŞKUR İL MÜDÜRLÜĞÜ VE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİYLE HAYATA GEÇİRİLEN 'GENÇ ADIMLAR KARİYER YOLU' PROJESİ KAPSAMINDA GENÇLERİN, ÖZELLİKLE DE GENÇ KADINLARIN İSTİHDAMA KATILIMINI ARTIRMAYA YÖNELİK EĞİTİM PROGRAMI BAŞLATILDI.

Eğitim - 4 ay önce

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesince, İşkur İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen ’Genç Adımlar Kariyer Yolu’ projesi kapsamında gençlerin, özellikle de genç kadınların istihdama katılımını artırmaya yönelik eğitim programı başlatıldı. Proje ile katılımcıların mesleki ve kişisel gelişimlerinin desteklenerek iş hayatına daha donanımlı bireyler olarak hazırlanması hedefleniyor.

Toplumsal farkındalık oluşturmak ve kadın istihdamını teşvik etmek amacıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında başlatılan kurs, genç kadınlara yönelik kapsamlı bir eğitim ve istihdam sürecini kapsıyor. Program sonunda başarılı olan katılımcıların başta havalimanı olmak üzere hizmet sektöründe istihdam edilmesi planlanıyor.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Proje Eğitim ve Uygulama Merkezinde yürütülen Seyahat ve Konaklama Hizmeti Kursu, iş gücü piyasasının güncel ihtiyaçlarına uygun içeriklerle hazırlanıyor. Eğitim sürecinde teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı çalışmalarla katılımcıların mesleki becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Program kapsamında katılımcılara; iş ve sosyal hayatta etkili iletişim, diksiyon, hijyen kuralları, yabancı dil bilgisi ve yabancı dilde iletişim gibi alanlarda eğitimler veriliyor. Bu sayede genç kadınların özellikle hizmet sektöründe ihtiyaç duyulan niteliklere sahip bireyler olarak yetiştirilmesi hedefleniyor.

Proje ile iş gücü piyasasına girişte zorluk yaşayan genç kadınların mesleki bilgi ve yetkinliklerinin artırılması, iş disiplini kazanmaları ve çalışma hayatına uyum süreçlerinin güçlendirilmesi amaçlanıyor. Eğitimlerin ardından katılımcıların doğrudan istihdama yönlendirilmesi planlanırken, projenin hem bireysel kalkınmaya hem de bölgesel ekonomiye katkı sunması bekleniyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Başkan Altay: "31 ilçede 165 bin öğrencimize tasarruf ve milli teknoloji hamlesi bilinci kazandırıyoruz"

2026-03-23 12:19 - Siyaset

SAFİYE SOYMAN KAPISINA GELEN DOMUZU ELLERİYLE BESLEDİ

2026-03-23 12:18 - Magazin

Marmaris Çarşısında Yangın Musluğu Talebi

2026-03-23 13:49 - Marmaris

Marmaris’te kamu görevlisi 4 bin dolar rüşvet alırken suçüstü yakalandı

2026-03-27 10:35 - Asayiş

KADIN SAHA PERSONELİNE ÜCRETSİZ CİLT BAKIMI DESTEĞİ

2026-03-24 16:26 - Marmaris

Marmaris Belediyesi Operasyonu Rüşvet Anı Kamerada

2026-03-27 17:18 - Marmaris

MİLAS BELEDİYESİ EKİPLERİ İLÇE GENELİNDE HUMMALI ÇALIŞMALAR YAPIYOR

2026-03-26 12:23 - ÇEVRE

Marmaris Barlar Sokağı’na Turnikeli Güvenlik Önerisi

2026-03-25 12:08 - Marmaris

Akyaka’da Doğa Tahribatı Tepki Çekti

2026-03-26 15:11 - ÇEVRE

BAŞKAN ÜNLÜ; “MÜZİK YAYIN SAATİ BİZİMLE İLGİLİ DEĞİL”

2026-03-23 12:22 - Marmaris

İlgili Haberler

AFAD ekiplerinin sualtı arama kurtarma eğitimleri Saros Körfezi’nde sürüyor

18:08 - Eğitim

Sincan Belediyesi kreşlerinde öğrenciler kura çekimi ile belirlendi

17:33 - Eğitim

Ağrı’da yönetici adaylarına yönelik eğitim programı düzenlendi

16:56 - Eğitim

ALKÜ’de kontenjanlar belli oldu

16:38 - Eğitim

TYT Türkiye birincisi Doğa Erdemir: "Ben asla sosyal hayatımdan feragat etmedim"

16:24 - Eğitim

Günün Manşetleri

7. kattan düşen halı kadının başına isabet etti

17:16 - Asayiş

Minibüs, iş yerine çarptıktan sonra boş arsaya uçtu

17:03 - Asayiş

UEFA’dan Kadir Sağlam’a görev

16:59 - Spor

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan