?>

Genç kıza bıçakla dehşeti yaşatmıştı, adli kontrol ile tahliye edildi

17 YAŞINDAKİ Ç.E.D., YAKLAŞIK 5 AYDIR TAKINTI HALİNE GETİREREK ISRARLI TAKİPTE BULUNDUĞU KOMŞUSU 18 YAŞINDAKİ BETÜL Ç.’YE SABAH SAATLERİNDE SOKAKTA YÜRÜRKEN SALDIRMIŞTI.

Asayiş - 2 saat önce

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde, kendisini ısrarlı takip eden komşusu tarafından sokak ortasında bıçaklı saldırıya uğrayan genç kızın davasında yerel mahkemenin verdiği toplam 18 yıl 8 aylık hapis cezasının istinafta bozulmasının ardından yeniden hakim karşısına çıkan sanık, adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı getirilerek tahliye edildi.

Ekim 2024’te Kemalpaşa ilçesi Mustafa Kemal Atatürk Mahallesi’nde meydana gelen olayda, 17 yaşındaki Ç.E.D., yaklaşık 5 aydır takıntı haline getirerek ısrarlı takipte bulunduğu komşusu 18 yaşındaki Betül Ç.’ye sabah saatlerinde sokakta yürürken saldırmıştı. Yaşanan kovalamacanın ardından genç kızı boynundan, yüzünden, kalçasından, elinden ve kulağından bıçakla yaralayan saldırgan, genç kızın cep telefonunu da gasp ederek kaçmıştı. Çevredeki vatandaşların takibine rağmen izini kaybettiren zanlı, daha sonra Bornova Beşyol’daki babaevinde jandarma ekiplerince yakalanarak tutuklanmıştı. Hastaneye kaldırılan Betül Ç. ise ifadesinde, uğradığı saldırı sonrası psikolojisinin ağır şekilde bozulduğunu ve kabuslar gördüğünü belirtmişti.

İzmir 2’nci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülmeye başlanan davanın ikinci celsesi gerçekleştirildi. Duruşmaya tutuklu sanık Çağlar Efe D. SEGBİS ile bağlanırken, taraf avukatları ve Kadınları ve Çocukları Koruma ve Yaşatma Derneği üyeleri salonda hazır bulundu. Duruşmada savcı, sanığın tutukluluk halinin devamını talep ederken; sanık avukatı müvekkilinin adli kontrol şartıyla tahliyesini istedi. Esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için süre veren mahkeme heyeti, ara kararını açıklayarak sanığın tahliyesine hükmetti. Sanık Çağlar Efe D.’nin yaşı, tutuklulukta geçirdiği süre, sabit ikametgah sahibi oluşu ve tutuklamanın bir tedbir niteliğinde olması göz önünde bulundurularak bihakkın tahliyesine karar verildi. Sanığa, yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartı getirildi.

İzmir 2’nci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi, ilk yargılamada sanığa "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 12 yıl, "Silahla yağma" suçundan ise 6 yıl 8 ay olmak üzere toplamda 18 yıl 8 ay hapis cezası vermişti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: "2025 yılında Pakistan ile ticaret hacmimiz 1,2 milyar dolara ulaştı"

2026-07-04 14:45 - Ekonomi

Anahtar Parti Kırşehir İl Başkanı Kaya: "Çarşıdaki sessizlik hepimizi düşündürmeli"

2026-07-03 14:14 - Siyaset

Köyceğizli Kanocudan Kanada'da Çifte Final

2026-07-03 11:14 - Spor

Marmariste CHPli Vekillerden Demokrasi Mesajı

2026-07-03 20:30 - Marmaris

Artan bağlama ücretleri tekneleri açık denize yöneltti

2026-07-02 17:12 - Marmaris

Akın Coşkunlar'dan Kaymakam Kaya'ya Veda

2026-07-03 11:22 - Marmaris

MARMARİS'TE HURDA ARAÇLAR TOPLANIYOR!

2026-07-03 14:48 - Marmaris

Marmaris’te sahile erkek cesedi vurdu

2026-07-04 13:23 - Asayiş

Edirne’de 665’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreş Festivali’nde Melek Mosso sahne aldı

2026-07-05 06:04 - Magazin

MEAH uzmanından ’güneş’ uyarısı

2026-07-04 12:02 - Sağlık

İlgili Haberler

Samsun’da biçerdöver devrildi: 1 yaralı

17:32 - Asayiş

Çarşamba’da otomobille motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

17:23 - Asayiş

Antalya’daki zincirleme kapkaç ve gasp olayında marketteki kasiyer yaşadığı şoku anlattı

17:25 - Asayiş

Sağlık müdürünün makam aracı kazaya karıştı: 11 yaşındaki çocuk yaralandı

17:29 - Asayiş

Malatya’da polis ekiplerinden boğulma vakalarına karşı farkındalık çalışması

17:32 - Asayiş

Günün Manşetleri

Şehit aileleri ve gazilerden aşure hayrı

16:13 - İnsan

Genç eczacıların mezuniyet sevinci

15:52 - Eğitim

Sıcak havalara karşı hayati uyarı

15:48 - Sağlık

Ticari araç, çıkmaz sokağa girdi bahçeye düşmesine ramak kaldı

15:44 - Asayiş

Erzurumspor FK’nın Süper Lig fikstürü belli oldu

15:35 - Spor